Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LadyDiet

Profesjonalna dieta startowa, zdrow i gwarantujaca efekty!!

Polecane posty

Gość LadyDiet

Prosze bardzo kochane dietowiczki, oto jest dieta skopiowana ze strony jednej z fitnessek, która poleca owa diete, jest to dieta odpowiednio zbilansowana i zapewniam, ze daje efekty, w ciagu tygodnia leci mi 2-1 kg, polecam, zapomnijcie wreszcie ogłodówkach tylko zacznijcie myslec logicznie, zapraszam do startu. Wielu z nas chciałoby na zawsze pozbyć się nadmiaru kilogramów czy też widocznych i przeszkadzających fałdów tłuszczowych. Oczywiście życzylibyśmy sobie aby kondycja fizyczna była na wysokim poziomie, a my bez względu na wiek zawsze czulibyśmy się młodo i zdrowo. Wiele osób popełnia dość poważny błąd jedząc 2 czy 3 posiłki w ciągu dnia, które oddalają nas tylko od efektu jakim jest poprawa sylwetki i samopoczucia. Tak więc polecam spożywanie 4-5 niewielkich posiłków. Systematycznie dostarczając kalorie, organizm funkcjonuje stale nie mając możliwości czerpania energii z innych źródeł. Jeśli jednak nie dostarczymy na czas odpowiedniej ilości pożywienia nasz organizm broni się poprzez tworzenie na zapas dodatkowych zapasów energii, ale niestety w postaci tkanki tłuszczowej, której chcemy się pozbyć. Dobrze jeśli posiłki spożywamy o jednakowych porach każdego dnia. Stałe godziny spożywania posiłków sprzyjają polepszeniu procesów trawienia, wchłaniani i wykorzystywania składników pokarmowych do poprawnego funkcjonowania organizmu. Zalecane przerwy między posiłkami nie powinny być dłuższe niż 3-3,5 godziny. Podczas nieregularnego jedzenia i wydłużania przerw miedzy posiłkami, nasz organizm aktywuje swoje mechanizmy obronne, które powodują nadmierne odkładanie się tkanki tłuszczowej. Regularne spożywanie niewielkich posiłków wspomaga proces uzyskiwania ciała: smukłego, jędrnego i pozbawionego nadmiaru tkanki tłuszczowej. Niewskazane jest też jedzenie bardzo małych posiłków z jeszcze krótszymi przerwami między nimi. Kolejnym błędem dość powszechnym jest podjadanie miedzy posiłkami. Nie mając czasu na konkretne posiłki, sięgamy po rozmaite przekąski. Najczęściej są to cukierki, ciasteczka, batoniki czy szybkie zupki. Nie dość, że produkty te są jedynie źródłem pustych kalorii, to jeszcze ze względu na zbyt małe przerwy między posiłkami, nie pozwalają na uruchamianie rezerw tłuszczowych. Nasze podstawowe posiłki, nie zawsze są poprawne i dostarczają więcej kalorii aniżeli nasz organizm potrzebuje. Jeśli do tego dodamy przekąski, których kaloryczność często przerasta podstawowy posiłek, mamy sporą nadwyżkę dostarczanych kalorii. Tym sposobem podjadanie tylko pogarsza dążenie do smuklejszej sylwetki. Jeśli już rozpoczynamy redukcje spożywanych kalorii, niech będzie to proces stopniowy i cykliczny. Pamiętajmy, że obniżenie wartości kalorycznych spożywanych posiłków, spowoduje obniżenie tempa metabolizmu. Aby tego uniknąć należy redukować liczbę spożywanych kalorii w ciągu tygodnia, a nie z dnia na dzień, co mogłoby spowodować uruchomienie mechanizmów obniżających tempo metabolizmu. Możemy redukować wartości kaloryczne o 200-300 kalorii dziennie, ale w sposób regularny, aby nie zwalniać tempa przemiany materii. Stosowanie drakońskich, niskokalorycznych diet, przyniesie krótkotrwałe efekty odchudzające i w następstwie wtórne przybieranie kilogramów. PRZYKŁADOWA DIETA Zalecane przerwy między posiłkami 3 do 4 godzin, ograniczenie lub rezygnacja z cukru, tłuszczu, węglowodanów prostych, owoców, wieczorem produktów mlecznych. I posiłek (WĘGLOWODANY) 50- 60 g płatków owsianych wymieszanych z musli b/cukru 1 jajko lub bez jajka mleko 0% lub woda wrzątek, jogurt odtłuszczony II, III, IV posiłek (WĘGLOWODANY, BIAŁKO) 100g chudego mięsa z grilla lub gotowanego, pieczonego, duszonego (zabronione smażenie na tłuszczu i w panierce) np. pierś z kurczaka, indyka, cielęcina, schab, wołowina lub 100-130g tuńczyka w sosie własnym lub 150g ryby chudej (dorsz, mintaj, sola, pstrąg) lub 100g ryby tłustej (łosoś, halibut) - jeśli tłusta ryba nie dodawać oleju do surówki lub 125g twarogu chudego lub 100g wędzonej piersi indyka, polędwicy łososiowej, polędwicy sopockiej lub 4 białka, 1 jajko 50g ryżu brązowego, dzikiego lub kaszy gryczanej, kaszy perłowej jęczmiennej, makaronu brązowego, mąki żytniej razowej, mąki ryżowej lub 80g chleba pumpernikiel, ewentualnie razowego żytniego lub 3-5 wafli ryżowych lub chleba chrupkiego żytniego 100-200g surówki z łyżeczką oleju lnianego lub oliwy z oliwek lub jogurtem naturalnym 0% tłuszczu. Mogą być warzywa gotowane, surowe, brokuły, kapusta kiszona, papryka, pomidor, ogórek, sałata, kapusta, 2 łyżki kukurydzy. Jak najrzadziej marchew, buraki. V posiłek (BIAŁKO) 100g chudego mięsa z grilla lub gotowanego, pieczonego, duszonego (zabronione smażenie na tłuszczu i w panierce) np. pierś z kurczaka, indyka, cielęcina, schab, wołowina, lub 100-130g tuńczyka w sosie własnym lub 150g ryby chudej (dorsz, mintaj, sola, pstrąg) lub 100g ryby tłustej (łosoś, halibut) jeśli tłusta ryba nie dodawać oleju do surówki lub 4 białka, 1 jajko 100-200g surówki z łyżeczką oleju lnianego lub oliwy z oliwek lub jogurtu naturalnego 0% tłuszczu. Mogą być warzywa gotowane, surowe, brokuły, kapusta kiszona, papryka, pomidor, ogórek, sałata, kapusta, 2 łyżki kukurydzy. Jak najrzadziej marchew, buraki. ----------------

