Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaa ____23

Candidia na jezyku, jak sie jej pozbyc ? ! ? !

Polecane posty

Gość onaa ____23

Mecze sie z tym juz chyba kilka lat, bo odkad pamietam maialm taki jezyk z bialym nalotem. 2 mce temu poszlam do laryngologa, zrobil mi wymazz jezyka i wyszla CANDIDIA, z gardla wymaz nic nie wykazal. DOstalam Nystatyne, zuzylam 3 opakowanie i nic :( Byla poprawa, ale widze, ze to wraca :( Moze sa jakies domowe sposoby , znacie ? Dodam ,ze ginekologicznie zazywalam Fluconazole, co powinno tez pomoz zwalczyc Candidie z jezyka . Lykam wit B .

ja miałam coś pdobnego i mi przepisano augementin czy jakoś tak, też fluconazole, apo naproxen plus przez 2dni zastrzyki 2x dziennie no i pomoglo od razu, szczegolnie po zastrzykach

Gość onaa ____23
Dzieki zasugeruje to lekarzowi, bo ona znowu mi zapisala Nystatyne, ale ja chce sie tego pozbyc na zawsze! A czy mialas nieprzyjemny smak w ustach i nieswiezy oddech jak mialas "to" an jezyku ??

ja nie miałam dokladnie tego samego, mialam diwny nalot na jezyku plus bable w ustach doslownie wszedzie! 3dni nic jesc nie moglam a o tym dziwnym smaku to wole sobie nie przypominac, nie dosyc ze zeby mylam palcem, bo szczoteczka bym oszalala, to jeszcze ten smak;/

Gość wiolka 3333
Ona!! Skoro masz candidię na języku to na bank jest obecna w jelitach. Zrób badanie kału na drożdżaki. Następnie zmień dietę: wyeliminuj cukier (tym sie karmią grzyby) i ogranicz białe pieczywo. Staraj się nie jadać wypiekow drożdzowych. Ale najwazniejszy to CUKIER. Jest tu gdzies wątek o grzybicy układu pokarmowego. Przygotuj sie na długa walkę :(.

Gość onaa ____23
Czytalam ten watek o grzybicy ukladu pokarmowego bardzo dokaldnie i sie zastanawiam czy ona jest obecna u mnie w jelitach :O Nie mam zadnych objawow, a wymaz z gardla tez nic nie wykazal ! Czemu laryngolog mi nei powiedzial,ze powinnam zbadac kal! Co za lekarze !!!

..po pierwsze dieta! zero cukru i drożdży.. leki cytryna grejpfruty czosnek! pamiętaj, że i 2 lata może ona mieszkać u Ciebie...długie leczenie!

Gość onaa ____23
Ale ja nie wiem czy mam ja w ukladzie pokarmowym, moze tylko na jezyku jest !? Cukier jest prawie we wszystkim, nie wiem czym ja bede sie odzywiala :O Jakis czas smarowalam sobie jezyk czosnkiem, teraz mnie troche szczypie , aha, moj jezyk nie jest jka wczesniej z bialym nalotem, ale takim zoltawym :( Nie wiem, czy to przez nystatyne i ten czosnek , czy to lepiej ,ze zmienil kolor !? :(