Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katieeee17

Jak szeroko ginekolog rozwiera wziernik?

Polecane posty

Gość Katieeee17

Niedługo czeka mnie wizyta u ginekologa, pierwszy raz będę prawdopobodnie badana wziernikiem (nie jestem dziewicą). Boję się tego badania bo nigdy nie miałam do czynienia z wziernikiem, kupiłam więc taki jednorazowy plastikowy w aptece :) I tu mam pytanie - czy lekarz używając plastikowego wziernika rozszerza go maksymalnie? (na wzierniku rozmiar M jest to aż 6 cm!)

Gość waleryja
Nie wiem, jak szeroko. Jak nie jesteś dziewicą, to nawet nie rozmyślaj, nic nie poczujesz. No chyba ze sie zaczniesz spinac. Połóż sie na tym fotelu, wyobraź sobie cos fajnego, plażę, słońce, i nie myśl w ogóle o tym, co tam na dole sie dzieje. Ani sienie zorientujesz, jak juz bedzie po wszystkim

Gość nie stresuj się
ja też nie jestem dziewicą a boli jak cholera zawsze:/

Gość a cow przypoadku
dziewicy? zbieram się do ginekologa już dłuuuuuuuuuuuuuuugo ale zwyczajnie się boje tego badania. Dodam, ze mam 26 lat :-O i wcześniej chadzałam do gina, ale badał mnie palcami, a teraz chcę zrobić cytologię, czy to badanie boli i jak wygląda?

Gość googo
co wy opowiadacie za głupoty...przeciez to nic nie boli...jest tylko zimne, ale nie boli

Gość googo
cytologia to jest wymaz...absolutnie nie boli...to cos jakby patyczek z watka na koncu, bierze wymaz i po sprawie

Gość a cow przypoadku
rozumiem, że w przypadku dziewicy tez tak badanie wygląda?

Gość xanx
Powiem Ci (zreszta pewnie nie ja jedyna) ze nie ma czego sie bac. Ja sie strasznie stresowalam, ale badanie trwa naprawde tak kroootko ze nim sie zorientowalam bylam w szoku ze juz po wszytskim :) A jedyne co czulam tylko cos zimnego (przez ulamek seksundy). To wszytsko. Ale pewnie wiele zalezy od lekarza. Dlatego na piersza wizyte powinnas sie umowic do sptrawdzonego lekarza, najlepiej w niepanstwowej przychodzi, Wtedy komfort jest wiekszy.

Gość googo
raczej tak bo tego patyczka nie musi wkładac gleboko...zapewniam cie ze to nie boli, nawet nic nie poczujesz

Gość a cow przypoadku
dziękuję :-)

Gość a cow przypoadku
a jeszcze mam taka wątpliwość, może ktoś będzie umiał mi odpowiedzieć... jak zrobię cytologię w gabinecie prywatnym, to po wynik idę i płacę jak za normalną wizytę? Ciekawi mnie, gdzie prywatni ginekolodzy robią te badania, a jakim laboratorium?

Gość xanx
Np. tam gdzie ja chodze maja swje wlasne laboratorium.