Gość BodyBuilder
bardzo ładna dieta, jest naprawde świetnie ułozona, w koncu korzystaja z niej sportowcy:) Polecam, jako fachowiec mówię, ze jest ok, i stop głodówkom!!

Gość Dziękś
Oooooooooo nareszcie cos dla mnie, napewno skorzystm jak najszybciej1! Ngłodówke tot to nie wyglada, ale okrojona jestfajnie:) THX

Gość LadyDiet
Cieszę się, że kogoś ucieszyła moja porada :)

Gość Motórnicza
Ciekawa jestem tego zestawienia, jest logiczne i nie wygląda jak głodówa!!

Gość do autorki.................
....chleba nie wolno?

Gość kurde od tego
sie przytyje to dieta na masę ,nie chudniecie.Poza tym co jadac rano,ja platkow nie znoszę :oTyle posilkow moze byc dobre przy duzej aktywnosci fizycznej i na pewno nie przy odchudzaniu,uwierzcie

Gość kurde od tego
5 posilkow ,chleb,ryz,kasze? zsumujcie kalorie a przekonacie sie ,ze to bardzo duzo ,watpie by na tym schudnąć

Gość vdfnkdanfknkdnvfndn
"oto jest dieta skopiowana ze strony jednej z fitnessek"------>i o to chodzi,że to dieta fitneski trenującej wyczynowo ,nie dla nas ,odchudzaczek

