Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Luśka.

**********potrzebuję zmian*************własna firma************8

Polecane posty

Skonczylam studia pol roku temu, wciaz szukam pracy, ale bezskutecznie. Mieszkam w malej miejscowosci.. postanowilam zalozyc wlasną mała firemkę, albo robic cos wlasnoręcznie i sprzedawac. Tylko pytanie: CO??? Macie moze jakies pomysly?? na początek mogę zainwestowac max 1000 - 1500, więcej nie mam. Wiem , że to praiwe nic, ale moze podsuniecie jakies pomysly?? Kiedys przykladowo malowalam i sprzedawalam witrazyki na okna, nie zarabialam nie wiadomo ile, ale zawsze jakis grosik wpadl. Moze macie jakies pomysly i poradzicie??

Gość obdarowanaa
Mam otrzymać w darowiźnie od rodziców 1,40 ha.Mam działalność gospodarczą nierolniczą( spółka). Jakie formalności mnie czekają w związku z powyższym? Może ktoś był w podobnej sytuacji.?

Gość gdgsgds
Luśka - zeby miec jako takie dochody (nie mówie tu o 20zł za witrazyk) trzeba zainwestowac. I to sporą kase. Ja, aby zrobic biznes wziełam pożyczke, 10 tys, załozyłam studio dla kobiet (fryzjer, kosmetyczka, solarium) i teraz, utarg w ciagu tygodnia jest w sumie po 10tys, czasami mniej, czasami wiecej. Ale teraz studiuo jest olbrzymie. Na początku startowałam z dwoma stanowiskami dla fryzjerek (teraz jest 5) i solarium...

Gość no właśnie dajcie
jakiś pomysł na biznes

Gość to jest problem
Bo ja też szukam pomysłu. Niestety -mieszkam w mieście na tyle dużym - że już wszystko jest, a na tyle małym - że nie potrzeba więcej (ok. 120 tys mieszkańców). W małym łatwiej jest się zorientować czego brakuje. Chociaż u mnie jest deficyt kawiarenek internetowych, ale czy się to opłaca. Prawie każdy ma internet w domu.....

Jak najbardziej zdaje sobie z tego sprawę.. . Ale jak na razie nie pracuję, nie dostanę pozyczki, więc na początek chciałabym chociaż cos dorobic, cho tropchę, a później myslec o czymś poważniejszym. Brakuje mi tylko pomysłu

Gość obdarowanaa
sezonowo stroiki na święta , zaduszki , boże narodzenie , walentynki , wielkanoc

Gość no właśnie dajcie
myślałam o szmateksie, fryzjerów u mnie od groma zresztą szmateksów także, spożywka mnie przeraża z tymi swoimi wymogami i terminami zywności. Mogłabym zainwestować do 30 tys tylko doradźcie w co.

Gość to jest problem
Ale jak jesteś zarejestrowana jako bezrobotna, to przecież dają kredyt "na rozruch"?

Gość Otwarty na współpracę
Witam wszystkich! Jeśli poszukujecie pomysłu na biznes, to zapraszam do kontaktu. Zajmuję się pomocą osobom poszkodowanym w wypadkach - chodzi o uzyskanie odszkodowania z OC sprawcy. Praca bardzo ciekawa - pomaga się ludziom, którzy najczęściej nie mają pojęcia, że takie odszkodowanie im się należy. Jeśli macie odrobinę determinacji oraz chęć spróbowania sił w bardzo ciekawej branży, to zapraszam do kontaktu. Mój mail: ingnn1@o2.pl Telefon: 787 110 111 Więcej informacji podam po kontakcie z Waszej strony. Pozdrawiam!

Gość to jest problem
U mnie na rękodzieło nie ma popytu, sklepów do licha i trochę, do knajp mało kto chodzi, szmateksy, kosmetyka - wszystko jest i walczy o byt. Niestety - nie mam pomysłu........ A skąd - mniej więcej - jesteście, autorko i no właśnie dajcie?

Gość no właśnie dajcie
Łódź

Gość to jest problem
otwarty na współpracę - miałam kontakt z taką firmą, niestety od drugiej strony..... Możesz pokrótce napisać, jakie warunki trzeba spełniać, kogo szukasz?

Ja jestem z pomorza, niby woska, ale jest wystarczajaco dużo sklepów, fryzjerów, solarium , itd ;/

Gość to jest problem
no właśnie dajcie - daleko, a szkoda, bo czasem można łatwiej coś wspólnie wymyślić. Ja - środkowe Pomorze......

