Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczonaa16

Co robic!! Pomocy

Polecane posty

Gość fgfgfd
ten swiat juz dawno stana na chuju. Dzieci rodza dzieci kurwa

Gość Fajny ktosiek
Nie potępiam cię i cieszę się że chcesz wziąć odpowiedzialność za to maleństwo, ale o tym, że stosunek przerywany to żadna antykoncepcja powinnaś wiedzieć. Uważam że w żadnym wypadku nie powinnaś odpuszczać chłopakowi, bo sama dziecka sobie nie zrobiłaś, możesz ubiegać się w sądzie o alimenty, zresztą rodzice napewno pomogą ci załatwić te formalności. No i zawsze można zrobić badania DNA skoro chłopak wmawia ci że to nie twoje dziecko.

Gość zrozpaczonaa16
dziekuje za dobre rady dotyczace aborcji ale nie skorzystam, to najprostrze rozwiazanie i najwygodniejsze, pierwsza moja mysl - nie zaprzecze. Ochłonęłam juz troche ale dzis czeka mnie rozmowa z rodzicami. Nie moglabym zabic tego dziecka.. dziekuje za wsparcie a tym ktorzy krytykuja zycze zeby nigdy ich dzieci cos takiego nie spotkalo. nastoletnia mamo - skonczylam 16 lat a nie wiesz czy moge isc sama do lekarza?

Gość Fajny ktosiek
Nie wiem czy mozesz isc sama panstwowo, ale jesli pojdziesz prywatnie to nie powinno byc problemow, w razie czego powiesz lekarzowi ze rodzicom powiesz. Poza tym z tego co mowisz rodzicom powiesz dzis, wiec w razie czego moze mama z toba pojdzie, w sumie wtedy bedzie wiedziala o ciazy wiec wizyty u lekarza nie bedziesz raczej ukrywac. A widzialas sie z tym chlopakiem?

Gość madziulenka
i co i juz powiedziałąs rodzicom ?

Gość odczepcie sie od dziewczyny
Wkurzaja mnie te, które w takich topikach wyładowują swoje frustracje i nie potrafią powiedzieć nic sensownego tylko wyzywają. Pewni właśnie te nigdy nie porozmawiają ze swoimi dziećmi na temat seksu i zabezpieczeń i pewnie właśnie do tych dziecko będzie się bało przyjść z jakimkolwiek problemem. Dziewczyna popełniła błąd, zakochała się i zaufała- do wszystkiego się przyznaje. Chłopak w szoku powiedział, ze to może nie jego dziecko- ale to się może zdarzyć nawet po 20 latach znajomości jeśli facet nie będzie gotowy na dziecko- bo najlepszą obroną jest atak i ucieczka od problemu! Więc przestańcie się czepiać, że poszła z nim, do łóżka. Poszła, ot stało się- potraficie cofnąć czas? Jak tak to cofnijcie a jak nie to pomińcie ten fakt i przestańcie się tego czepiać. Poza tym proponuję by przed napisaniem komentarza zastanowić się nad swoimi błędami i skrytykować samego siebie. Dziewczynę wysyłacie do książek a sądząc po postach macie tak ubogie słownictwo, że siedzenie w książkach przydałoby się bardziej wam niż jej! Pamiętajcie, ze wiek wcale nie jest wyznacznikiem mądrości! Autorko nie przejmuj się komantarzami, z całą pewnością nie będzie Ci łatwo ale przez to przebrniesz. Ja widzę, że jesteś odpowiedzialna, opanowana i gotowa na poniesienie konsekwencji. Życzę Ci powodzenia- jedna moja koleżanka z czasów liceum rozpoczynała szkołę z pokaźnym brzuszkiem- i w pierwszej klasie w listopadzie urodziła. Teraz ma już dużego syna, w którym ma ogromne wsparcie i malutką córeczkę, męża. Wszystko jej się poukładało. Tobie też tego życzę. Ps. Do lekarza możesz iść sama. Proponuję znaleźć prywatny gabinet, który ma umowę z nfz-em, wtedy nic nie zapłacisz za badania i nie będziesz musiała sterczeć w ogromnych kolejkach i przychodniach ginekologicznych.

Gość babki
a co na to wszystko ojciec dziecka? < nie czytalam calego topicu wiec moze i to pytanie padlo>

zrozpaczonaa16 ja jak byłam u lekarza to miałam skończone 17 lat. Był to gin dziecięcy:) nie musiałam iść z mamą. a powiedziałaś już rodzicą??? matko ja nie iwem jak można usunąć!!! dziecko to taki szczęśćie!!!!! jak tylko moja córka mnie nie widzi przez kilka godz i wejde do domu to ona jest taka szczęsliwa mówi MAMA!!!!! ja nie wiem jak by było bez niej!!!! kocham ją nad życie!!!

