Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co o mnie można rzecz

już 6 lat nie byłam u gina...

Polecane posty

po raz pierwszy wybrałam się tam w wieku ok. lat 18, z problemem: zapaleniem przydatków (przydatek?)...wówczas byłam dziewicą i cytoogii mi nie robiono. Ból zniknął po lekarstwach, jako wyleczona już tam nie zaglądałam. dziewictwo straciłam dopiero rok temu w wieku 23 lat...wydaje mi się, że pora najwyższa porobić jakieś badania. Od czego powinnam zacząć? Czuję się raczej dobrze, nie mam infekcji, grzybka itp. - no ale wiadomo, należy się badać. W ogóle to boję się, że dostanę ochrzan za taką przerwę ....

Gość raczek mały
chcesz mnie wyhodować ?

chce isc prywatnie, dlatego tu pytam, co jest konieczne:) waszym zdaniem.

Gość elle9
No tak, ginekolodzy by chcieli, abysmy chodzily do nich co miesiac, bo wtedy wiecej kasy idzie do ich portfeli.

Gość Desdemona28
Ja pierwszy raz byłam u ginekologa w wieku 20 lat i dlatego, że miałam jakiś stan zapalny. Drugi raz poszłam rok temu (czyli w wieku 27 lat) i dlatego, że chciałam zrobic sobie cytologie i sprawdzić czy wszystko jest ok. Na następne badanie kazał mi się wybrać za dwa lata więc nie widze sesnu chodzic tam co miesiąc jeśli dobrze sie czujesz.

Gość do desdemony
a pytal sie Ciebie kiedy ostatni raz bylas ?? kurcze ja to bym sie wstydzila nawet przyznac, jak 7 lat nie bylam..jakos glupio by mi bylo..

Gość Desdemona28
A co miał pytać? Zobaczył do karty kiedy ostatni raz byłam bo nawet nie pamiętałam:P Nie krzyczał, nie rzucił się na mnie z pięściami:D Nie wstydź się, powiedz, że nie widziałaś potrzeby, żeby iśc wcześniej i już:)

Gość gromniczna
A co wy gęby nie macie ? Jak sie na was rzuci, to odpyskujecie i już. On tam jest dla was, a nie wy dla niego. Trudno, nie byłaś i już. Idź teraz

Ja poszłam,kiedy dostałam zaproszenie na cytologię.Kiedy pani doktor wypełniała kartę,padło pytanie kiedy ostatni raz byłam u ginekologa.Powiedziałam ,że około pięć lat temu.Nic mi nie powiedziała.:-D

"Na 3-4 dni przed badaniem nie należy stosować leków dopochwowych ani irygacji, trzeba również powstrzymać się od współżycia. Najlepiej przyjść w pierwszej połowie cyklu, ale nie tuż po zakończeniu miesiączki."Taki cytat na ten temat.Na zaproszeniu miałam dokładną instrukcję co i jak.Było tam napisane ,że nie mniej niż 4 dni po zakończeniu okresu.A reszta jak w cytacie.

Gość z tego co ja wiem moje drogie
cytologię robi się miedzy 10, a 14 dniem cyklu, jeszcze PRZED owulacją;)

Gość z tego co ja wiem moje drogie
mammografie równiez wykonuje się w pierwszej połowie cyklu, najlepiej jeszcze przed owulacją:)