Gość dhsdghds
dołącze się do prośby autorki

Witam! Tak jak w temacie. Płacę od 500zł za kontakt: imię, nazwisko, telefon. Jaki kontakt? Już mówię. Szukam osób poszkodowanych w wypadkach. Mogą to być: przede wszystkim wypadki samochodowe, wypadki w pracy, wypadki w rolnictwie, każdy inny wypadek - w każdym przypadku powiem Ci, czy dana osoba się nadaje. Nic nie musisz robić, tylko dać mi namiar na taką osobę. Jakie są warunki wypłaty prowizji dla Ciebie? 1. Osoba musi się kwalifikować - decyduję ja po sprawdzeniu danego przypadku. 2. Osoba podpisuje ze mną umowę na reprezentowaniu jej interesów w stosunku do firmy ubezpieczeniowej, tym samym kolejny warunek - nie mogła podpisać podobnej umowy wcześniej. Prowizja jest wypłacana dwuetapowo. Po podpisaniu umowy z klientem i po zebraniu dokumentów potrzebnych do wniesienia roszczenia i przesłaniu ich do kancelarii, którą reprezentuję, w ciągu 7 dni poinformuję Cię telefonicznie lub mailowo na jaką kwotę odszkodowania dla klienta kancelaria wycenia dany przypadek. Jeśli potencjalna kwota odszkodowania będzie w przedziale: a) od 1000 do 20.000zł - otrzymujesz zaliczkowo 50zł b) od 20001 do 50000zł - otrzymujesz zaliczkowo 100zł c) powyżej 50001zł - otrzymujesz zaliczkowo 150zł. Resztę z należnej Ci prowizji wypłacę Ci w chwili, kiedy kancelaria uzyska odszkodowanie i zostanie ono przelane na konto klienta (wcześniej kancelaria potrąci swoją prowizję). I tak: a) za klienta do 20000zł - dopłacę Ci 250zł b) za klienta do 20001 - 50000zł - dopłacę Ci 500zł c) za klienta powyżej 50000zł - dopłacę Ci 850zł Firma, z którą współpracuję do największa i najskuteczniejsza w Polsce kancelaria prawna, która zajmuje się uzyskiwaniem odszkodowań dla osób poszkodowanych w wypadkach - www.euco.pl. Odszkodowania te uzyskuje się z polisy OC sprawcy wypadku. Chcesz więcej informacji - zadzwoń lub napisz, powiem Ci o co dokładnie chodzi. Jeśli jesteś poważnym człowiekiem i chcesz zarobić - to zapraszam. Ofertę tę kieruję do osób rozgarniętych i ambitnych, a nie malkontentów, którzy przesiadują na kafeterii i wszystko krytykują. Znajdź mi jednego klienta, a zobaczysz, że następnego będziesz chciał już załatwić sam (możesz zostać współpracownikiem) i tym samym zarobić większą (bo całą) prowizję. Jeśli nie chcesz się angażować - możesz ograniczyć się tylko do podsyłania klientów. Jest to znakomita okazja dla każdego - niech każdy z Was poszuka wśród Waszych znajomych, rodziny, osób, które kiedyś miały wypadek samochodowy lub inny w/w. Co najważniejsze, LICZą SIę WSZYSTKIE WYPADKI DO 10 LAT WSTECZ!!! Dopiero po 10 latach od chwili wypadku następuje przedawnienie. Gwarantuję Ci, że jeśli zapytasz 3 osób, czy znają takie przypadki, to co najmniej jedna z nich poda Ci namiar konkretnej osoby. Ty przekazujesz go mnie, a ja działam dalej. Podpisuję umowę i w ciągu 7 dni masz zaliczkę. Klient dostaje odszkodowanie - Ty dostajesz swoją prowizję. NAWET 1000Zł ZA JEDEN TELEFON!!! Ofertą powinny zainteresować się osoby, które na co dzień pracują z ludźmi, czyli: 1. przedstawiciele handlowi 2. przedstawiciele takich firm jak: PROVIDENT (lub firmy konkurencyjne), AVON, ORIFLAME, ZEPTER, AKUNA, itd. 3. agenci ubezpieczeniowi 4. osoby pracujące w sklepach, urzędach, kioskach, itp. Jeśli potraktujesz moją propozycję poważnie, gwarantuję Ci, że po pierwszej wypłacie prowizji, będziesz dziękował sobie, że wszedłeś któregoś dnia na ten topik i wykonałeś niewielką pracę. Oferta dotyczy terenu całej Polski - tam, gdzie nie dotrę ja, dotrą moi współpracownicy - nie zmienia to faktu, że otrzymasz swoja zaliczkę i prowizję. Chcesz poznać więcej szczegółów - napisz lub zadzwoń - dam Ci informacje, które potrzebujesz. I jeszcze jedno. Pomyśl sobie, jak wdzięczna będzie Ci osoba, która dzięki Tobie dostanie odszkodowanie, w sytuacji, gdy nie wiedziała, że należą jej się jakiekolwiek pieniądze. Dla wielu osób te pieniądze z odszkodowania będą bezcenne, a Ty zyskasz dozgonną wdzięczność, a co najważniejsze najprawdopodobniej kolejne nazwiska osób poszkodowanych. Mój mail: ingnn1@o2.pl telefon: 787 110 111 Zapraszam do kontaktu, naprawdę warto. P.S. Z góry uprzedzam, że nie będę reagował na kiepskiej jakości zaczepki na tym forum, bo wiem, że zaraz znajdą się mądrale, które zaczną szukać dziury w całym, drwić lub nawet szykanować. Jestem poważnym człowiekiem i rozmawiam tylko z poważnymi ludźmi. Dziękuję za poświęcony czas i przeczytanie wątku!