Gość zrozpaczonaa16
Na poczatek dziekuje za wsparcie! Dzisiaj siedze w domu i czekam na wizyte u lekarza - mam o 13 i chyba oszaleje. Powiedziałam rodzicom - tragedia, mama najpierw w krzyk ojciec nic. Pozniej mama w płacz, ojciec dalej nic. W koncu padło wiele niemiłych słów, ja płakałam jak nigdy dotąd. Mama powiedziała oczywiscie ze sie tego nie spodziewała, ze tak sie odpłacam za to wszystko i takie tam :( Najwazniejsze ze zmarnowałam sobie zycie bo ile ja mam lat. Pytala z kim dziecko... a ze tego T juz poznała bo był u mnie to powiedzialam jej ze z nim. Wtedy zaczela dopiero histeryzowac :ile ty go dziecko znasz?? Ale powiedziala ze dobrze ze chociaz nie z 15 latkiem ( w sumie nie wiem czy to jakas roznica, bo on tak sie zachowal - ale nie powiedzialam jej co mi powiedzial jak sie dowiedzial) Zamknelam sie w pokoju i plakalam jak cholera a w koncu ona przyszła przytulila mnie i powiedziala ze bedzie wszystko dobrze. To byl najszczesliwszy moment w moim zyciu!! Dzis idziemy do lekarza, mama umowila mnie na prywatna wizyte u swojej pani ginekolog. Boje sie strasznie, wciaz mam wrazenie ze to zły sen i sie obudze, chociaz przyzwyczailam sie do tej mysli - najgorsze jeszcze szkola.

Gość zrozpaczonaa16
a i zapomnialam dodac ze T to nie ma oczywiscie zamiaru sie ozenic ze mna, ale powiedzial ze chce ze mna byc i przepraszal za to co powiedzial i kupil mi kwiatki! Teraz strasznie mi przykro bo ja go kocham a on mi powiedzial taki rzeczy ale chce z nim byc tylko boje sie co bedzie dalej.. napisze po wizycie u lekarza ale sie strasznie boje mam nadzieje ze to nie boli, chciaz moja mama mowi ze trzeba bylo sie wczesniej martwic :(

Gość oj boli i to jak
a matka racje ma... hahaha a najlepsze co to twoj porod hahaha baby to debilki

Gość zrozpaczonaa16
nic nie pisałam o porodzie, bo puki co to do mnie nie dociera i tym sie nie martwie - moze i jestem głupia :|

Gość zrozpaczonaa16
a wogole to baby to debilki - ale sama sobie tego dziecka nie zrobiłam! dlaczego tylko ja musze cierpiec z tego powodu - bo jestem nieodpowiedzialna i to moj problem tylko??? to niesprawiedliwe takie osadzanie

Gość babki
dziewczyno tylko wez sie w garść, zostaniesz matka no a Twoje uzalanie sie nie jest nikomu potrzebne. Ciesz sie , bedziesz miala taka mala istotke ktora bedzie Cie zawsze kochac, ktorej bedzie zalezalo na tobie, zobaczysz to dziecko bedzie dla Ciebie wszystkim ...bo najpiekniejsza jest milosc matki do dziecka. jeszcze sie przekonasz o tym. no i co z tego ze masz 16 lat i jestes w ciazy, no a malo takich bylo? tez mam dwie kolezanki i tez maja po 16 lat i sa w ciazy. jedna jeszcze w tym roku urodzi , a druga w marcu i ciesza sie z tego .musisz sie pogodzic z tą sytuacją,bo innego wyjscia nie masz. masz 16 lat wiec pewno zaczelas dalsza nauke prawda?

Gość kinga1604
mam 18 lat chjcesz to pisz na moje gg tez cos takiego przezylam i nie denerwuj sie bo to szkodzi dziecku jestem z lubelskiego napisz koniecznie 11178556

Gość kinga1604
i cos jeszcze dajcie dziewczynie spokoj kazdy uczy sie na swoich bledach a wiec co znaczy milosc i jak chlopak moze zawrocic w glowie i tyle a gadanie co by bylo gdyby to glupota nie bede opisywac swoich problemow na forum jezeli ktos chce to nech pisze na gg trZymaj sie.

