Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajakarka

Filologia polska oraz po co w ogole studiowac ?

Polecane posty

Gość kajakarka

O co chodzi ? Wybieram sie na filologie polska i nie moge sie doczekac zajec z historii sztuki, filozofii, psychologii. Tyle ksiazek do przeczytania i wiedzy do zjedzenia. Wiem, ze jest to fizycznie nie do ogarniecia. Caly ten warsztat, tworzony na moich studiach ma mnie przygotowac do pracy .... dziennikarza, fotoreporertera, krytyka teatralnego/filmowego. A nie nauczyciela. Pomijam fakt, ze moja specjalizacja (komunikacja spoleczna) jest nienauczycielska, po prostu nie rozumiem skad takie przekonanie - filologia polska = nauczyciel kropka. Co masz po innych kierunkach humanistycznych nienauczycielskich ? ( w ogole po co studia jak mozna wyjechac do anglii zawsze czy tam irlandii) Co po biologii, chemii (bo praca w labolatorium momentalnie bedzie za XXXtysiac pl zlotych) architekturze (no tak kazdy odrazu pokocha twoje projekty) ? nie neguje zadnych studiow bo sama chcialam pojsc na biologie, fascynuja mnie kierunki fizyka-astronomia jak i swietne nowe, modne dziennikarskie. Za to nabijam sie z ludzi mowiacych "co po tym masz" (ilu z nich ma magistra ?) Odpowiedz jest krotka: Nie mysle co, a za to wiem co bede miec w trakcie ;) pozdrawiam wszystkich zadowolonych z podjetych kierunkow studiow.

Gość Piotruś Ban ssssssssssssssssss
Widze że założyłaś ten temat żeby sie troche pocieszyć, ale trzeba cie sprowadzić na ziemie :classic_cool: No niestety, ale studiujesz nędzny kierunek dla jełopów :D A pracować kochana będziesz za takie pieniądze, że niektóre żebraki zarabiają lepiej :o Oddal się i nie wracaj :classic_cool: