Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość faskhfajka

do ludzi, którzy potrafią angielski

Polecane posty

Gość faskhfajka

jak sie go nauczyliście?? ja sie go juz troche ucze, a nic nie umiem. Moim problemem nie jest lenistwo, tylko jakas masakryczna pamiec ( a dodam, ze z innymi przedmiotami nie mam problemów). Z lekcji na lekcje sie przygotowauje, mam dobre oceny, ale one nie pokazują ile ja tak na prawde umiem, bo prawie nic!! A przeciez w dzisiejszych czasach angielski to podstawa:( macie jakies wskazówki, porady??

Gość elf__
mysle, ze powinnas dobrac sobie odpowiednia nauke metody. rozjrzyj sie za dobra szkola jezykowa , moze metoda callana ? u kazdego sprawdza się cos innego. ja np. nie potrafie siedziec i wkuwac slowek na sucho. wole objrzec film albo przeczytac ksiazke w oryginale.

Gość faskhfajka
chodziłam juz do 2 różnych szkół, nie licząc godzin w czasie lekcji, i w kazdej powtarzało sie to samo: potrafie przez 2-3 tyg, a potem wszystko zapominam. Nie mam zdolności językowych, bo z niemieckiego tez jestem tepa. Ale bardzo mi zalezy na angielskim, bardziej na poprostu porozumiewaniu sie w tym jezyku i opanowanie go niz na ocenach.

Gość faskhfajka
Wyjechac nie mam jak bo mam dopiero 17l:P osłuchac tez nie bardzo, jedyne co moge posłuchac filmy, z których nie rozumiem praktycznie nic:O

Gość elf__
latwo powiedziec 'wyjedz' ;] ale moze faktycznie jakies konwersacje. moim zdaniem to jest najkorzytsnaijesza metoda nauki. gadac gadac i jeszcz raz gadac, czlowiek pozbywa sie wtedy barier.