Gość Alexxxxa
Zrozpaczona, powiedzialaś mamie, masz w niej wsparcie, a to najważniejsze. Z czasem oswoisz się z perspektywą zostania mama - między innymi dlatego natura dała te 9 miesięcy. Ludzmi się nie przejmuj, pogadają i przestaną. Nie ty pierwsza, nie ostatnia. A jak już trochę się otrząśniesz z szoku to przejdz się po sklepach i pooglądaj małutkie ubranka :)

Gość kinga1604
no wlasnie nawet nie wiesz jaka przyjemnoscia jest kupowanie tych malutkich cudeniek to naprawde jest przyjemnoscia

Gość Ania Frannia
Nie chcę Cię osądzać, ale w Twoim wieku myślałam o nauce, szkole średniej i studiach, a nie o seksie. Nie możesz mieć pretensji za to, że ktoś pisze niezbyt miłe rzeczy, ale taka jest prawda. Sama jesteś sobie winna, za młoda jesteś na tego typu sprawy, w końcu nadal jesteś na utrzymaniu rodziców, a decydując się na seks powinnaś zdawać sobie sprawę z konsekwencji jakie on za sobą niesie. Z obserwacji wiem jak kończą takie nastoletnie mamy, co prawda nie każda, ale znam wiele, wiele, wiele przypadków, gdzie dziewczyna zostaje sama z dzieckiem, a jego ojciec układa sobie życie na nowo, bo kilka minut za późno zdał sobie sprawę, że jednak nie jesteś kobietą jego życia. Niestety takie jest życie, taka rzeczywistość. Życzę Ci jednak z całego serca wszystkiego dobrego, bo nie Ty sama ponosisz za to odpowiedzialność.

Gość kinga1604
tak ale dziewczyny mlodfe swietnie sobie radza a on musi placic alimenty wiec tez soebie poradzi ma w sparcie u mamy ja tez mialam i mam wiec wiem ze jej sie uda

Gość zrozpaczonaa16
Przeżyłam.. nie było tak źle, na USG widac pecherzyk - jutro ide na badanie krwi. Ile tych badan teraz mnie czeka :/ Oswoilam sie chyba z ta mysla ze bede mama. Lekarka powiedziała, kazała mamie na chwile wyjsc i zostałysmy same w gabinecie. Powiedziała zebym zabrała mamę na kolejne USG jak bedzie widac dzidziusia i wtedy babcia pokocha go z całego serca :) Dziekuje za dobre słowa, a teraz ide sie polozyc bo strasznie zmeczona jestem!

nie będzie źle:) mama się przyzwyczai:) a ile twoja mama ma lat???? a jeżeli chodzi o poród tonastolatki nie traktują za miło:/:/ zależy jeszcze kto... kiedy skończysz 17 lat??

Gość nisjpowmpow
no i luz

o matko, to lepsza z ciebie wariatka dziewczyno. Ktoś tam napisał w twojej obronie żeby na ciebie nie najeżdżać ale jak przeczytałam jaka ty lekko myślna to mi się sam scyzoryk w kieszeni otwiera oO. Żeby sie walić bez zabezpieczenia z kolesiem nowo poznanym to porażka życiowa! Mam mimo to nadzieję, że w życiu ci się ułoży. Że wraz z narodzinami dziecka wleje ci się trochę oleju do głowy!!!

Gość ---powodzenia
jesteś dzielna, dziewczyno! Najważniejsze, że od razu powiedziałaś rodzicom, ja zwlekałam do 4.miesiąca- im później tym gorzej. Facetowi też daj szansę- w końcu to tylko facet, pewnie spanikował.

Gość zrozpaczonaa16
szczerosctoniewada - moze i jestem lekkomyślna ale wydaje mi sie ze ty jestes po prostu głupia! ''Żeby sie walić bez zabezpieczenia z kolesiem nowo poznanym to porażka życiowa!'' Moze ty sie walisz, bo ja na pewno nie, takie słownictwo to u pod sklepem u mojej babci na wsi mozna spotkac!

Gość A no bo ty
To jak bys to nazwala?

Gość olajhjh
a wiecie co mi sie wydaje ze ta mala poporostu sciemnia i tyle nudzi sie dziewczynie i pisze swoje fantazje erotyczne

moze i jam głupia, tylko że to ty w wieku 16 lat bedziesz latała z brzuchem, a nie ja!!! No i waliliście się! Bo nie nazwie tego nikt miłością, zaufaniem, oddaniem z uczucia! Nie po miesiącu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kinga1604
no w sumie to moze macie trohe racji bo rzeczywiscie 16 lat to troche malo ja mam prawie 19 i mam chlopaka z ktorym chodze 3 lata tezraz bierzemy slub i ma 21 lat a nie tyle lat roznicy w tak mlodym wieku