Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sambrita

WYPADANIE WLOSÓW- masaż skóry głowy???

Polecane posty

Gość Sambrita

kiedys czytalam tu ze którejś to pomogło. masowała głowe szczotką ile czasu trzeba masowac i w jaki sposób zeby byly widzialene rezultaty, a wlosy mniej wypadały??

Gość w górę

:MICHAL TOMBAK 1."Droga do zdrowia",2."Czy mozna zyc 150 lat?". 3."Uleczyc nieuleczalne". ceny : od 25-30 zl.M.Tombak, jest absolwentem Amerykansko-Rosyjskiej Szkoly Hipnozy i Bioenergoterapii.Podkresla to ,z czym ja sie calkowicie zgadzam, ze tajemnica zdrowia i urody jest zawarta w tym co zjadamy na co dzien.Podaje on w ksiazce "Jak zyc dlugo i zdrowo" szereg przepisow wplywajacych korzystnie na nasza urode i zdrowie. Nie jest to pakowanie sie gotowymi produktami,ktore sa nafaszerowane chemia i to wlasnie wplywa na nasze cialo ,samopoczucie i wlosy.Sa to sposoby naturalnej pielegnacji samego siebie. .Skladnikami sa produkty ,ktore na codzien spozywamy. Tak wiec sposoby laczenia zywnosci i odpowiedni ulkad posilkow wcale nie wymagajacy nic szczegolnego ,zadnych wyrzeczen. Podaje przyklad z jego ksizki na LYSIENIE, wypadanie wlosow, na wzmocnienie. :roztwor z 1 litra wody i 2 stolowych lyzek soli,namoczyc w nim recznik,lekko wykrecic i nacierac lysiejace miejsca na glowie. sposob 2 napar z pokrzywy nacierac nim glowe reczniniem zmoczonym w naparzr ok 30 min.3.raz w tygodniu wcierac w glowe zwykla sol 12-15 min.potem dokladnie splukac glowe. . Nie oczekujcie rezultatow od razu ,bo cudow nie ma. Po za tym stosujcie masarze glowy. Jesli ja dobrze dokrwicie, beda lepiej dotlenione i zdrowsze. .Ja masuje sobie glowe zwykla wlosiana szczoteczka do ubrania. Jest miekka i masuje wieksza powierzchnie glowy. Mozna robic masaz samymi palcami . Kazdy sposob jest dobry tylko trzeba masowac glowe nie na sile lecz lagodnie i lekko. http://www.naturalne-kosmetyki.net/forum/index.php?p=topicsMore&iTopic=4

Gość a ta sól to niby w czym ma
pomóc? sól na włosy???? jak to zwykła sol moze pomóc, co ona ma za własciowosci , ktore pomagaja włosom?? dziwne

Gość sól
hej sól w rzeczywistości wysusza skórę głowy. jednak w zamian pobudza ukrwienie. masując głolwę z użyciem soli (kuchennej zazwyczaj, najlepsza jest drobnoziarnista) sprawiasz że ona wbija się w skórę i szczypie, co z kolei informauje że w tym miejscu masaż zadziałał. sól z ręcznikiem pomaga bo sól w ogólnym ujęciu podnosi ciśnienie krwi (krew szybciej "pływa")

Gość ulala19
polecam odżywkę firmy farmona-radical jest rewelacyjna. wciera się w skórę głowy 2 razy w tygodniu. ja po misiącu zauważyłam poprawę zapłaciłam coś ok. 8zł a starcza na długo szukajcie w rossmanie na dolnej półce trudno dostać nie wiem może w aptece

Gość agakom
Witam, słyszeliście o masażerze głowy?? coś takiego jak tu http://progadzet.pl/25-masazerglowy.html szczerze polecam, można się fajnie zrelaksować i ponoć pomaga na zapobieganie wypadaniu włosów, cena niewielka więc warto wypróbować Pozdrawiam

ja polecam szampon ziai - olej rycynowy, dzięki niemu włosy przestały mi aż tak wypadać. www.splendore.pl/Plantica_Szampon_OLEJ_RYCYNOWY_200ml_p4625.html ale również zastanów się czy, kosmetyk, którego używasz nie potęguje wypadania, bo tak też może być.

możecie polecić szampon do codziennego mycia głowy, żeby był bezpieczny i nie wysuszał? :)

Gość Siuup
Masowanie skóry głowy pobudza mieszki włosowe do wzrostu i ogólnie wpływa dobrze na ukrwienie skóry głowy wokół włosów więc jak najbardziej polecane :) To trzeba robić podczas mycia głowy, delikatnie z czuciem a na pewno wpłynie korzystnie :) https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI

Gość gość
Robiąc masaż polecam wcierać dodatkowo wcierkę Jantar, koszt jakieś 9zł, a efekt rewelacyjny.

Gość gość
Proszę - https://www.fryzomania.pl/blog/?p=1678 Proste zasady, kwestia dopilnowania podstaw i wszystko będzie w najlepszym porządku. A to rzeczywiście ma wpływ na porost włosów i może przynieść fajne efekty.

Gość gość
Włosy wypadają i jest to normalny proces.Jeśli zaś wypadają w zbyt dużej ilości to trzeba zastanowić się gdzie leży przyczyna.Taką przyczyną może być stres,może być zła dieta,a także zły dobór kosmetyków.Jednakże fajną rzeczą jest kuracja oczyszczajaco odmladzająca,która pomaga zachęcic organizm do walki ze wszystkimi dolegliwościami.Polecam taką kuracje w Akademii Medycyny Regeneracyjnej w Świebodzicach .Naprawde warto