Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andrew0

Pierwsza antykoncepcja

Polecane posty

Gość andrew0

Juz od 2 lat jestem w związku. Wraz z moją dziewczyną mamy 18 lat i od 4 miesięcy uprawiamy seks. Stosujemy tylko prezerwatywy, choć chciałbym aby nie było to tylko nasze jedyne zabezpieczenie. Nalegałem na tabletki, lecz moja dziewczyna nie chce o nich słyszeć, ponieważ uważa że jest za młoda. Tak więc jaki polecilibyście nam środek antykoncepcji. Dodam, że globulki odpadają... Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam.

Gość eve888
Mam podobny problem tylko boje sie iść do ginekologa.

nie sądzę by było coś pomiędzy prezerwatywą a tabletkami co byłoby równie dobre i nie uważam, że jest za młoda

Gość andrew0
Dobrze w takim razie jak mogę ją przekonać..? Sam jestem bardzo przezorny i boje sie wpadki, która moze zaważyć na nasze późniejsze życie.

Gość blondiiiiiii
chcesz stosować prezerwatywy i do tego tabletki jednoczesnie ???

Gość andrew0
Tak i nie widze nic w tym dziwnego. Wiele osób tak robi... I wyczułem ironie w twojej wypowiedzi. (Wybacz jeśli się myle ale w internecie cieżko jest ją wyczuć).

Gość fggfhggh
tabletki i prezerwatywa to juz przegiecie. ja zaczelam brac tabletki w wieku 17 lat i jakos dziecka nie mam do dzis.klopotow zdrowonych tez i okres o ile lagodniejszy

Gość andrew0
No dobrze no ale coście sie tak uczepili tego i tego... wiem że moja dziewczyna napewno mimo tabletek nie zaryzykowała by bez prezerwatywy. Tymbardziej że jest troche rozczepana i dodaje ze mogła by zapomnieć... Ale odbiegamy od tematu... w jaki sposób moge jej uświadomić to, że tabletki są dla nas rozwiązaniem? Lub jakie inne środki powinniśmy stosować?

Gość onamcccx
tabletki i prezerwatywa to polaczenie bez sensu :/ odpusc sobie jej namawianie bo co wam z tego.

Gość blondiiiiiii
Chłopie, my po to się trujemy , aby móc pozwolić sobie na chwile zapomnienia tj. seks do końca. Stosowanie prezerwatyw i tabletek to przegięcie ! Wiele osób tak robi ? ;/ No ja jakoś nie znam nikogo tak inteligentnego ^^

Gość andrew0
blondiii czytaj uważnie moje posty... napisałem że moja dziewczyna nie zaryzykowała by uprawiać seks tylko z tabletkami. Więc nie ode mnie to zależy... a temat jest zupełnie inny... a jak to zwykle bywa na polskim forum... użytkownicy zajmują się innym...

Gość blondiiiiiii
Może oświeć swoją dziewczynę, że stosowanie tabletek jest 100% bezpieczną metodą antykoncepcji i możecie pozwolić sobie na wszystko przy nich. A jak nie chce to przecież możecie stosować prezerwatywy ..

Gość onamcccx
dokladnie , chyba bym musiala nie miec lepszych zajec niz bawic sie jeszcze z prezerwatywami jak wiem ze jestem zabezpieczona. twoja dziewczyna malo wie.

Gość izik
Andrew0 ma racje to nie jest tematem rozmowy, a odnośnie połączenia prezerwatywy z tabletkami to ja również stosuje 2 formy zabezpieczenia. Zawsze moge zapomnieć o pigułach...

Gość blondiiiiiii
Róbta co chceta :) Jednak dla mnie stosowanie 2 metod antykoncepcji jest beznadziejne. Na swój drugi raz stosowałam gumke i globulke , ale było beznadziejnie , nie nawidze prezerwatyw !

Gość andrew0
OK już mniejsza z tym połączeniem... (są gusta i guściki i żyjemy w wolnym kraju) A jeśli chodzi o tabletki to czy dla młodej kobiety zawartość hormonów powinna być mniejsza? A co jeśli uprawiamy seks 2 razy w tyg. czy jest sens z tymi tabletkami? I pytanie najważniejsze jak wpłyną na libido młodej kobiety? Pytam bo jesteście bardziej doświadczone. Pozdrawiam.

