Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dadadadada

PROSZE WAS NIGDY MI NIE POMOGLISCE ZROBCIE CHCIAZ raz jezyk polski

Polecane posty

Gość dadadadada

Orszulo moja wdzięczna, gdzieś mi sie podziała? W którą stronę, w którąś sie krainę udała? Czyś ty nad wszystki nieba wysoko wniesiona I tam w liczbę aniołków małych policzona? Czyliś do raju wzięta? Czyliś na szcześliwe Wyspy zaprowadzona? Czy cię przez teskliwe Charon jeziora wiezie i napawa zdrojem Niepomnym, że ty nie wiesz nic o płaczu moim? Czy człowieka zrzuciwszy i myśli dziewicze, Wzięłaś na się postawę i piórka słowicze? Czyli sie w czyścu czyścisz, jesli z strony ciała Jakakolwiek zmazeczka na tobie została? Czyś po śmierci tam poszła, kędyś pierwej była, Niżeś sie na mą ciężką żałość urodziła? Gdzieśkolwiek jest, jesliś jest, lituj mej żałości, A nie możesz li w onej dawnej swej całości, Pociesz mię, jako możesz, a staw sie przede mną Lubo snem, lubo cieniem, lub marą nikczemną. muszę wypisać kilka srodków stylistycznych proszę was

Gość pomoglabym ci
ale po co?musisz wiedziec takie podstawy. poczytaj jakies a sr. styl i pozniej ich szukaj.

Gość dadadadada
musze miec prosze was

Gość dadadadada
do szkoly nie umiem tego :P

Gość ja myślę ze skoro zadajesz tak
ej no pomóżcie bo przeciez laska musi zaraz do szkółki mykac, cały weekend przebalowała i jakoś się te srodki nie odnalazły:o

Gość pomoglabym ci
to sie naucz:O nie pomagajcie jej, niech sie troche pomeczy:O wiem, wiem,z e kazde z was chce wykzac sie wiedza, ale darujta sobie.

Gość dadadadada
nie umiem tego prosze was

Gość dadadadada
nikt mi nie chce pomóc

epitety : szczęśliwe wyspy, zdrój niepomny, myśli dziewicze, piórka słowicze, mara nikczemna apostrofa : \"Orszulo moja wdzięczna, gdzieś mi sie podziała?\" archaizmy : Czyliś, kędyś, pierwej, li, mię przerzutnia: Czy cię przez teskliwe Charon jeziora wiezie i napawa zdrojem Niepomnym sorki, więcej mi się nie chce :)

Gość dadadadada
dzieki mozna jeszcze wiecej posze was

Gość dadadadada
cos jeszcze sie nie da