Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prakseda

25 lat razem i ... już dłużej nie chcę!

Polecane posty

Witam starych i nowych. Macbook - thanks, już sobie ustawiłam. Znacie z fizyki pojęcie \"zmęczenia materiału\" ? Wszystko gra, mniej czy bardziej gra, materiał trzyma, jest nowy, świeży, samolot(np.) lata,że hej , ale niedostrzegalnie, powoli, bez znaków ostrzegawczych coś w nim samym zaczyna się dziać. Najpierw pojawiają się drobniutkie rysy, załamania a potem to już idzie niekiedy lawinowo. Materiał pęka. Jeśli pękają śruby lub element kadłuba w samolocie, to samolot jest skazany. Rozerwanie, koniec, katastrofa. I tego zmęczenia materiału nie da się załatać żadnymi nitami, żadnymi klejami - jak już pęknie to po wszystkim. Przeciążenia, którym poddawany jest materiał rok po roku, powodują skumulowanie negatywnych procesów w nim zachodzących. Ludzka psychika działa podobnie.

Gość Południca 2
nikt nas tego nie uczył-niestety:-). Patriarchat był obecny i w XX wieku, tu w naszej ojczyźnnie. Śmieszne to i dziwne i straszne za razem. Za to ja jestem juz na takim etapie, żeby własnym córkom przekazywać inny system wartości. Wartości w których wcale nie ostatnie choć i nie pierwsze miejsce zajmuje :JA.

I dodam jeszcze - nie ma tu niczyjej winy, ani materiał nie jest winny temu,że pęka, ani przeciążenia też nie, bo przeciążenia to normalna w życiu rzecz. Materiał niue jest felerny. Materiał ma tylko swoją wytrzymałość.

to mnie uspokoiłas tym dopiskiem wózkownia, bo juz brałam na siebie, że to moja wina, że to może starość ! i tak sie meczyłam, że juz pękam :(

:D U mnie był moment tuż przed pęknięciem. Dosłownie o włos. A jak u was??? Każda musi sobie sama odpowiedzieć. Ja czułam sie tak, jakby pętla zaciskała mi się na szyji. Powietrza , powietrza, powietrza....tego mi było trzeba. Teraz mam i nareszcie oddycham. Trzeba też odróżnić zwykły małżeński kryzys i lekkie znudzenie sobą od prawdziwego zmęczenia materiału.

Gość Południca 2
ja jestem już po katastrofie:-), bo zobaczyłam i zrozumialam. Ale nie chodzi mi o rozstanie z męzem "na siłę". Mam o tyle luzu, że w ostatnich latach, zbyt często sie nie widujemy:-)

hmmmm no to ja jestem na etapie rysy, coraz większej, tylko jeśli ona na przodzie samolotu i jeśli pęknie to już po mnie, wolałabym ryske na tylach, kiedy można jeszcze wylądować... południca to u ciebie kryzys:) "tylko" jak mniemam... no i nie widujesz... hmm szczesciara :) mac co poszło i do kogo? bo nie do mnie! :) fizyka to krzew ciernisty dla mnie, ale gdyby tak mi tłumaczono jak wózkownia to heh kto wie, może bym teraz fizykiem była hahahhah

Południco, jakbyś była po katastrofie , to już byś była rozwiedziona. U ciebie chyba to, co u mnie, ostatni dzwonek przed katastrofą. Czytałaś moje wpisy? Ja też z moim mężem rzadko się widuję, naprawdę rzadko, kilka razy w roku i tylko dzięki temu moje małżeństwo trwa i nawet jest nieźle. Ja mam przestrzeń i wolność. Mój mąż też.

Gość Południca 2
Pożegnam Was na dzisiaj. Latorośl domaga się zwrotu"łaptopa":D. Przyjde tu jutro, poczytać i zamienić słów parę. Dobranoc mili.

Gość Południca 2
J:-)eszcze moment. Nie. Jestem po katastrofie, ponieważ nic oprócz "papierka ze ślubu" nie da się już uratować. Wiem to z całą pewnoscia

wozkowna - to nie maluzenstwo tylko serwis :)) co jakis czas sie spotykacie i zyjesz ? no! jak ? no dobrze ! pofiglujemy ? no! to do zobaczenia Kurde normalnie turystyka :))

mac ale w każdym serwisie w efekcie końcowym jest ktoś zadowolony.... i wózkownia własnie do nich sie zalicza, więc po co to psuć :)

No moze i tak macie racje ! Sorki! A propos jak sie robi te inne mordki bo ja zielonym? :)) ta z jezyczkiem jest zajefajna :)

No moze i tak macie racje ! Sorki! A propos jak sie robi te inne mordki bo ja zielonym? :)) ta z jezyczkiem jest zajefajna :)

A kto powiedział, że rozwód to katastrofa? Mam go za sobą. Who else?

Wiecie co Fajne jestescie jak wruce to wy bedziecie smacznie spac . Ja wam napisze cos co mi sie teraz nasunelo na czolo :)) ale zaraz wychodze a to dosc dlugie . A wozkownia jak Krokodyl doszedl :))

kot na naszym topiku nikt tego nie powiedział, u nas rozwód to freeeeee :) tylko nie wszystkie chcą się tego podjąc hahah