Gość no właśnie dajcie
zgadza sie z kimś zawsze łatwiej, ja nie mam tu nikogo kto chciałby cos otworzyc a ja mam serdecznie dość państwowej posady za mniej niż złe pieniadze, chce zacząc coś na własną rekę nawet jeśli nie od razu bedzie z tego zysk

Ten powyższy topic przekleiłem żywcem z forum "praca" na kafeterii. Osoby, które chciałyby współpracować mogą być z całej Polski - nie ma to dla mnie żadnego znaczenia. Za chwile wkleję jeszcze jedną moją wypowiedź z w/w forum - jest to odpowiedź na zaczepkę jednego z czytelników, którą najpierw zacytuję.

Najpierw zaczepka: "to nie piramida cwaniaczek za 20 % odszkodowania które ci się prawnie należny wypisze za ciebie druczki pochodzi po TU po marudzi i z tego żyje" A teraz moja odpowiedź: Do movering: Uwielbiam kiedy dyskusję podejmują tacy "fachowcy" jak Ty. Twierdzisz, że odszkodowanie z polisy OC jest czymś, co się należy. Masz rację! Problem jednak w tym, że tylko max 20% osób poszkodowanych w wypadkach wie, że ma możliwość uzyskania dużych pieniędzy właśnie z polisy OC sprawcy. Reszta nie ma o tym zielonego pojęcia!!! Najczęściej osoby, które ucierpiały w wypadku dostając jakieś grosze z ZUS-u tytułem odszkodowania powypadkowego albo jakąś kasę z własnej polisy na życie, nie mają pojęcia, że tak naprawdę największe pieniądze mogłyby uzyskać właśnie z polisy OC sprawcy!!! Inna sprawa to to, że - jak to piszesz – „się należy” - nie jest równoznaczne z tym, że jest wypłacane automatycznie! W 95% osoby, które starają się SAMODZIELNIE dochodzić roszczeń w firmie ubezpieczeniowej, najczęściej spotykają się z odmową wypłaty odszkodowania pod byle pozorem! Jednocześnie na końcu pojawia się informacja, że jeśli się Pan(i) nie zgadza, to może Pan(i) pójść do sądu. I co wtedy? A no to, ze właśnie owe 95% ludzi rezygnuje z dochodzenia swoich praw!!! Dlaczego? Bo wychodzą z założenia, że samodzielna walka z tabunem słono opłacanych prawników z firmy ubezpieczeniowej to walka z wiatrakami!!! Dlatego też istnieją takie firmy jak ta, z którą współpracuję, które zajmują się reprezentowaniem takich osób w dochodzeniu swoich roszczeń - i tu sytuacja się diametralnie zmienia - 95% osób dostaje odszkodowanie!!! I są to kwoty, których Ci biedni ludzie nigdy sobie sami nie wywalczyli!!! A czy to dziwne, że firma bierze za tę usługę 20% jak piszesz? Napisz proszę co jest lepsze: nie dostać nic, bo Cię firma ubezpieczeniowa odeśle z kwitkiem , czy dostać np. 20000zł i zapłacić te 20% firmie?! Lepsze jest Twoim zdaniem 0zł czy 16000zł? Zapytaj taka osobę po wypadku co wybiera, jak myślisz co Ci odpowie? Dziwi Cię to, że bierzemy za to prowizję? W takim razie nazwij cwaniaczkami wszystkie banki, które kasują prowizję za udzielone pożyczki czy prowadzenie Twojego konta. Nazwij cwaniaczkami wszystkie hurtownie, które pośredniczą między producentem np. makaronu a sklepem, w którym go kupujesz. Powiedz, że to złodziejstwo, ze apteka narzuca sobie 20% prowizji za to, że sprzedaje Ci lek, który ratuje Twoje życie! Na każdym kroku jesteś skazany na pośredników, czy tego chcesz cz nie! I wiesz co? Będzie ich jeszcze więcej!!! Tak jest na zachodzie, w USA, czy Japonii, czyli wszędzie tam, gdzie jest rozwinięty kapitalizm!!! Bo np. w Nowym Jorku jeśli przeciętny John Smith przewróci się na krzywym chodniku, to nie idzie sam po swoje odszkodowanie, tylko dzwoni do swojego prawnika i zleca prowadzenie sprawy przeciwko właścicielowi chodnika właśnie jemu. A fakt, że zapłaci mu prowizję jest tak oczywisty, jak to, ze rano robi siusiu. I nigdy nie nazwie go cwaniaczkiem - jak Ty- ale często jest to przyjaciel jego rodziny, który mu doradza we wszystkich sprawach, o których on nie ma pojęcia, bo nie musi. On, John Smith jest specjalistą w swojej dziedzinie, np. jest hydraulikiem, i kiedy jego prawnikowi zatka się zlew, to wówczas role się zamieniają i ten drugi dzwoni do tego pierwszego... Tak więc kolego pamiętaj, że jest takie powiedzenie: "Lepiej jest milczeć i pozwolić innym myśleć, że jesteś głupcem, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"... Nie zabieraj głosu tam, gdzie masz szczątkową wiedzę, a chcesz robić za mentora... Pozdrawiam!

