Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszeeee

kto zna francuski?? potrzebna pomoc!

Polecane posty

Gość proszeeee

Hej :D Mój francuski jest zdecydowanie na bardzo niskim poziomie, a po wakacjach dostałam zadanie: 'opisać w czasie przeszłym swoje wakacje'. Nigdy wcześniej nie miałam do czynienia z czasem przeszłym, dlatego proszę o sprawdzenie mojej pracy (zdaję sobie sprawę, że będzie wiele błędów, nie tylko dotyczących czasu przeszłego:) J'ai passé mes wacances â Londres. Ce séjour était très faisait du vent et il faisait froid. Je vu des monuments historiques et je visité des musées. Les mnuments sont belle. [tutaj chcialam napisać, że BYLY piękne, ale nie wiem jak]. Naturellement je fait du shopping. J'aime la musique, donc j'été très surexicité quand je oui que mon préféré groupe débordé â Londres. J'été tà et ce était superbe. Je faisait beaucoup de photos. Sûrement je revenir â Londres. Ce était super. Chcialam mniej więcej napisac coś takiego: Moje wakacje spędzilam w Londynie. Bylo bardzo faj nie, ale bylo zimno i padalo. Zwiedzalam zabytki historyczne i chodzilam do muzeów. Zabytki byly naprawdę piekne. No i oczywiście robilam zakupy. Kocham muzykę, więc bylam bardzo podekscytowana na wieść, że w Londynie zagra mój ulubiony zespol. Bylam tam i bylo wspaniale. Zrobilam sporo zdjęć. Z pewnością powrócę do tego miasta. Bylo super. Z góry dziękuję :)

Gość proszeeee
naprawde nikt nie jest w stanie mi pomoc? :( nie wiem czy dobrze to napisalam...

Mes vacances, j\'ai passé à Londres. Il a été très FAJ pas, mais il a été froid et padalo. Visite des monuments historiques et musées à pied. Monuments ont été vraiment beau. Et bien sûr, faire du shopping. J\'aime la musique, de sorte qu\'il était très enthousiaste à l\'annonce que Londres va jouer mon groupe préféré. J\'étais là et a été grande. J\'ai fait beaucoup de photos. Certes Retour à la ville. Il a été super. Ale nie jestem pewna, czy to dobrze, co napisalam...

Mes vacances, j'ai passé à Londres. Il a été très bon, mais il faisait froid et padało. Visite des monuments historiques et musées à pied. Monuments ont été vraiment beau. Et bien sûr, faire du shopping. J'aime la musique, j'ai donc été très heureux à l'annonce que Londres va jouer mon équipe favorite. J'étais là et il est grand. J'ai fait beaucoup de photos. Certes Retour à la ville. Il a été super. POPRAWKA.

Gość proszeeee
Dziękuję Ci bardzo :D Chyba nigdy nie będę wstanie napisac czegos takiego sama... 🌼🌼