Gość noooo nie dla nas

Gość j.p.
Jak przeczytałam tą dietę tak też przypuszczałam że pojawia sie takie glosy że to \"nie jest dieta dla nas odchudzaczek\". A jaka jest wasza dieta \"odchudzaczki\"?? Osobiście stosowałam może nie idealnie ta sama dietę ale bardzo podobne posiłki spora cześć jest dokładnie taka sama i schudłam 7 kg i jak najbardziej to jest BARDZO DOBRA DIETA !!!!!!!! Racjonalna i nie trzeba się głodzić, bo właśnie głodzenie się i duże przerwy między posiłkami są przyczyna efektu odwrotnego od chudnięcia -TYCIE, no ale to trzeba przejść na własnej skórze żeby się przekonać bo niektórych osób to nie dociera.

Gość do powyzszej pani
kolezanko ,to dieta dla uprawiających sport wyczynowo,dla odchudzaczek za duzo węgli,bialka ,dieta najwyrazniej zbilansowana w celu zbudowania mięsni

Gość LadyDiet
To nie jest dieta dla kobiet uprawiajacych sport wyczynowo!!! Dla fitnessek jest kompletenie inna dieta! To jest dieta, dla kobiet chcacych schudnąc, dokładnie tak!! Wyraźnie rozpisane jest czego po ile gram, jest zbilansowana pod wzgledem ilości witamin i składników. CZego kiedy nie jesść, a co mozna. Jest bardzo dobrze ułożona! Poizwala ona palic tłuszcz, a nie miesnie, jak to często bywa na głodówakch. 2 miesiace 10 kg poleciałam! Ale jezeli na forum połowa diet to głodówki, rozumiem Wasze oburzenie :)

Gość dieta jest świetna
popieram Cię ,bo na oko widać ,że jest to baaardzo mądra dieta, a te durne komentarze , że nie dla odchudzających się to sobie w buty wsadźcie.

Gość j.p.
Do "powyższej pani" koleżanko jestem doskonałym przykładem na to że jednak mądre odżywienie działa!!!!!!!!!! a ta dieta to zapewnia i wcale ale to wcale mój styl życia niczym nie przypomina stylu życia osoby uprawiającej sport wyczynowo :-) - mam siedzący tryb życia a ćwiczyłam jedynie w domu 3 razy w tygodniu po 60 minut co nie można nazwać uprawianiem sportu wyczynowo :-)))) a mimo to schudłam 7 kilo w niewiele ponad 2 miesiące. No ale wiem ze na tym forum panują inne modne tzw "pseudo diety" co komu pasuje

Gość nie dla nas dieta
Ee,na tej diecie to bym przytyła ,a cytuje"dieta skopiowana ze strony jednej z fitnessek",czyli dla pan uprawiających sport dlaczego od razu"durne komentarze"? chamico? Jak ktos ma inne zdanie ,to juz jest głupi?Dieta na pewno nie odchudzi tych co nie cwiczą

Gość to jest dopiero fachowa ocena
To się nazywa fachowa ocena i konstruktywna krytyka. Rozumiem że oceniasz posty swoją miarą DURNIU wobec powyższego to to by się zgadzało. \"Super\" taktyka.

Gość świetna dieta
a zadałyście sobie chociaż trochę trudu ( piszę do osób krytykujących tą dietkę) ,żeby sprawdzić kaloryczność ????? Chamica nie jestem po prostu nie cierpię jak ktoś nie myśli. W planie wypłukiwania tłuszczu autorka zaleca minimum 220g białka w ciągu dnia , podczas gdy jedynym ćwiczeniem jest spacer 30 minutowy. Do schudnięcia potrzeba przynajmniej 1,8g białka na kg wagi. Dieta jest nisko węglowodanowa i jako taka jest skuteczna.

Gość no tak ale
w moim przypadku płatki odpadają wiec co innego moge na sniadanie ?

Gość świetna dieta
wystarczy wybrać węglowodany z innego posiłku ( chleb chrupki, wafle ryżowe) lub po prostu dobry chleb pełnoziarnisty np. fitness firmy schulstadt.

