Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 LadyDiet

Profesjonalna dieta startowa, zdrow i gwarantujaca efekty!!

Polecane posty

Go艣膰 LadyDiet

Prosze bardzo kochane dietowiczki, oto jest dieta skopiowana ze strony jednej z fitnessek, kt贸ra poleca owa diete, jest to dieta odpowiednio zbilansowana i zapewniam, ze daje efekty, w ciagu tygodnia leci mi 2-1 kg, polecam, zapomnijcie wreszcie og艂od贸wkach tylko zacznijcie myslec logicznie, zapraszam do startu. Wielu z nas chcia艂oby na zawsze pozby膰 si臋 nadmiaru kilogram贸w czy te偶 widocznych i przeszkadzaj膮cych fa艂d贸w t艂uszczowych. Oczywi艣cie 偶yczyliby艣my sobie aby kondycja fizyczna by艂a na wysokim poziomie, a my bez wzgl臋du na wiek zawsze czuliby艣my si臋 m艂odo i zdrowo. Wiele os贸b pope艂nia do艣膰 powa偶ny b艂膮d jedz膮c 2 czy 3 posi艂ki w ci膮gu dnia, kt贸re oddalaj膮 nas tylko od efektu jakim jest poprawa sylwetki i samopoczucia. Tak wi臋c polecam spo偶ywanie 4-5 niewielkich posi艂k贸w. Systematycznie dostarczaj膮c kalorie, organizm funkcjonuje stale nie maj膮c mo偶liwo艣ci czerpania energii z innych 藕r贸de艂. Je艣li jednak nie dostarczymy na czas odpowiedniej ilo艣ci po偶ywienia nasz organizm broni si臋 poprzez tworzenie na zapas dodatkowych zapas贸w energii, ale niestety w postaci tkanki t艂uszczowej, kt贸rej chcemy si臋 pozby膰. Dobrze je艣li posi艂ki spo偶ywamy o jednakowych porach ka偶dego dnia. Sta艂e godziny spo偶ywania posi艂k贸w sprzyjaj膮 polepszeniu proces贸w trawienia, wch艂aniani i wykorzystywania sk艂adnik贸w pokarmowych do poprawnego funkcjonowania organizmu. Zalecane przerwy mi臋dzy posi艂kami nie powinny by膰 d艂u偶sze ni偶 3-3,5 godziny. Podczas nieregularnego jedzenia i wyd艂u偶ania przerw miedzy posi艂kami, nasz organizm aktywuje swoje mechanizmy obronne, kt贸re powoduj膮 nadmierne odk艂adanie si臋 tkanki t艂uszczowej. Regularne spo偶ywanie niewielkich posi艂k贸w wspomaga proces uzyskiwania cia艂a: smuk艂ego, j臋drnego i pozbawionego nadmiaru tkanki t艂uszczowej. Niewskazane jest te偶 jedzenie bardzo ma艂ych posi艂k贸w z jeszcze kr贸tszymi przerwami mi臋dzy nimi. Kolejnym b艂臋dem do艣膰 powszechnym jest podjadanie miedzy posi艂kami. Nie maj膮c czasu na konkretne posi艂ki, si臋gamy po rozmaite przek膮ski. Najcz臋艣ciej s膮 to cukierki, ciasteczka, batoniki czy szybkie zupki. Nie do艣膰, 偶e produkty te s膮 jedynie 藕r贸d艂em pustych kalorii, to jeszcze ze wzgl臋du na zbyt ma艂e przerwy mi臋dzy posi艂kami, nie pozwalaj膮 na uruchamianie rezerw t艂uszczowych. Nasze podstawowe posi艂ki, nie zawsze s膮 poprawne i dostarczaj膮 wi臋cej kalorii ani偶eli nasz organizm potrzebuje. Je艣li do tego dodamy przek膮ski, kt贸rych kaloryczno艣膰 cz臋sto przerasta podstawowy posi艂ek, mamy spor膮 nadwy偶k臋 dostarczanych kalorii. Tym sposobem podjadanie tylko pogarsza d膮偶enie do smuklejszej sylwetki. Je艣li ju偶 rozpoczynamy redukcje spo偶ywanych kalorii, niech b臋dzie to proces stopniowy i cykliczny. Pami臋tajmy, 偶e obni偶enie warto艣ci kalorycznych spo偶ywanych posi艂k贸w, spowoduje obni偶enie tempa metabolizmu. Aby tego unikn膮膰 nale偶y redukowa膰 liczb臋 spo偶ywanych kalorii w ci膮gu tygodnia, a nie z dnia na dzie艅, co mog艂oby spowodowa膰 uruchomienie mechanizm贸w obni偶aj膮cych tempo metabolizmu. Mo偶emy redukowa膰 warto艣ci kaloryczne o 200-300 kalorii dziennie, ale w spos贸b regularny, aby nie zwalnia膰 tempa przemiany materii. Stosowanie drako艅skich, niskokalorycznych diet, przyniesie kr贸tkotrwa艂e efekty odchudzaj膮ce i w nast臋pstwie wt贸rne przybieranie kilogram贸w. PRZYK艁ADOWA DIETA Zalecane przerwy mi臋dzy posi艂kami 3 do 4 godzin, ograniczenie lub rezygnacja z cukru, t艂uszczu, w臋glowodan贸w prostych, owoc贸w, wieczorem produkt贸w mlecznych. I posi艂ek (W臉GLOWODANY) 50- 60 g p艂atk贸w owsianych wymieszanych z musli b/cukru 1 jajko lub bez jajka mleko 0% lub woda wrz膮tek, jogurt odt艂uszczony II, III, IV posi艂ek (W臉GLOWODANY, BIA艁KO) 100g chudego mi臋sa z grilla lub gotowanego, pieczonego, duszonego (zabronione sma偶enie na t艂uszczu i w panierce) np. pier艣 z kurczaka, indyka, ciel臋cina, schab, wo艂owina lub 100-130g tu艅czyka w sosie w艂asnym lub 150g ryby chudej (dorsz, mintaj, sola, pstr膮g) lub 100g ryby t艂ustej (艂oso艣, halibut) - je艣li t艂usta ryba nie dodawa膰 oleju do sur贸wki lub 125g twarogu chudego lub 100g w臋dzonej piersi indyka, pol臋dwicy 艂ososiowej, pol臋dwicy sopockiej lub 4 bia艂ka, 1 jajko 50g ry偶u br膮zowego, dzikiego lub kaszy gryczanej, kaszy per艂owej j臋czmiennej, makaronu br膮zowego, m膮ki 偶ytniej razowej, m膮ki ry偶owej lub 80g chleba pumpernikiel, ewentualnie razowego 偶ytniego lub 3-5 wafli ry偶owych lub chleba chrupkiego 偶ytniego 100-200g sur贸wki z 艂y偶eczk膮 oleju lnianego lub oliwy z oliwek lub jogurtem naturalnym 0% t艂uszczu. Mog膮 by膰 warzywa gotowane, surowe, broku艂y, kapusta kiszona, papryka, pomidor, og贸rek, sa艂ata, kapusta, 2 艂y偶ki kukurydzy. Jak najrzadziej marchew, buraki. V posi艂ek (BIA艁KO) 100g chudego mi臋sa z grilla lub gotowanego, pieczonego, duszonego (zabronione sma偶enie na t艂uszczu i w panierce) np. pier艣 z kurczaka, indyka, ciel臋cina, schab, wo艂owina, lub 100-130g tu艅czyka w sosie w艂asnym lub 150g ryby chudej (dorsz, mintaj, sola, pstr膮g) lub 100g ryby t艂ustej (艂oso艣, halibut) je艣li t艂usta ryba nie dodawa膰 oleju do sur贸wki lub 4 bia艂ka, 1 jajko 100-200g sur贸wki z 艂y偶eczk膮 oleju lnianego lub oliwy z oliwek lub jogurtu naturalnego 0% t艂uszczu. Mog膮 by膰 warzywa gotowane, surowe, broku艂y, kapusta kiszona, papryka, pomidor, og贸rek, sa艂ata, kapusta, 2 艂y偶ki kukurydzy. Jak najrzadziej marchew, buraki. ----------------

