Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prakseda

25 lat razem i ... już dłużej nie chcę!

Polecane posty

Lulaa ja se jezdze daleko na florce ale zaczelo padac ( chyba wasze klatwy ) :D to wrucilem do chacjedy coby nie zabardzo sie zmoczyc, Prakseda- Ja tu sie zgadzam sam mam ksiedza niedoszlego z zony strony rodzinka onim nic nie mowi ze wstydu hiii:)) :)) . Co do wygody to myslisz ze sie nie kapuja ze cos nie tak z tym teatrzykiem ze to jakies kukielki ? co?

Gość lulaaaaa
hmmm hmmmm.... wiesz u mnie było tak że ojciec dawał na mnie tyle ile się dogadali- bez alimentów- i było to dużo więcej niż by mu zasądzono. potem całe studia mnie utrzymywali razem i płacili za nie. jestem im za to niezmiernie wdzięczna. tak się zastanawiam nad tym i nie wiem jak by było u ciebie ale alimenty musiałby dawac?? a jaki chleb ze smalcem, przecież ty też masz albo pójdziesz do pracy? ja całe życie kupowałam na lumpach bo rodzice uważali że wazna jest edukacja i tylko na to kasa zawsze była. od 18 roku życia mieszkam sama bo studiowałam w innym mieście i utrzymywałam się za 1000 zł parę lat temu z opłaceniem mieszkania, przejazdów pkp co tydzień (koło 40 zł/ weekend) i jeszcze mi na piwo starczało. był wybór- albo piwo, albo obiad, często wybierałam piwo. cieszę się że tak właśnie było bo nauczyłam się szanowac kasę i nią gospodarowac. to były najpiękniejsze lata mojego życia- pamiętam jak mój były kupił mi duży jogurt jogobella- jej jaki to był prezent!! wow :). więc nie myśl że ta kasa jest najważniejsza. najważniejsze jest to żeby dzieci miały radosną i szczęśliwą mamę która ma własne zajęcia i wychodzi ze znajomymi i jest wyluzowana. naprawdę :).

Gość lulaaaaa
ile ja bym dała żeby moja mama nie poświęciła wszystkiego nam w imię przykładnej rodziny. bardzo docieniam że ona się cieszy że wcinamy jej ciasto i udka z kurczaka jak ją odwiedzmy ale to taki psychiczy cieżar! że ona czeka, że siedzi sama, że przecież mieliśmy przyjechac a nie przyjedziemy bo nam coś wypadło... całe życie starała się żeby ta rodzina jakoś wygladała a gdy każdy poszedł w swoją stronę wszyscy odetchnęli z ulgą.

Gość lulaaaaa
kurde a co to takiego florka??

Hiiiii .... ty nie wiesz bo cie nie bylo jeszcze :D floryda droga pani :)) dziewczyny juz tak

Gość lulaaaaa
hhahaaaaa... proszę nie każ mi czytac wszystkich stron ;). przyjmuję floryda i to mi wystarczy nie męczę dłużej.

A moze naprawde ma racje ?? co pomysl . Ja tak mam ze swoja jedza zawsze sie klucilem ze nie ma racji ale potem jej ja przyznawalem i teraz jak cos to zawsze mowie dobra bo potem i tak bedzie na twoim :D Widze ze ma to wyczucie ktorego mi brakuje :(( ale co tam ktos musi rzadzic by ktos mogl piwo pic hii ...hii :D :D

Gość lulaaaaa
ojej... mój kochany tez jest despotą i ma zawsze rację... zaczynam się bac a remontujemy mieszkanie.

Gość lulaaaaa
a ja myśalłam że już znalazłam... może jest jakiś sposób na despotę? ja na zmianę się z nim wykłocam- to znaczy ja mówię spokojnie a on się drze- i mu tłumaczę "mów spokojnie, ja już taka jestem, widziały gały co brały", poza tym oboje sobie powiedzieliśmy że nikt tu nikogo nie trzyma na siłę więc jak się odgraża to pokazuję- droga wolna. na razie nie chce jakoś uciekac ;). nie no, nie kłocimy się codziennie, raczej gdy on ma gorszy dzień i jest zmęczony i zestresowny a ja zmęczona i nie kleję jego wywodów o rodzajach zaprawy. do tego dochodzi to że akurat budownictwo to moja profesja a on jest praktykiem więc jest walka kto ma rację hehe. a ja nie popuszczę, powolutku podpytuję a potem wykazuję niekompetencję. jestem niestety ambitna i sobie nie dam w kaszę dmuchac :). a kłotnia kończy się tak że on palnie jakimś komicznym tekstem niby na powaznie a ja zaczynam się uśmiechac coraz szerzej i za chwilę oboje się śmiejemy. no i żadne z nas się nigdy nie obraża i nie chowa urazy. a czasami odpuszczam na zasadzie"niech się samczyk wyszumi i napuszy"- mężczyźni muszą czuc się wazni i fachowi. i wzdycham "jaki ty jestem mądryyyy" wcale nie z przekąsem a on rośnie kilka cm ;)