Gość no tak ale
aha,czyli moge wybrac byle zmiescic sie w limicie gramow,tak ?

Gość świetna dieta
tak to mniej więcej wygląda, ale w dietach nisko węglowodanowych unika się chleba.Węglowodany złożone mają bardzo wysoki indeks glikemiczny i zawierają mnóstwo węglowodanów, lepiej je omijać. Płatki owsiane mają niski indeks glikemiczny i są najbardziej zalecane.Ale... nie dajmy się zwariować, jak nie będziesz się objadać chlebkiem to można spokojnie zjeść, tym bardziej ,że jest ( zwłaszcza ten pełnoziarnisty ) bardzo zdrowy.

Gość no tak ale
Oooook;] Dziekuje:)

Gość OliVvv
Mam bardzo podobną dietę z tym ,że dużo mniejsze ilości i nie stosuję do sałatek żadnej oliwy (wiem to nie mądre) jem co 3 godziny i po 18 już nic i schudłam dokładnie 15 kg przy dużym wysiłku bo ćwiczę ! Ale powiem szczerze ,że słabnę powoli i czuję się wykończona , mam stany depresyjne...Może mi ktoś pomóc? powiedzieć co powinnam dodać do diety ewentualnie czy zmienić coś bo boję się o siebie. Naprawdę czuje się coraz gorzej. Proszę o pomoc !

Gość gość
Mam niemal identyczna diete z tym, że ostatni posilek to dla mnie 2 miarki isolatu bialkowego jako, ze po treningu mam problemy z jedzeniem czegokolwiek. Generalnie wychodzi ok 1600 kcal choc oczywiscie kluczowe jest tutaj to nie ile ich jest a z czego pochodza. Trenuje codziennie 1 h kardio plud 5 x w tyg trening siłowy. Schodzilam z 62 kg (170 cm). Obecnie po 2 tyg na wadze 60,5 kg. Dla mnie istotne bylo gdy ja zaczynalam zeby nie tracic ciezko wypracowanych miesni a jedynie tluszcz. Idzie powoli ale widac rzezbe natomiast tluszczyk spada - obecnie po 1-1,5 cm po tych 2 tyg. Dieta cudownie wplywa na wlosy i cere, co ma istotne znaczenie dla cwiczacych dziewczyn ktore tak jak ja zarzynaja sie na silowni ale nie dostarczaly wlasciwych skladnikow skutkiem czego skora niestety nie wygladala ciekawie. Przed rozpoczeciem diety mialam robione szcegolowe pomiary - zaczynalam z 20,5% tluszczu w ciele - za tydz kolejne pomiary ciekawa jestem jaki rezultat :-) Zycze powdzenia wszystkim stosujacym i rada - bylam na milionie diet co skonczylo sie leczeniem bulimii. Zdrowa i zrownowazona dieta jest wolna co zwsze mi preszkadzalo- ale nas nie niszczy tak jak drakonskie obcinanie kalorii i co wazniejsze nie spowalnia przemiany materii z czym borykala sie chyba kazda z nas ktora ma za soba diety restrykcyjne

Gość gość
ach jeszcze jedna uwaga - dieta fitnesek moze nie byc dla kazdergo - wiekszosc z nas trenuje w systemie jak opisalam powyzej, mamy tez znacznie wieksza mase miesniowa i spalanie wiec byc mzoe dla dziewcyn ktore nie cwicza lub robia to mniej "wyczynowo" te wartosci beda nieco za wysokie by chudnac. Moje niecwiczace kolezanki maja od dietetykow nizsze wartosci kcal tj. ok. 1200 kcal. My mamy zwykle zapotrzebowanie ok. 2500-3000 dziennie stad scina sie wartosci nieco inaczej - mamy duzo bialka zeby utrzymac mase miesniowa - wiekszosc z Was pewnie chce generalnie schudnac. My musimy pilnowac by nie lecialy miesnie (zawsze leca ale jakos usiluje sie to dieta ograniczyc)