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 BodyBuilder
bardzo 艂adna dieta, jest naprawde 艣wietnie u艂ozona, w koncu korzystaja z niej sportowcy:) Polecam, jako fachowiec m贸wi臋, ze jest ok, i stop g艂od贸wkom!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dzi臋k艣
Oooooooooo nareszcie cos dla mnie, napewno skorzystm jak najszybciej1! Ng艂od贸wke tot to nie wyglada, ale okrojona jestfajnie:) THX

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 LadyDiet
Ciesz臋 si臋, 偶e kogo艣 ucieszy艂a moja porada :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mot贸rnicza
Ciekawa jestem tego zestawienia, jest logiczne i nie wygl膮da jak g艂od贸wa!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do autorki.................
....chleba nie wolno?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kurde od tego
sie przytyje to dieta na mas臋 ,nie chudniecie.Poza tym co jadac rano,ja platkow nie znosz臋 :oTyle posilkow moze byc dobre przy duzej aktywnosci fizycznej i na pewno nie przy odchudzaniu,uwierzcie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kurde od tego
5 posilkow ,chleb,ryz,kasze? zsumujcie kalorie a przekonacie sie ,ze to bardzo duzo ,watpie by na tym schudn膮膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 vdfnkdanfknkdnvfndn
"oto jest dieta skopiowana ze strony jednej z fitnessek"------>i o to chodzi,偶e to dieta fitneski trenuj膮cej wyczynowo ,nie dla nas ,odchudzaczek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 noooo nie dla nas

