Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaa bezradna

POMOCY!! BRAK okresu 11 dni jak to możliwe? PROSZE O PORADE..

Polecane posty

Gość jaa bezradna

Witam...otóż dzisiaj jest 11 dni jak powinnam dostać okres.masakra pierwszy raz mi sie tak spóżna;( .Ostatni stosunek z chłopakiem odbyłąm 12 wrzesnia -bylismy ostrozni a poza tym zabezpieczeni: ja GLOBUŁKI,on prezerwatywa. NA dodatek nie 'spuścił się; we mnie lecz przed wyjął.Ostatni okres miałam 20 sierpnia;( .Przez wrzesień miałąm troche stresu np.kłotnie z chłopakiem,rodzicami,szkoła,prawko,zmiana trybu życia( od lipca do końca wrzesnia kładłam się o 2 w nocy a wstawałam w południe,teraz wstaje o 6,zasypiam wczesniej).Wczoraj zrobiłam ok godz 20 test i wyszedł NEGATYWNY.Lecz teraz na forach oczytałam sie o objawach ciązy...i wystepują u mnie..a moze ja tak się przejełam ze to UROJONA ciąża;( Co chwile latam do łązienki-choć czytałąm ze to równiez od stresu moze byc,mam powiekszone i nabrzmiałe piersi,zawroty głowy,spac sie chce( moze ze za krótko spałam) a na dodatek dzisaj rano było mi troszke niedobrze....A okresu jak nie ma ...tak nie ma;((( MIELISCIE TAKIE PRZYPADKI?? ILE WAM SIE SPOZNIAŁ?? Czy MOGE BYC W CIĄZY?? pomózcie...... ;((

Gość magdaaaaa
mi sie kiedys spoznil jednorazowo dwa tyugodnie a pozniej wrocilo wszytsko do normy ;)

Gość jaa bezradna
ahha dzieki:) moze niedługo dostane...mam nadzieje:)

Gość magdaaaaa
na pewno ;)) nie martw sie ;)

Gość kokoko2
nie martw się, miałam już kiedyś podobne objawy też myślałam że to już ciąża a to tylko okres spóżnił mi sie o 16 dni!!! piszesz że się zabezpieczaliście a na dodatek partner wyciągnał przed więc to mało prawdopodobne byś była w ciąży. Musisz się uzbroić w cierpliwość, a skoro mówisz że masz nabrzmiałe piersi wiec na pewno niedługo ciocia cie odwiedzi:)pozdrawiam

Gość jaa bezradna
no to jak dostane to napisze i bede taka SZCZESLIWA;) bo jeszcze za wczesnie na dzidziusia... pozdrawiam;)

Gość jaa bezradna
no dzis 12 dzien jak nie mam okresu;((((((

Polecam branie witaminy b6 ( w aptece mozesz kupic slowamg z B6 za 19 zl bez zadnej recepty). Mi zalecil lekarz bo tez mialam nieregularne cykle. raz nie mialam okresu przez dwa miesiace. jak tylko zaczelam brac z ponad 40 dni cykl wyrownal mi sie do 30 dni.

No i wyluzuj sie. Stres i takie schizy nie pomoga ci a wrecz blokuja wszystko. mi to samo wlasnie powiedzial lekarz, bym wyluzowala. u mnie akurat jest troche w druga strone bo ja staram sie o dziecko ale przysadka mozgowa dziala podobnie. jak ktos panicznie chce lub boi sie to organizm sie blokuje i skutkiem jest brak okresu.

Gość jolcia1965
radzę ci iść do ginekologa

Gość nexti2008
ja biore mikrogynon 21 regularnie rok i tez nie dostalam okresu z odstawienia juz koncze nastepne opakowanie i tez niewiem czy dostane okres czy ktoras tez miala takie problemy?

