Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alisha111222

szeroka pochwa

Polecane posty

Gość alisha111222

Po urodzeniu dziecka zostala mi szeroka pochwa:( Cieczenoia miesni Kegla nic nie pomogly. Nawet nie czuje meza jak jest w srodku.Jestem umowiona na zabieg - plastyka pochwy.Ktos jeszcze tak mial?

Gość wieriorrrr
A dawno temu urodzilas?

Gość alisha111222
rok temu

Gość sadasfafasfasdfafaf
Plastyka pochwy to najlepsze wyjscie w tym wypadku. NIe martw sie. WIekszosc kobiet po porodze tak ma, pzreciez to nic dziwnego. A zabieg nie jest skomplikowany i szybko wrocisz do formy. Trzymaj sie.

Gość alisha111222
To dlaczego nikt mi o tym nie powiedzial?Na pewno nie rodzilabym naturalnie.Sledzilam fora internetowe: u kazdej po porodzie albo bez zmian albo ciasniej.A u mnie...

Gość sadasfafasfasdfafaf
Niestety to nie prawda. cwiczenie miesni kega zweza troche pochwe ale nigdy po porodzie nie powroci ona do wczesniejszego rozmiaru. No teraz to juz czadu nie cofnisze, wiec nie zamartwaj sie tym. Skoro jestes juz umowiona na zabieg, to jestes na wlasciwiej drodze.

Gość xanx
jak po porodze pochwa moze byc wezsza niz przed? Wierzyc mi sie nie chce : / Mysle ze w Twoim wypadku zabieg to jedyne wyjscie. No chyba ze przywykniesz do swocihj nowych "rozmiarow".

Gość alisha111222
Dzieki.Na zabieg juz jestem zdecydowana i zapisana.

Gość no tak ale
a co to za zabieg?...jest płatny? może ja zdecyduje się zoperować swoją czarną dziurkę haha

Gość alisha111222
Rozmawialam z moja ginekolog i ona zrobilaby na NFZ ale ja nie mieszkam w Polsce i zrobia mi to w Anglii za darmo.Z Twojego postu wynika ze u Ciebie tez sie pogorszylo?Z tego co wiem to w Polsce lekarze sa niezbyt chetni do takich zabiegow ale skoro nie ma cc na zyczenie to nie powinni robic problemow.No bo jak: przez to ze urodzilam dziecko mam juz nie miec zadnej satysfakcji a malzenstwo ma sie rozpasz?Przeciez dla faceta to tez wazne

Gość xanx
O sytuacji w Polsce lepiej nie mowic : / Na zachodzie takie zabiegi sa popularne. W przychodzi ginek. do ktorej chodze (jest prywatna oczywiscie) takei zabiegi wykonuja. Jesli keidys zdecyduje sie nap orod naturalny (chociaz watpie, bo boje sie i nie chce) wtedy na pewno wykonalabym tez pozniej zabieg zwezenia scian pochwy. Troche na ten temat juz czytalam i nie jest to zabieg skomplikowany a efekty sa swietne. Trzymam za Ciebie kciuki alisha111222. Wg mnie podjelas naprawde sluszna decyzje z tym zabiegiem. Masz racje ze dla faceta to wazne, ale dla rownie wazne dla kobiety bo pzreciz ty tez masz mniejsza satysfkacje z seksu.

Gość alisha111222
Jeszcze ktos?

Gość jadzia z wioski
A może niech mąż się dostosuje do twojej pochwy?tzn, niech se powiększy

Gość karolinusiaaa_09Z
upup

Gość dorothyall
wejdz na stronę www.beautywpolsce.com i tam po zalogowaniu na forum jest cały opis operacji plastycznych, w tym pełny opis plastyki pochwy i relacje kobiet, które poddały się temu zabiegowi. pozdrawiam;-)

Gość dodam tylko
plastyka pochwy daje co prawda pewne polepszenie ale jednocześnie zastosowane cięcia uszkadzają nerwy czuciowe, co potem pomniejsza odczuwanie w czasie seksu, i zwykle są to trwałe zmiany, więc bądź na to przygotowana i jeszcze jedno, taka plastyka nie da powrotu do stanu sprzed porodu, tylko w pewnym stopniu zwęża pochwę, w czasie porodu mikropęknięcia następują we wszystkich mięśniach obejmujących pochwę i wycięcie nadmiaru nie likwiduje mikropęknięć w pozostawionych mięśniach, tak to już jest każdy poród powoduje takie skutki a kolejne porody jeszcze bardziej problem pojawia się w małżeństwie tylko jeśli mąż nie przyzwyczai się do nowego stanu, a masakra zaczyna się gdy taki mąż skacze na boki na seks z takimi co nie rodziły i potem porównuje z żoną jeśli zachowa wierność to problem z czasem zaniknie poprzez przyzwyczajenie się do nowych gabarytów

Gość achakacha
ciekawe, nie jestem sama, umnie sie tez troche poluznilo

Witam! Ja mam też ten sam problem. Urodziłam 5 lat temu synka 3950, czyli prawie 4 kg wyszło przez małą cipkę. Mieszkam w Lublinie i właśnie tam chciałabym przeprowadzić taki zabieg. Dziewczyny może któraś z was wie gdzie można coś takiego zrobić. Chodzę prywatnie do ginekologa dr Woźniaka i mam zamiar teraz do niego się wybrać i zapytać jak to załatwić, żeby zrobić to przez NFZ. Chciałabym też dowiedzieć się czy któraś z Was już kochała się ze swoim partnerem po tym zabiegu i jak jest???