Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Santo Subito

Do wszystkich białych dających dupy czarnym CZYTAJCIE! Wywiad z ofiarą Sajmona M

Polecane posty

Gość Luśka z Wind....
Żydów nienawidziliśmy, bo przed wojną trzymali handel i w lokalnych społecznościach oni zawsze byli ci bogatsi

Ja miałem kontakty i z ciapatymi i murzynami... dlatego ich nie lubie... i jednoczesnie mam dobrego znajomego Araba - ale zupełnie zeuropeizowanego, ktory w ogole nie chce nawet jezdzic do Jordanii, bo kocha europe... koleś jest bardzo spoko, fajnie sie z nim gada

Gość Luśka z Wind....
Sissy, osoba Sajmona była tylko zalążkiem dyskusji nt. kolorowych i nikt tutaj nie pisze o czarnych opierając się na tym jednym tylko przypadku

Gość ale Wy wszyscy YNTELYGENTNI
Komiczne, widocznie trafiasz na specyficzne "kobiety", bo ja nie wyobrażam sobie uprawiac seksu bez zabezpieczenia z facetem którego nie poznałam na tyle by mu w pełni zaufac. Tak naprawdę nie wiemy co powodowało Molem. W krajach afrykańskich niektórzy wierzą że osoba zarażona HIV może się wyleczyc uprawiając seks z dziewicą....skoro istnieją takie zabobony to wszystkiego się można spodziewac.... My z kolei uważamy sie za światłych a na setce topiców panny uważają że stosunek przerywany jest formą antykoncepcji....są też takie które uważają że przy pierwszym stosunku się nie zachodzi w ciążę....no i wielu kolesi uważa że jak nie ma żadnych fizycznych oznak na penisie to z pewnoscią są zdrowi....więc się nie badają i nie zabezpieczają.... Sami się zastanówmy kto jest bardziej zacofany i żyje w świecie zabobonów.

Gość goldenka+
Drogi biały kolgo i kolezanko,powinienes zrozumiec kilka rzeczy >kiedy sie rodze -jestem czarny >kiedy dorosne -jestem czarny >kiedy prazy mnie słonce-jestem czarny >kiedy jest mi zimno-jestem czarny >kiedy jestem przerazony-jestem czarny >kiedy jestem choty-jestem czarny >kiedy umieram -jestem czarny Ty biał kolego >kiedy sie rodzisz-jestes rozowy >kiedy dorosniesz-jestes biały >kiedy prazy cie słonce-jestes czerwony >kiedy jest ci zimno -jestes siny >kiedy jestes przerazony-jestes zielony >kiedy jestes chory-jestes zółty >kiedy umierasz -jestes szary.. I Ty do cholery masz czelnosc nazywac mnie kolorowym?? Z wyrazami szacunku Murzynek

Gość aha komiczne
rozumiem, ze potrafisz zaakceptować człowieka innej kultury, rasy itp. pod warunkiem, ze się wyrzeknie własnej tożsamości i przyjmie twoje wzorce?

Żydów nienawidziliśmy, bo przed wojną trzymali handel i w lokalnych społecznościach oni zawsze byli ci bogatsi bo bylo kiedys tak - Żydzi do Polaków "kamienice nasze, ulice wasze" ale teraz maja swoje panstwo i niech sobie tam siedza

"Gdyby Simon był biały byłby sk**wysynem, który zaraził laski... Simon jest murzynem więc czarni są najgorszym złem... Gdzie tu logika?" to nie jest tak - gdyby był niemcem, byłby cholernym szwabem.. gdyby był francuzem, byłby pieprzonym żabojadem itp... po prostu gdy ktoś nabroi wyciąga sie jego cechy nawet niezwiązne z czynem, zeby sobie ulżyć :D

Tylko dlaczego na podstawie przestępstwa dyskutujemy o rasiźmie. Tak z automatu temat przechodzi na to... Dlaczego jak ktoś porusza temat gwałtu nie zaczynamy gadać o białych ludziach?