Gość nexti2008
dodam ze moj okres wczesniej trwal 2 lub zadko 3 dni a raczej niewidoczne plamienia a teraz poprostu znikl moze to tylko stres

Gość jaa bezradna
no moze przez to ze zadnych witamin nie biore;( a brałam do niedawna.A na poczatku wrzesnia przez tydzien bralam antybiotyk;( czytalam ze wlasnie przez leki tez moze spozniac sie owulacja a co za tym idzie i miesiaczka;(

Hej. Dzieki. A tobie zycze bys dostala okresu. Wiesz, niby inaczej jest gdy sie nie chce dziecka a inaczej gdy chce, ale sumum sumarum wydaje mi sie, ze wszystko i tak sprowadza sie do jednego: do stresu. I wtedy nastepuje blokada. Ja tak mialam na wakacjach. nie mialam okresu przez ponad 2 miesiace i nie mialam bladego pojecia co sie dzialo. Po troche zlozylo sie na to, ze z mezem zaczelismy chcec mocno dziecka oraz inne stresy: smiec dziadka mojgo, smierc sasiadki (bylysmy zzyte) oraz choroba dziadka meza. To chyba zrobilo swoje. W koncu okres ginekolog wywolal mi zastrzykiem z progesteronu. Powiedzial jednak, ze w moim przypadku nie da sie to unormowac bo musialby mi dac pigulke a skoro staram sie o ciaze to pigulka jest bez sensu. Niestety by zajsc w ciaze do tego tez potrzebne sa w miare regularne okresy by moc okreslic owulacje. Potem bylam u drugiego lekarza i on mi polecil witaminy. zrobil ze mna tez tzw wywiad psychologiczny i powiedzial, ze stres bardzo zle dziala na te sprawy bo przysadka mozgu sie blokuje i to powoduje, ze opznia sie owulacja i za tm idzie nieregularny okres. I stad polecil mi B6- witamina dzialajaca dobrze na narzady kobiece. I tak cykl z 40 skrocil mi sie do 30 dni. Dzieki czemu moge od tego cyklu zaczac planowac dzidzie. Witaminy sa do nabycia w kazdej aptece (najlepiej z magnezem slowmag) i sa calkowicie bezpieczne, oczywiscie jesli brane zgodnie z ulotka tzn raz lub dwa razy dziennie po tabletce. Biore tez i inne witaminki ale to juz dla staraczek wiec ciebie jeszcze nie dotyczy:)) pozdrawiam.

Gość jaa bezradna
no wlasnie ja w stresie zyje caly czas: szkoła,kłotnie z chłopakiem i rodzicami,prawo jazdy no i tata do Iraku poleciał..;( troche nazbierało sie no i witamin nie biore..widac efekty po połamanych i kruchych paznokciach i wypadających włosach;( mam nadzieje ze to unormuje się;) fajnie miec dzidziusia ale dla mnie to za wczesnie jeszcze....nie jestem przygotowana.Troche stresuje się ale wiem ze ciaza jest wykluczona u mnie..raczej... najwiecej jest wpadek przez nieostroznosc,brak zabezpieczen.A my bylismy zabezpieczeni gumką DUREX no i globułkami..choć to nie 100% skutecznosci ale napewno bardziej wiarygodne od stosunku przerywanego.A do tego do wytrysku po za mną doszło..wiec mało prawdopodobne;) a te objawy mi w psyche weszły bo naczytalam sie na forach duzo na temat objawów ciązy..i to co czytalam kojazylo sie ze mną...;) a jaki jest śluz przed okresem?bo ja mam gest,biały,mleczny? czekam i czekam a tu jeszcze nie ma okresu...ahh te sprawy kobiety..mezczyzni broją a kobieta meczy się..takie zycie;((

Moze zamiast tylko siedziec i czekac zajmij sie czyms np sportem. Pobiegaj, dokonaj jakiegos wysilku fizycznego, to tez moze pomoc. Z "domowych" recept o ktorych czytalam pomocne moze byc tez na spoznianie sie okresu: -mycie nog w goracej wodzie -picie ziol krwawnika - czeste picie kawy - przysiady Tylko musisz byc pewna, ze nie jestes w ciazy bo w przeciwnym wypadku ziola czy goraca kapiel moze spowodowac poronienie lub uszkodzenie plodu. A najwazniejsze: zrelaksuj sie bo wmawiajac sobie objawy ciazy doprowadzisz do tego, ze bedziesz miec naprawde takie objawy. Odpowiednie nastawienie jest bardzo wazne. Jezeli masz wykluczona ciaze to te objawy co masz sa objawami przedmiesiaczkowymi.