Gość lulaaaaa
miało byc 'jesteś"

No ok! Lulaa- fajnie ale tematy zawodowe to oki wiadomo ze teoria mija sie z praktyka szczegolnie w polsce. Ale zobacz jak to wyglada na innych tematach : ciuchy, gary, RTV, wakacje czy tez tak bo jezeli tak to wszystkiego najlepszego :(( padniesz nie wczesniej to puzniej! :D ja tez mam z budowlanka do czynienia i moja sie wymadrza sie pienie i wkurzam ze glupia baba jestes bzdury wygadujesz wes i zrob....itd. ale w innych jej przyznaje racje i oto chodzi w normalnym zwiazku ( zawodowym ) :D. Teraz mnie zjechala za to ze mysle o kupnie LCD 42" a ten stary 28" szklo dobry :D i co ja na to ja tylko mysle ze jak by sie popsol to wtedy hiii. :D Tak wiec pomysl bo szkoda czsu i zycia a sprawdz sobie tem monogram czy jak tam www.enneagram.pl ja mam 4w5 moja 6w7 hiii a oboje mamy w d....:D

Fajne tlko ta Bjork strasznie sie meczy :D tak spiewa na sile jak by ja dusili hiiii :D jazz ok ! sam slucham Country i Jazz - Teraz -Smooth Jazz Tampa Bay odlot typowa wieczorowa jak sie zaslucham to glupi siedze do 5 rano hii :D

Gość lulaaaaa
daj linka :). ja uwielbiam jak bjork się tak męczy ale kwestia gustu :). właśnie slucham jej medulli, jak dojdę to volty to już będzie odlot bo to kurdde ciężkie jest. jak jazzik to polecam to: http://pl.youtube.com/watch?v=ukBSjPS5oB4 cover blossom dearie. boskie.

Ty ja jade na macbook pro i na iTunes tu mam raio i jest OK! ! ! a link to chyba : Smoorhjazztampabay.com jestem wogole fanem jabluszka :D

Gość lulaaaaa
a z tym tv to mnie rozbawiłeś setnie :D. kurde no wiadomo że chcesz większy, jak to facet :). mój chce playstation, rozmawiam z instruktorem na prawko, mówię coś o tym a ten "no co ty ja mam 3 części i taka kierownicę i pedały ale są takie sobie". hahahahaa :). ciekawy ten enneagram, może sprawdzę. no u mnie jest tak że on jest yang a ja yin, totalne przeciwienstwo ale póki co jest ok. fajne jest to że on się burzy i nie lubi jak mu ktoś coś narzuca ale np. z tym remontem to wszedzie ze mną jeździ i ciąga po marketach budowlanych i stronki podsyła z filmikiem "jak dobrze wylewkę wylac" hihihihi...nie wiem, jak się pier..nie to się spakuję i wrócę do mojego kochanego wro albo wyjadę za granicę i też będzie pięknie :). zycie jest cudowne tak czy siak nie ma co się mazac.

Gość lulaaaaa
jej a ja znowu nie rozumiem... jabłuszka?

Gość lulaaaaa
mam 7w6 :D. to jakaś kobieca przypadłośc ;)?

Ja Uwielbiam tez KUNCa jakos tak sory zapomnialem ale se przypomnie on jest drygentem i wydaja klasyke w HI-END mam pare plytek odlot mowie ci !. A i pewnie z p[od znaku Panna ?

Gość lulaaaaa
hahahahaaaaaaa a nie.... koziorożec! ale w ogóle domnie nie pasuje chyba to jakaś gwiezdna pomyłka była. chociaż fakt czasami jestem za powazna i odpowiedzialna i zagłębiam się w filozoficzne rozważania a to podono takie koziorożcowate jest. muzykę sprawdzę, dzięki za inspirację!

Gość lulaaaaa
dobra ja spadam bo miałam robic fuchę a na razie siedze i klikam na kafe. dobrej nocy :). paaaaaaaaaaaaaa!

Gość far too far
A ja jestem ze swoja 28 lat ,Ale od 3 lat chyba mam problemy z prostata i nieraz mam wiadome problemy ,a nigdy przedtem nie zawiodłem w tej dziedzinie,co mam takie wrazenie,ze mojej kobiecie sie wydaje dziwne ,bo myslała ,ze facet zawsze moze .I chyba teraz tego załuje,ze czasami mi odmawiała wspołzycia.

Gość zaczytana...
:D:) wprawdzie jeszcze tak nie mam jak wy, ale strasznie mi sie spodobał topik, świetnie piszecie:)

Gość zaczytana...
Prakseda, wózkownia, piszcie bo tak fajnie sie czyta ja czuję potrzebę wyizolowania się od czasu do czasu żeby tak mieć osobny pokój/domek dla gości;) pracownię:D i odetchnąć ale inetensywnie pracując ma sie nawet braki w obcowaniu z mężem i dzieciakami