Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kredka22

INDUSTRIAL kolczyk piercing ucha UCHO

Polecane posty

Gość kredka22

industrial kolczyk piercing ucha Witam, zrobiłam industriala 5 dni temu. w studiu, pełna profeska. co do tego nie mam wątpliwości. mam jednak problem, bo ucho spuchlo mi tak bardzo, ze mam wrazenie ze sztanga jest za krotka i sie zaczyna wpijac.jestem na przeciwbolowych od wczoraj, nie dam rady bez nich. do wczoraj ucho bylo tylko troche spuchniete i wlasciwie nie bolalo.nie wiem co sie stalo, moze powinnam wymienic kolczyk na dluzszy a moze wyjac? czy to oznaka ze sie nie przyjmie? przemywalam sola fizjologiczna czesto, nic poza tym. od wczoraj wydobywa sie zoltawa wydzielina, wiem ze to normalne, ale ten bol jest nienormalny.nawet oklady z lodu nie pomagaja, ucho jest tak goroce.powinnam isc do lekarza, ale wiem ze na pewno kaze mi go wyciagnac, a tego nie chce, nie po to przebijalam.prosze podzielcie sie doswiadczeniami jesli jesescie w temacie.

Gość Dorotka Pychotka
idz tam gdzie robilas, powinni ci cos podpowiedziec lekarz tylko cie pogna i popuka sie w czolo :P

Idź do tego salonu oni Ci najlepiej poradzą, bo lekarz będzie Ci kazał wyciągnać! I bedzie opowiadał jakie to nie zdrowe.. bla bla bla.

Nic innego sie nie używa w przypadku Piercingu to nie jest nie wiadomo jaka rana a jesli goi sie jak jakas rozlegla rana trzeba skontaktowac sie ze studiem istnieje jednak mozliwosc ze bedzie trzeba wyjac kolczyk i jesli beda w porzadku to przekluja jeszcze raz za friko:)

Gość sylwuska*
mam pytanko do Was wszystkich :P mam w uchu juz 1 industriala i chciałabym sobie pod nim zrobić jeszcze jednego ^^ jak myślicie, bedzie to fajnie wygladalo ^^?

Gość Ulia.
Cześć. ;) Zrobiłam Industrial'a wczoraj, narazie wszystko ok. ;D Facet w studio kazał przemywać Octenisept'em przez dwa tygodnie. Do tego szałwia i mydło protex. I stąd moje pytanie: W jaki sposób to robić? Gazikami ciężko tam dotrzeć, ponieważ ucho jest obolałe. Można patyczkami do uszu? Albo jakoś polewać te miejsca? ;> Mam też zaschniętą krew wokół dziurek, której tez nie mogę się pozbyć. Dodam, ze już zdążyłam pokochać ten kolczyk! :D

Gość aksed
spokojnie patyczkiem do uszu można wszystko ładnie wyczyścić. Ja namaczam go w roztworze soli fizjologicznej i przemywam. Najlepiej polej to obficie takim roztworem i potem mokrym patyczkiem wyczyść w okół kuleczek i na sztandze. Jak na razie mój się pięknie goi ;)

Gość wixi989
Mnie też bolało ale nie spuchło, ale moja przyjaciółka miała przebijane i miała taką samą sytuację jak ty też jej spuchło i wbijało jej się i poszła tam gdzie jej robili i dali jej dłuższego tylko musiała dopłacić 20zł za nowego kolczyka a tego dała ci też więc masz potem już dwa. A jak cię tak strasznie boli to powiedz kosmetyczce to ci powie jakie są najlepsze leki które ci pomogą :)

Gość marg!tta666
Do pielęgnacji przekłuć używa się soli fizjologicznej i octenisepty, trybiotyk używamy tylko i wyłącznie gdy jest stan zapalny ponieważ jest antybiotykiem po drugie zatyka kanał i utrudnia gojenie. Industrial może puchnąć przez jakiś czas to normalnie (dlatego sztanga musi być odpowiednio długa żeby kulki nie wpijały się w chrząstkę bo to strasznie utrudnia gojenie, może je nawet uniemożliwić) chyba że masz dziurki zrobione pod złym kątem lub sztanga za bardzo uciska małżowinę, wtedy trzeba zrobić jeszcze raz.

Gość Ależ sie wszyscy znają...
Tribiotik nie ma sensu bo to jest z antybiotykiem i nie mozna go długo stosowac. Kup sobie w aptece OCTENISEPT. Tylko i wyłącznie to się powinno stosowac do piercigngu.

Gość Ależ sie wszyscy znają...
Dziwie sie ze Ci o tym nie powiedzieli w tym podobno dobrym studiu.

Gość Industrial nie chce sie go

Witam mam problem z kolczykiem zrobilam sobie industrial  ..... minelo 5 miesiecy I mi sie nie goi I mam zaropiale dziurki. Nie wiem  co robic ...czy wyciagnac kolczyk czy zostawic I poczekac jeszcze az mi sie wygoi ??