Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andrew0

Pierwsza antykoncepcja

Polecane posty

Gość a moja odmowiła bo
Moja dzieczyna tez nie wierzy w coś takiego jak komfort podczas seksu przy tabletkach. NIe wie o czym mówię, gdy jej to uświadamiałem. Jej odpowiada kochanie sie po kilka minut z przerwą pod koniec. POnieważ to jest dla niej piękne przeżycie i nie chce nic więcej. Ani tym bardziej spuszczenia się w środku ktore uwaza za obrzydliwe, nieestetyczne i nieprzyjemne (chociaż tego jeszcze nie przeżyła).

Gość a moja odmowiła bo
przeczytaj kotka dokładnie mojego posta i argumenty jakie podała. Ona nie boi się zdrowia, tylko nie widzi celu w braniu antykoncepcji jakiejkolwiek. BO PO CO? Dla niej idealnym zabezpieczeniem jest seks przerywany trwający kilka minut, (bo po 3 minutach przerywa czy 5 twierdząć żę dochodzę i to niebezpieczne). Druga sprawa, że nie chce antykoncepcji ona poniewaz musiałaby przestać pić alkohol i palić fajki

andrew0 - Może Twoja dziewczyna nie chce tabletek, bo mało o nich wie.To prawda,że kiedyś były tabletki z końską dawką hormonów-bardzo szkodliwe.Poszukaj informacji-naukowych w necie o pigułkach najnowszej generacji, np. yasminelle albo yaz-mają bardzo małą dawkę hormonów, i porozmawiaj z nią jeszcze raz.18 lat to nie jest za młoda na tabsy,a sama prezerwatywa w waszym wieku-nie polecam, a co jak się zsunie albo pęknie:(wtedy zostanie WAM tabletka po a to dopiero ogromna dawka hormonów. Poza tym powinna odwiedzić gina i zrobić badania krwi i hormonów, co pozwoli dobrać jak najlepsze dla Niej tabletki i wykluczy ewentualne przeciwwskazania.

no ja proponuje plastry evra zmienia sie jej raz w tyg i ja przynajmniej nie mam zadnych ubocznych objawow :)

Gość a moja odmowiła bo
Czy możecie mi napisać dlaczego stosujecie antykoncepcję aby mógł te argumenty wykorzystać przy przekonaniu mojej dziewczyny? Czy ktokolwiek przeczytał moje posty i mój problem jest dla niego zrozumiały??????:

Gość nie wszystkie kobiety
mogą brać tabletki.

a moja odmowiła bo - uważam,że (przepraszam) Twoja dziewczyna jest niedojrzała i niedoinformowana.Nie rozumiem takiego podejścia do seksu.Po pierwsze ma to być przyjemność dla obojga nie tylko dla Niej, po drugie stosunek przerywany jest bardzo niebezpieczny (ejakulat) i wreszcie po 3 papierosy i alkohol nie mają wpływu na działanie tabletek antykoncepcyjnych.Alkohol tylko wtedy, jeśli po za dużej jego ilości dojdzie do wymiotów i tabletkę się zwymiotuje, a papierosy zwiększają ryzyko zakrzepicy szczególnie u kobiet po 35 roku życia-to jest w każdej ulotce tabsów.na Twoim miejscu powiedziałabym Jej,że jeśli nie zmienia podejścia rezygnujesz z seksu.Chyba,że Ci pasuje być tatusiem:)