Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

INESKA

CZY KTOS MI POWIE JAK TO JEST W KONCU Z TA MELANINĄ RAKOTWORCZA???

Polecane posty

Dzis po obejrzeniu wiadomosci na TVP przerazilam sie tym co uslyszalam,a mianowicie ze melanina wyprodukowana w Chinach jest rakotworcza, no i mam watpliwosci,bo czy produkty np firmy Canpol sa na tyle bezpieczne zeby w nich podawac jedzonko dla dziecka?? Nie mam opakowania od Canpola wiec nie wiem,gdzie ja wyprodukowano. Wiecie cos wiecej na ten temat?

nie wiem, ale z tego co widze to wszystko ale to WSZYSTKO jest made i china!!!!!!!!!:O Ja po usłyszeniu tego ide do kuchni a tam made in china i miseczka z lanolina...juz jest w koszu!!! jebane chinczyki!!!!(sory ale co maja to do dupy) na dodatek dla dzieci, nic nie kupie co jest od nich ale ciezko bedzie bo oni produkuja 99% towaru:O

Gość mama córeczki
baby ono produkuja w chinach, mimo że jest to polska firma, więc canpol pewnie tez

Gość studentixa
po pierwsze to melamina a nie melanina po drugie teraz prawie wszystko jest made in china

tak samo firma Fisher Price ktora produkuje zabawki wlasnie w chinach,

Gość ja caly dzien usilowalam
znalezc jakas fajna kolorową ksiazke dla malucha, nie chinską. Zabawektez nie bylo, w koncu kupilam jakas szwajcarska, potwornie droga, wygladala jak kopciuszek przy tych chinskich a kosztowala z 3 razy drozej

Gość co się przejmujecie
I tak zdechniemy jak szczury, cywilizacja nas wykończy.... a Chińczycy mają wszystko "Made in China" a mimo to żyją, rozwijają się i mają najwyższy przyrost naturalny....chyba ni epodejrzewacie że ich spisek polega n atym by swoimi produktami truć cały świat po to by nim zawładnąć....gdyby tak było musieliby wsztstkie wyprodukowane towary wysyłać w świat a następnie na własny użytek wszystko importowac.... trochę by to było bez sensu i totalnie niopłacalne...

Gość ja wywaliłam
wszystkie łyżki z melaminy i miski malego byly z canpolu.Moze to paranoja ale nie bede poddtruwała dziecka świadomie

no tak,ale sami zobaczcie co pisza na stronie Canpola o to cytat "Wiemy, że zdrowie i bezpieczeństwo każdego dziecka są najważniejsze, dlatego wszystkie nasze produkty poddawane są odpowiednim testom, aby uniknąć wszelkich zagrożeń dla małego użytkownika. Wyroby zgodnie z odpowiednimi przepisami są badane zarówno w miejscu produkcji jak i w instytucjach kontrolujących jakość artykułów znajdujących się na rynku. Nasze produkty opatrzone są symbolami atestów PZH, opiniami IMiDz, Centrum Zdrowia Dziecka, Świadectwami Instytutu Leków i znakiem bezpieczeństwa "B". Wszystkie nasze produkty spełniają normy Unii Europejskiej. Posiadamy własny, silnie rozwinięty dział opakowań, co pozwala na dodatkową kontrolę jakości artykułów przed ich dotarciem do naszych Klientów. : i co o tym myslec....?

Gość yupi yupi
POdnoszę!

Gość Amelia_85
Powiem tylko tyle....ciężko dziś znaleźć produkty nie produkowane w chinach...Na pewno większość mam kojarzy zabawki DISNEYA, kosztują całkiem sporo, a gdzie są produkowane??:) Odpowiedź znacie:) Co do melaminy....pracuję w pewnej sieci sklepów i jakiś miesiąc temu mieliśmy wycofywane ze sprzedaży właśnie miseczki, sztućce z melaminy "made in china"...teraz wiadomo dlaczego.....

To jeszcze nic! Gdy przeczytałam skład kaszki Nestle, to się trochę wystraszyłam, bo pisze że jednym ze składników jest siarczan cynku, który służy do.........impregnacji drewna(wg Wikipedii). Nie wiem co o tym myśleć, ale wiem, że moje dziecko nie będzie jadło tej kaszki :)

Gość do maa
nie bój się siarczanu cynku w kaszce bo jest on tam w takiej ilości by pomagać nie szkodzić, w wikipedii widać zapomnieli dopisać że siarczan cynku również wchodzi w skład wielu preparatów witaminowo-mineralnych jako źródło cynku

Dziękuję za te kilka słów wyjaśnienia :) Jutro jadę do koleżanki, która jest z zawodu chemikiem i pracuje dla dużej sieci, więc pogadamy o tym co producenci dodają do żywności :) Jestem mamą i po ostatnich doniesieniach z Chin dokładnie czytam etykiety :)

Gość gość
Drogie Mamy, zamiast zastanawiać się czy melamina szkodzi czy nie i zamiast narzekać na rzeczy made in china można zakupić atestowane zestawy dla dzieci z Lubiany. http://www.porceland.pl/oferta/porcelana-dziecieca Porcelana poza jedynym minusem - tym dzieci rzucać nie powinny ;) jest bezpieczna dla ich zdrowia. Polecam!