Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosia242424

Cienie pod oczami- jak temu zaradzić????/

Polecane posty

Gość Gosia242424

Cześć. pisze, bo może któraś z Was ma podobny problem i mi pomoże. otóż od jakiegoś czasu moje oczy szpecą sine zacieki pod dolną powieką, takie "jakbym była rozmazana" i opuchniecia. Nie jest to bynajmniej skutek niewyspania- bo pojawiają się nawet w week, kiedy nie nakladam makijażu i moge pospac. Początkowo tuszowałam je korektorami, skutkowało, kupiłam sobie krem pod oczy z serii AA na tego typu sprawy i żel ze swietlika.Teraz- nie pomaga już nic. Korektor szybko się ściera, co dodatkowo pogarsza efekt, nienakladanie go sprawia ważenie, jakbym była rozmazana. Z każdym dniem jest gorzej. :(((Wstydze sie bardzo, tym więcej, że pracuje jako nauczyciel. Idac ulicą mam wrażenie, jakby każdy patrzyl na mnie z politowaniem"biedactwo pewnie zarwało noc". Dodam, że nie maluję się wyzywająco- ot górne rzesy maskarą (ostatnio spływa, nie wiem czemu), cienie pudrowe do powiek. Elienerów nie stosuje, podobnie jak kredek, bo nie umiem tego użyć, a próby wyglądaja fatalnie. Poza tym do czytania i pisania musze zakłądać okluray- jestem dalekowidzem, a więc szkła mocno powiększają oko.Nie robiłam żadnych badań szczegółowych, ale nikt w rodzinie nie ma "takiej urody". Moze ktoś mnie pokieruje albo doradzi cos sensownego.Z góry dziękuje

Ja też mam cienie pod oczami. Kiedyś próbowałam żelów chłodzących, zimnych okładów ale to nie pomogło. Nie maluję się, tylko okazyjnie albo kiedy mam ochotę ładnie wyglądać. Mysle że moje cienie nie są jakims wielkim mankamentem. Jednakże miło byłoby się ich pozbyc.

Gość cytat
"jedną z przyczyn podkrążonych oczu może być obniżone ciśnienie. Podkrążone oczy mogą świadczyć też o problemach z wątrobą, woreczkiem żółciowym czy nerkami, które odpowiadają za nasze płyny ustrojowe. Między innymi może też następować zatrzymanie wody w organizmie i po przespanej nocy możemy mieć podkrążone oczy. Przy obniżonym ciśnieniu pomaga aktywność ruchowaj."

Gość carmenn
no to albo oklady z ogorkow alboherbaty na oczka. albo te zimne maski ktore sie na oczy zaklada. albo sie wyspac:) a jak to niepomga to propnuje baze rozswietlajaca pod makijaz z avonu pod oczami ladnie rozswietla i maskuje cieie na to odrobinka podkladziku. troche pudru brazujacego na kosci policzkowe zeby odwrocic wzrok od oczu i git:)