Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiutka3

mamusie cycoholików!!!

Polecane posty

hej dziewczyny! zdecydowałam sie na karmienie piersia... wszystko jest ok oprócz tego ze mój synek spedza przy cycu cały dzien... ja nic nie moge zrobic... nie moge sobie pozwolic na zatrudnienie pomocy domowej bo mnie na to nie stac, maz pracuje, chciałabym zrobic obiad i posprzatac a tu lipa... co robic??? czy to minie??

on nie poleży chwile spokojnie w łozeczku tylko musi przy cycu, albo zasypia albo sobie patrzy dookoła a jak tylko chce go odłozyć to jest krzyk aż sie zanosi... a w nocy tylko raz sie budzi i śpi jak zabity !!

Gość Alexxxxa
Też tak miałam. Dopiero po pewnym czasie odkryłam, że mój syn śpi i tylko tak cycka przez sen. I skończyło się, choć odruch ssania podczas snu pozostał bardzo długo.

ja wlasnie smoczkiem oszukalam ,bo tez bym nic w domu nie zrobia. dawalam smoczek i przy buzi kladlam pieluszke tetrowa ,zeby mial przytulnie i czasem 2 godz nie karmilam.

Moja ma 5 tyg, też jest małą cycoholiczką. Od tygodnia jest już lepiej. Smoczek nie pomagał, dopiero leżaczek mnie uratował. Pilnowałam żeby nie spała przy piersi tylko się najadała i odkładałam. Był płacz ale bujałam ją chwilę olewając to i nauczyła się że nie zawsze może być przy piersi. No ale mimo to że udaje się ją odłożyć to karmienie trwa czasami koło godziny. Nie wiem czy ona udaje że ciągnie ale coś tam ciągnie cały czas. No i zawsze na nerwy chce cycusia. Mi to się podoba bo uwielbiam jak patrzy na mnie w czasie karmienia, no i na szczęście już daje się odłożyć. Poczekaj jeszcze troszkę i ucz tego że nie wolno ciągle przy piersi, ale teraz jeszcze pozwól bo to malutka dzidzia i potrzebuje tego:)

sprobuj do biutonosza włozyć pieluszkę tetrową i z nią pochodzić min. godzinę , nakarm malenstwo podaj smoczek i połóż obok tą pieluszke powinno ci pomóc :) i koniecznie musisz dopasować smoczek do potzreb maluszka i nie zawsze smoczki typu sopelek sie sprawdzają :( moja zaakceptowałą dopiero 5 czy 6 z koleii smoczek do tego spłaszczony ;)

to normalne. Taki maluszek nie potrafi jeszcze zbyt efektywnie ssać, wię musi się napracować, zanim coś uciągnie :) nie martw się to minie. Tylko bądź cierpliwa.