Gość Luśka z Wind....
do goldenka+ Stary tekst, skoro przez kilkanaście lat nic nie zmienił to i Twoje wklejenie go tutaj niewiele da :D

"i jednoczesnie mam dobrego znajomego Araba - ale zupełnie zeuropeizowanego, ktory w ogole nie chce nawet jezdzic do Jordanii, bo kocha europe... koleś jest bardzo spoko, fajnie sie z nim gada" ale powiem ci ze jak bylyby kiedys napiecia na linii katolicyzm - islam to nie wiadomo czy ten twoj mily kolezka nie wsadzi ci predko noza pod zebra

Ja nie chcę bronić tego Simona, bo tu nie o to chodzi. Nie chcę też bronić wszystkich kolorów świata, bo byłam w wielu miejsach i spotkało mnie zarówno dużo miłych rzeczy jak i niemiłych. Ale powinniśmy nie lubić konkretnych osób a nie całych nacji. Znam wielu białych ludzi, którzy są bardziej okrutni, okropni i źli niż jakiśtam murzyn którego gdzieś tam spotkałam. Generalizowanie jest najprostsze

Gość Luśka z Wind....
Sissy, a od kiedy na kafe zawsze panuje ścisłe trzymanie się tematu i komu by sie chciało wnikać dlaczego dyskusja toczy się tak, a nie inaczej :)

Gość goldenka+
..niestety...

Gość no dokładnie Sissy

"Komiczne, widocznie trafiasz na specyficzne "kobiety", bo ja nie wyobrażam sobie uprawiac seksu bez zabezpieczenia z facetem którego nie poznałam na tyle by mu w pełni zaufac." to sa kobiety stanowiace idealny target simona :D:D pos studiach, na dobrych stanowiskach :) "rozumiem, ze potrafisz zaakceptować człowieka innej kultury, rasy itp. pod warunkiem, ze się wyrzeknie własnej tożsamości i przyjmie twoje wzorce?" akceptowac moja droga to ja sobie moge wszystkich... ale czy nie widzisz, ze problem z mniejszosciami na zachodzie jest taki, że to oni pierwsi nie akceptuja rodowitych mieszkanców?? ja sobie akceptuje innych, ale kiedy zaczynam być intruzem we wlasnym kraju, przestaje mnie to bawić... A tak jest np w Holandii, ktorą znam dosc dobrze... akceptowac rozumiem jako tolerowac... bo przyjazn jest z przyczyn oczywistych wykluczona

"Dlaczego jak ktoś porusza temat gwałtu nie zaczynamy gadać o białych ludziach" bo chcemy sobie pogadac i tyle?? :D pewnie ze jak jakis gosc gwalci kobiety to nalezy mu sprac morde za to niewazne czy bialy czy nie. my tu wznieslismy sie na wyszy poziom dyskusji :P

Nie, Sissy, nie z automatu. Gdyby simon był np. białym 17latkiem, to dyskutowalibyśmy o puszczalskich małolatach. Komiczne słusznie zauważył, że wyciąga się po prostu jakąkolwiek cechę charakterystyczną. A że jesteśmy narodem jednorodnym raczej rasowo , więc kolor skory akurat charakterystyczny jest.

"ja sobie akceptuje innych, ale kiedy zaczynam być intruzem we wlasnym kraju, przestaje mnie to bawić..." wiec po prostu trza dzieci robic i tyle. komi,do dziela :D :P

Gość no dobra to w takim razie
co sądzicie o przyjęciu w przyszłości Turcji do UE? :p

Gość Luśka z Wind....
Kwiatek, Już Benjamin Franklin pisał jak dużym zagrożeniem są Żydzi, ja tylko przypomniałam :D

"...-bo wszystkiemu winni są Żydzi. - i cykliści. -czemu cykliści???? - a czemu Żydzi????"

o islamie jeszcze jedno. otoz oni sa bardziej agresywni od nas, czytalem ze wykupuja poludnie Hiszpanii (tam kiedys byli Maurowie i islam)

Gość jakos tez mi ich nie zal
bo chca wykupic to co kiedys bylo ich a hiszpance glupie im to sprzedaja zamiast wywalic to bydlo do afryki