Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobiety pomóżcie bo zwariuję

Chyba mam grzybicę a karmię jak mogę sie leczyc czy dostanę wogóle jakieś tabl.?

Polecane posty

Kończy mi się pierwszy okres po porodzie i dziś zaczęło mnie tak strasznie swędzieć... szczypi przy oddawaniu moczu okropność pierwszy raz coś takiego mam podejrzewam, że to grzybica. dodam, że nie współżyłam dawno (ok. 3 tygodni) skąd to sie wzięło i co mogę robić?? Mam clotrimazolum w domu - czy mogłabym tego użyć? Czy są jakieś somowe sposoby czy tylko tabletki? Jak mus to mu ale karmiąc unikam jak tylko mogę.

no ja rozumiem każdy myśli idź do lekarza ale może na już jest jakiś sposób??

z tego co znalazlam clotrimazol jest przeciwskazany u kobiet karmiacych; ale lepiej zapytac ginekologa

Gość ja tez ......
w aptece rozne globulki na tego tupu dolegliwosci wystarczy zapytac Pania i ci cos pomoze.

Boze jak to swędzi juz rozumiem dlaczego to takie przykre i dokuczające :( lekarz prywatny ma termin za 4 tygodnie, w przychodzni za 2 !!!!!!!!!!! Normalnie nie wiem :( Czy ja mogę zarazić dziecko? Jak mogę zapobiec?? Po każdej wizycie w ubikacji czy podmywaniu sie myję dokładnie ręce ale czy to wystarczy??

Gość A MOZE MASZ ZAPALENIE
cewki moczowej wez furagin lub urosept

z tego co czytałam to takie swedzenie to objaw grzybicy. Najgorzej jak siade albo w jakikolwiek sposob sie skóra otrze o bielizne i zaczyna sie szał :( hmm w sumie mam urosept w domu..

Gość ja tez kiedys myslałam ze to
grzybica a przeszło po urosepcie wez wiekszą dawke kilka razy i bierz przez kikla dni odpowiedni płym do higieny intymnej i nasiadówki z rumianku i kory dębu

ja tez kiedys myslałam ze to - poiedz mi proszę jakie miałaś objawy?? Ja mam opuchniecie, mocno zaczerwienione aż bordowe i okropne swedzenie... szczególnie tuż przy wejściu do pochwy i lekko w środku

pieczenie podczas sikania i ogólnie tez , swedzenie , zaczerwienienie ... przez dwa dni brałam 4x po 2 tabl uroseptu i było lepiej potem 3x2 i zmniejszałam dawke , tez karmiłam wiec furaginu nie mogłam , płyn do higieny intymnej z korą dębu , kikla razy dziennie kąpile ( takie nasiadówki ) w rumianku i korze dębu i po 2 dniach było o dużo lepiej , smarowałam okolice sromu pastą cynkową jest bakteriobójcza

kąpiele * przepraszam za błedy

to wszystko możesz używac jesli karmisz

Mnie piecze podczas sikania ale tylko wtedy gdy mocz poleje wejście do pochyw które niestety ciagle drapię więc skóra jest mocno potarta :( nie mam wyboru spróbuje z tym uroseptem, mam nawet właśnie żel do mycia z korą dębu! Rumianek mam w saszetkach mam nadzieje, że pomoże. Już nie mogę wytrzymać :(