Gość jaa bezradna
ahha no wlasnie musze czyms zajac sie by nie myslec o tym;) wczoraj bralam cieplą kąpiel w wannie wiec dzisaj tez wezmę...moze to coś pomoże;))

Gość jaa bezradna
jak patrze na brzuch to wydaje mi sie ze mam bardziej wypukły w dolniejszej parti brzucha..

nie martw sie. :* Skoro piszesz, ze sie zabezpieczyliscie to nie powinnas byc w ciazy. Stresik robi swoje. Ja w chwili obecnej tez czekam na okres, ktory w ogole moze nie nadejsc [stosunek przerywany ;((, akurat w dni plodne] ale nie martw sie :***

Gość jaa bezradna
no ja jeszcze nie dostałam;( alee wczoraj cos pobolewał mnie brzuch w dolnej parti po prawej stronie;( myslalam ze dostane a tu nic;( teraz staram sie sie denerwowac i nie myslec o tym...mam nadzieje ze dostane..

Jejku jak tak bedziesz pilnie sledzic co cie zabolalo, to naprawde predzej dorobisz sie ciazy urojonej niz okresu. Pisalam juz, stres blokuje wszystko . Wyluzuj sie, pomysl o czyms innym. wez te witaminy o ktorych ci pisalam i przestan myslec tylko o okresie.

Moim zdaniem to Twoja autosugestia. Zrób test i po sprawie. Zobaczysz jedną krechę i Ci się coś w główce odblokuje i dostaniesz okres. O ciąże nie jest tak łatwo.

Gość jaa bezradna
no to dzisiaj 15 dni bez pkresu:((((((( Wczoraj wieczorem ponownie robiłąm test ale innej firmy (Bobo test) i wyszedł negatywnie;) wiec co jest grane....ehh zastanawiam się czy wogole dostane

Gość jaa bezradna
moze ktos jest w podobnej sytuacji?

Ja jestem :) Wprawdzie u mnie ciąża na pewno nie wchodzi w grę, bo aktualnie nie mam stałego partnera, a przygodny seks mnie nie interesuje, ale też mi się spóźnia okres. Dziś już 6 dzień i nie mam praktycznie żadnych objawów ewentualnie nadchodzącej @ :( Do tej pory miałam raczej regularne cykle, z wahaniami najwyżej 2-3 dni w obie strony, więc nie wiem co się stało. Zdaję sobie tylko sprawę, że w ostatnim czasie zadziałały na mnie praktycznie wszystkie czynniki opóźniające okres - bardzo dużo stresów, zmęczenie, niezdrowe odżywianie, intensywny wysiłek fizyczny, spadek masy ciała i zmiana klimatu - wróciłam z wysp. No i cierpliwie czekam, choć nie powiem, bym o tym nie myślała... :/

Gość jaa bezradna
po tym co napisałaś to te czynniki opozniaja....wiec dostaniesz zapewnie;) ja mam nadzieje ze dostane bo testy negatywne a wpadki zadnej nie było bo uwazalismy....U mnie cykle były regularne ...teraz mi sie spoznia.masakra;( do tego nie mam zadnych objawow..no dzisiaj rano troszke brzuch bolał,myślałąm ze doatane a tu nic.No jak sie nie pojawi miesiaczka to pojde do ginekologa..moze mi przepisze luteine na wywolanie okresu...

Nie martw się, tyle negatywnych testów, prezerwatywa i globulki... na pewno w ciąży nie jesteś :) Ale jak masz się stresować, to może lepiej faktycznie przejdź się do ginekologa. Dowiesz się co się stało i wszystkie stresy odejdą :) Trzymam kciuki:)

Gość jaa bezradna
HUURARRAAA!!!!! Dzisiaj dostałąm okres..16 dni czekałam;( wrzuciłąm na luz,nie denerwowałam się i okres pojawił się... :))

Gość Castaway
Hej! Mam podobny problem,brak okresu. Jestem załamana. Zawsze miałam w miare regularne,ewentualnie dostawałam za szybko,ale nigdy sie nie spóźniał. Współżyłam z chłopakiem,użyliśmy prezerwatywy. $ dni po stosunku dostałam okres,o tydzień za szybko. A w tym miesiacu go nie ma. Czasem pobolewają mnie jajniki,a tak poza tym nic. Czy mogę być w ciąży? Proszę pomóżcie. Dodam,że troche stresów było,zmiana miejsca zamieszkania,nowi ludzie,otoczenie,początek studiów,ale wcześniej też prowadziłam stresowe życie i to nie wpływało na mój okres.

Gość Castaway
Miało być 4 dni po stosunku. Przepraszam,pomyłka;)