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 j.p.
Jak przeczyta艂am t膮 diet臋 tak te偶 przypuszcza艂am 偶e pojawia sie takie glosy 偶e to \"nie jest dieta dla nas odchudzaczek\". A jaka jest wasza dieta \"odchudzaczki\"?? Osobi艣cie stosowa艂am mo偶e nie idealnie ta sama diet臋 ale bardzo podobne posi艂ki spora cze艣膰 jest dok艂adnie taka sama i schud艂am 7 kg i jak najbardziej to jest BARDZO DOBRA DIETA !!!!!!!! Racjonalna i nie trzeba si臋 g艂odzi膰, bo w艂a艣nie g艂odzenie si臋 i du偶e przerwy mi臋dzy posi艂kami s膮 przyczyna efektu odwrotnego od chudni臋cia -TYCIE, no ale to trzeba przej艣膰 na w艂asnej sk贸rze 偶eby si臋 przekona膰 bo niekt贸rych os贸b to nie dociera.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do powyzszej pani
kolezanko ,to dieta dla uprawiaj膮cych sport wyczynowo,dla odchudzaczek za duzo w臋gli,bialka ,dieta najwyrazniej zbilansowana w celu zbudowania mi臋sni

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 LadyDiet
To nie jest dieta dla kobiet uprawiajacych sport wyczynowo!!! Dla fitnessek jest kompletenie inna dieta! To jest dieta, dla kobiet chcacych schudn膮c, dok艂adnie tak!! Wyra藕nie rozpisane jest czego po ile gram, jest zbilansowana pod wzgledem ilo艣ci witamin i sk艂adnik贸w. CZego kiedy nie jes艣膰, a co mozna. Jest bardzo dobrze u艂o偶ona! Poizwala ona palic t艂uszcz, a nie miesnie, jak to cz臋sto bywa na g艂od贸wakch. 2 miesiace 10 kg polecia艂am! Ale jezeli na forum po艂owa diet to g艂od贸wki, rozumiem Wasze oburzenie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dieta jest 艣wietna
popieram Ci臋 ,bo na oko wida膰 ,偶e jest to baaardzo m膮dra dieta, a te durne komentarze , 偶e nie dla odchudzaj膮cych si臋 to sobie w buty wsad藕cie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 j.p.
Do "powy偶szej pani" kole偶anko jestem doskona艂ym przyk艂adem na to 偶e jednak m膮dre od偶ywienie dzia艂a!!!!!!!!!! a ta dieta to zapewnia i wcale ale to wcale m贸j styl 偶ycia niczym nie przypomina stylu 偶ycia osoby uprawiaj膮cej sport wyczynowo :-) - mam siedz膮cy tryb 偶ycia a 膰wiczy艂am jedynie w domu 3 razy w tygodniu po 60 minut co nie mo偶na nazwa膰 uprawianiem sportu wyczynowo :-)))) a mimo to schud艂am 7 kilo w niewiele ponad 2 miesi膮ce. No ale wiem ze na tym forum panuj膮 inne modne tzw "pseudo diety" co komu pasuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie dla nas dieta
Ee,na tej diecie to bym przyty艂a ,a cytuje"dieta skopiowana ze strony jednej z fitnessek",czyli dla pan uprawiaj膮cych sport dlaczego od razu"durne komentarze"? chamico? Jak ktos ma inne zdanie ,to juz jest g艂upi?Dieta na pewno nie odchudzi tych co nie cwicz膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to jest dopiero fachowa ocena
To si臋 nazywa fachowa ocena i konstruktywna krytyka. Rozumiem 偶e oceniasz posty swoj膮 miar膮 DURNIU wobec powy偶szego to to by si臋 zgadza艂o. \"Super\" taktyka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艣wietna dieta
a zada艂y艣cie sobie chocia偶 troch臋 trudu ( pisz臋 do os贸b krytykuj膮cych t膮 dietk臋) ,偶eby sprawdzi膰 kaloryczno艣膰 ????? Chamica nie jestem po prostu nie cierpi臋 jak kto艣 nie my艣li. W planie wyp艂ukiwania t艂uszczu autorka zaleca minimum 220g bia艂ka w ci膮gu dnia , podczas gdy jedynym 膰wiczeniem jest spacer 30 minutowy. Do schudni臋cia potrzeba przynajmniej 1,8g bia艂ka na kg wagi. Dieta jest nisko w臋glowodanowa i jako taka jest skuteczna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no tak ale
w moim przypadku p艂atki odpadaj膮 wiec co innego moge na sniadanie ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艣wietna dieta