Gość to jest problem
Dzięki! Wiem mnie więcej na czym to polega - jak mówiłam, miałam do czynienia. Ale proszę jeszcze o odpowiedź tu na forum - kogo dokładnie szukasz. Chodzi mi np. o to, czy osoba chętna powinna mieć jakieś wykształcenie w konkretnym kierunku? Resztę już będę pytać ew. na maila.

Gość no właśnie dajcie
mnie tego typu współpraca nie interesuje ja chce mieć własną działalność a nie naganiac komuś klientów choc nic do tego nie mam, mnie to po prostu nie interesuje

Gość to jest problem
Mnie też bardziej interesuje własna działalność - ale z drugiej strony widziałam, jak wygląda takie "naganianie klientów" :-) jak mówisz - i jest całkiem spoko. Zresztą nie podejmuję decyzji już w tej chwili, tylko chcę się dowiedzieć. Szczerze mówiąc jestem w trudnej sytuacji i szukam. Zobaczymy! :-)

Osobą współpracującą może zostać każdy, kto potrafi: 1. Rozmawiać z ludźmi. 2. Jest otwarty na ludzi. 3. Nie boi się kontaktów z ludźmi. 4. Lubi ludzi. 5. Potrafi jasno precyzować swoje myśli oraz wyraźnie wyrażać je słowami. Tylko i aż tyle. ;) Pomijam fakt, iż dzięki tej pracy codziennie masz kontakt z prawem - głównie w temacie odszkodowań. Tych zagadnień nie ma wiele, ale i tak poszerzasz swoją wiedzę. O możliwościach zarabiania mogę napisać Ci już na maila, lecz powiem Ci tylko tyle, że jeśli zrobisz tylko 2 sprawy w miesiącu, to możesz zarobić tyle, ile niektórzy przez miesiąc. Pozdrawiam!

No to wrzucjamy pomysły: jak na razie byl: 1. salon fryzjerski + kosmetyczka +solarium 2. lumpeks 3. kawiarenka internetowa Przyznam , że mi żaden z tych po,mysłow nie odpowiada, a poza tym nie mam wystarczających pieniędzy na rozruch interesu :(

Do "no właśnie dajcie" Jeśli Twoim zdaniem kwota nawet 1000zł TYLKO za kontakt do osoby po wypadku, która podpisze ze mną umowę jest NICZYM, to ja czegoś nie rozumiem. Przecież wyżej napisałem, że jest możliwość podjęcia współpracy samodzielnie - czyli sam załatwiasz wszystkie formalności z klientem. Tak więc możliwości są dwie. Albo sama, albo podsyłasz mi - i nie za nic - tylko za logiczne pieniądze. Zgodzisz się ze mną?