Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ktosia20

Przesuwanie okresu-POMOCY

Polecane posty

Gość Ktosia20

Mam pytanie i problem..otóz biore od roku tabletki antykoncepcyjne Cilest i zawsze ostatnia tabletke bralam w niedziele a okres dostawalam 4 dnia czyli w czwartek pod koniec miesiaca jednak na wakacjach pierwszy raz w zyciu przesunelam sobie okres o 10 tabletek i pozniej 7 dniowa przerwa gdzie dostalam okres i zaczelam brac nowe opakowanie jednak dostalam plamienia w czasie tak jak zawsze po staremu dostawalam okres czyli w czwartek jak zawsze pod koniec miesiaca. Czy to jest normalne? Bylam u ginekologa ale ob chyba zle Mnie zrozumial i pomyslal ze ja teraz przesuwalam okres i dlatego wystapilo plamienie..sama juz sie pogubilam.. czy ktos cos rozumie z tego co napisalam?bo nie potrafie tego wyjasnic.. Skad to plamienie?dodam ze lekarz Mnie badal i powiedzial ze w pochwie jest prawidolowo..

Gość Ktosia20
nikt nie pomoze?:(

Cilest ma dużą zawartość hormonów, wobec czego jeśli brałaś te tabletki przez rok cały czas tak samo, to organizm się przyzwyczaił już do tego cyklu. Teraz może minąć troszkę czasu zanim załapie nowy :) Ja też tak miałam, chciałam sobie przesunąć o dwa dni, a i tak dostałam w tym samym dniu co zawsze.