wystarczy wybra膰 w臋glowodany z innego posi艂ku ( chleb chrupki, wafle ry偶owe) lub po prostu dobry chleb pe艂noziarnisty np. fitness firmy schulstadt.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no tak ale
aha,czyli moge wybrac byle zmiescic sie w limicie gramow,tak ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艣wietna dieta
tak to mniej wi臋cej wygl膮da, ale w dietach nisko w臋glowodanowych unika si臋 chleba.W臋glowodany z艂o偶one maj膮 bardzo wysoki indeks glikemiczny i zawieraj膮 mn贸stwo w臋glowodan贸w, lepiej je omija膰. P艂atki owsiane maj膮 niski indeks glikemiczny i s膮 najbardziej zalecane.Ale... nie dajmy si臋 zwariowa膰, jak nie b臋dziesz si臋 objada膰 chlebkiem to mo偶na spokojnie zje艣膰, tym bardziej ,偶e jest ( zw艂aszcza ten pe艂noziarnisty ) bardzo zdrowy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no tak ale
Oooook;] Dziekuje:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 OliVvv
Mam bardzo podobn膮 diet臋 z tym ,偶e du偶o mniejsze ilo艣ci i nie stosuj臋 do sa艂atek 偶adnej oliwy (wiem to nie m膮dre) jem co 3 godziny i po 18 ju偶 nic i schud艂am dok艂adnie 15 kg przy du偶ym wysi艂ku bo 膰wicz臋 ! Ale powiem szczerze ,偶e s艂abn臋 powoli i czuj臋 si臋 wyko艅czona , mam stany depresyjne...Mo偶e mi kto艣 pom贸c? powiedzie膰 co powinnam doda膰 do diety ewentualnie czy zmieni膰 co艣 bo boj臋 si臋 o siebie. Naprawd臋 czuje si臋 coraz gorzej. Prosz臋 o pomoc !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mam niemal identyczna diete z tym, 偶e ostatni posilek to dla mnie 2 miarki isolatu bialkowego jako, ze po treningu mam problemy z jedzeniem czegokolwiek. Generalnie wychodzi ok 1600 kcal choc oczywiscie kluczowe jest tutaj to nie ile ich jest a z czego pochodza. Trenuje codziennie 1 h kardio plud 5 x w tyg trening si艂owy. Schodzilam z 62 kg (170 cm). Obecnie po 2 tyg na wadze 60,5 kg. Dla mnie istotne bylo gdy ja zaczynalam zeby nie tracic ciezko wypracowanych miesni a jedynie tluszcz. Idzie powoli ale widac rzezbe natomiast tluszczyk spada - obecnie po 1-1,5 cm po tych 2 tyg. Dieta cudownie wplywa na wlosy i cere, co ma istotne znaczenie dla cwiczacych dziewczyn ktore tak jak ja zarzynaja sie na silowni ale nie dostarczaly wlasciwych skladnikow skutkiem czego skora niestety nie wygladala ciekawie. Przed rozpoczeciem diety mialam robione szcegolowe pomiary - zaczynalam z 20,5% tluszczu w ciele - za tydz kolejne pomiary ciekawa jestem jaki rezultat :-) Zycze powdzenia wszystkim stosujacym i rada - bylam na milionie diet co skonczylo sie leczeniem bulimii. Zdrowa i zrownowazona dieta jest wolna co zwsze mi preszkadzalo- ale nas nie niszczy tak jak drakonskie obcinanie kalorii i co wazniejsze nie spowalnia przemiany materii z czym borykala sie chyba kazda z nas ktora ma za soba diety restrykcyjne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ach jeszcze jedna uwaga - dieta fitnesek moze nie byc dla kazdergo - wiekszosc z nas trenuje w systemie jak opisalam powyzej, mamy tez znacznie wieksza mase miesniowa i spalanie wiec byc mzoe dla dziewcyn ktore nie cwicza lub robia to mniej "wyczynowo" te wartosci beda nieco za wysokie by chudnac. Moje niecwiczace kolezanki maja od dietetykow nizsze wartosci kcal tj. ok. 1200 kcal. My mamy zwykle zapotrzebowanie ok. 2500-3000 dziennie stad scina sie wartosci nieco inaczej - mamy duzo bialka zeby utrzymac mase miesniowa - wiekszosc z Was pewnie chce generalnie schudnac. My musimy pilnowac by nie lecialy miesnie (zawsze leca ale jakos usiluje sie to dieta ograniczyc)

Udost臋pnij ten post