Gość andrew0
tak myślałem, że temat odrazu ucichnie...

Gość blondiiiiiii
To zależy od ginekologa jakie jej przepisze i od badań ( o ile je wykona , bo z tego co dziewcyzny niektore pisały to nawet nie miały ich robionych ) . Moje liblido nie spadło , tylko mam uczucie "suchości" , ale do tego stosuje się płyny np. feminium czy durexa. Jednak to zależy od organizmu jak zareaguje na tabletki, a wiadomo , że każdy człowiek ma inny

Gość andrew0
Dziękuje, tylko myśle że argument że są w 100% bezpieczne nie przekona ją...

Gość blondiiiiiii
a co niby jak stosowaliście tylko prezerwatywy to uważała , że jest bezpiecznie ? :/ Nie wiem , podun jej może jakąs lekturke o antykoncepcji, bo tabletki daja na pewno 100% zabezpieczenie i do tego zajefajną przyjemnosc

Gość anty_myszka
blondiiiiiii - nie wiem czy wiesz, ale żadna metoda nie daje 100% skuteczności.. i nie potępiaj innych.. jeśli chcą stosować jedno i drugie, to ich sprawa..

Gość andrew0
tak, nie dają 100% skuteczności ale to swoją drogą chodziło mi o to że ciężko mi ją będzie przekonać argumentem, że są w 100% bezpieczne na zdrowia...

Gość anty_myszka
żadne hormony nie są 100% bezpieczne dla zdrowia

Gość bubalka
anty_myszka ty jakas chora na łeb jestes. Tabletki to 100% zabezpieczenia chyba że zapomnisz brac lub bierzesz nieregularnie. blondiiii ma racje, po co ci jakies dodatkowe srodki anty. Po zatym Tabletki nie są bezpieczne dla zdrowia !!!!!!

Gość andrew0
NO to sie moze w koncu zdecydujecie czy są bezpieczene czy nie... I moze ktos mi w koncu po ludzku odpowie jakich argumentów mam użyć w rozmowie z nią?!

Gość blondiiiiiii
Szkodzą zdrowiu na pewno w jakimś stopniu , bo przecież to hormony . Jednak jako zabezpieczenie , uważam że są bezpieczne. Ja nie wiem do czego chcesz ją przekonywać, bo cały czas piszesz co innego

Gość NNNNNNNNNNN
a ja myślę, ze jeśli twoja dziewczyna nie jest jeszcze przekonana do tabletek to jej nie namawiaj. Niech sama spokojnie się nad tym zastanowi. W końcu to jej ciało i jej zdrowie. Nie wszystkie kobiety dobrze dobrze znosza antykoncepcję hormonalną. Nawet lekarz wszystkiego nie ejst w stanie przewidzieć na podstawie badań. Ja podjęłam sama decyzję, ze chcę brac tabletki i nikt mnie nie przekonywał. Prawdopodobnie twoja dziewczyna niedługo tez się zdecyduje, ale nie naciskaj za bardzo. Pozdrawiam

Gość anty_myszka
bubalka- najpierw trochę poczytaj, a potem się rzucaj. Nic nie daje 100% skuteczności, tabletki również

Gość a moja odmowiła bo
Witam, Moja dziewczyna nie chce brać tabletek ani plastrów ponieważ uważa że to zbyt wielkie wyrzeczenie . Wyrzecznie którego jedynym efektem i celem jest pozwolić mi się spusćić w środku - cytuję jej wypowiedź. CHce się kochać bez zabezpieczeń, kilka minut. Tak aby nie doszło do wytrysku . Nie chce prezerwatyw ponieważ się ich brzydzi i twierdzi, że one pękają. Nie chce też tabletek ani plastwów ponieważ za to że ja będę mógł się spusćić ona nie może palić i pić (tyle co teraz). Dosłownie cytuję jej słowa. Najlepsze jest to że było uzgodnione że bierze te plastry, była wizyta u ginekologa, recepta. I w dizeń gdy powinna zacząć je brać rozmyśliła się podając takie argumenty. Jestem przerażony tym co usłyszałem ponieważ to jest chore.

Gość kotka222
moze plastry antykoncepcyjne??/ to to samo co tabletki ale nie obiciazaja watroby, ja nosilam plastry jakis czasi dobrze sie czulam