Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justyna niemama

test ciazowy tydzien po zaplodnieniu?

Polecane posty

Gość justyna niemama

witam, wiem, ze testy ciazowe powinno sie robic po terminie spodziewanej miesiaczki. A jesli po owulacji chcialabym sprawdzic czy jestes w ciazy? powiedzmy 7 dni po momencie, w ktorym moglo dojsc do zaplodnienia? sa takie testy? czy wszstykie dzialaja tak... dlugoterminowa, nazwijmy to:P jesli sa, to jak sie nazywaja z gory dziekuje za pomoc

Gość jedynie beta hcg
mnie test płytkowy pokazał 2 kreski dokładanie 15 dni po owulacji

Gość testyyy
ja robilam 6 testów przed miesiaczką, pozytywny mi wyszedł dopiero tydzien po terminie , nie ma co wierzyc tym testom , najlepiej isc na bete

Gość justyna niemama
a co to jest ta beta? bo nie wiem i jak mam to zalatwic?

beta hcg z krwi to test, który możesz zrobić w każym laboratorium... kosztuje ok. 30 zł i wynik masz najczęściej jeszcze tego samego dnia...nie trzeba byc na czczo, pobiorą ci krew i oznaczą poziom hormonu...na wyniku będziesz mieć podane normy dla ciężarnych i nieciężarnych :)

Ja zrobiłam test 7 dni po ewentualnym zapłodnieniu, test wyszedł negatywnie. Pozostaje czekac do miesiaczki. Z tego co czytalam po zrobieniu testu, wynik po tak krótkim czasie nie jest wiarygodny, czy ktoras z was tak miala i okazalo sie ze jednak jest w ciazy?

u mnie 7 dni po zapłodnieniu to beta z krwi była negatywna... test robiłam w 25 dc przy cyklach 28-dniowych i wyszła blada kreska :)

Ja narazie czekam zobaczymy test robilam wczoraj a do okresu jeszcze tydzien. Duzo kobiet pisze ze objawów po tygodniu zadnych nie ma ja jednak czuje sie dziwnie? Jak bylo u ciebie?

u mnie były takie same objawy przy obydwu ciażach... po pierwsze ból jajnika, który zaczął się 2-3 dni po owulce i trwał do terminu @, mega apetyt i bardzo widoczne żyły na piersiach...wszystko przed terminem @. takich objawów nie miałam nigdy w zwykłych nie-ciążowych cyklach :)

Gość justyna niemama
ale jak pojde 10 dni po mozliwym zaplodnieniu, to juz ta beta powinna byc w miare wiarygodna?

Gość kasiulaa25
Czyli moge jeszcze miec nadzieje? Moze test byl za wczesnie. Bola mnie piersi i jajniki od owulacji. Chyba tez sie wybiore na beta z krwi.

Gość gość
Ja byłam w ciąży aż 5 razy (niestety mam tylko jedno dziecko) więc znam się na temacie: jak Ci bardzo zależy żeby wiedzieć odżałuj ok 30 pln i zrób beta-hcg z krwi ( w każdym laboratorium) daje wynik 100 pewny już po 9/10 dniach od owulacji a testy "z sików" nie dają takiej pewności nawet w dniu spodziewanej miesiączki (bez względu na to co piszą na opakowaniu). Wiem o tym nie tylko dlatego, że mój lekarz tak mówił ale także z doświadczenia: zawsze robiłam testy z krwi i moczu i czasami z krwi mi już wychodził a z moczu nie.

Gość gość
zostalo mi okolo 12 dni do miesiaczki i juz dostaje szalu, wiem ze juz nic nie moge zrobic bo juz po dniach plodnych, jedynie czekac a to najgorsze :(