Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kalusia22442244

UCISK NA SZYI

Polecane posty

WITAM!! Prosze o pomoc...!! od jakiegos tygodnia odczuwam dziwny ucisk w szyi na lewej stronie tak jakbym sciskala tetnice cala dlonia! ucisk nasila sie podczas przełykania sliny czy jedzenia... Ponadto nie moge spac od duzo dluzszego juz czasu ciagle budze sie w nocy... wlasciwie nie spie! a jesli juz uda mi sie zasnac to moj sen jest bardzo \"płytki\"( spokojnie moge powiedziec ile samochodow przejechalo pod moim oknem i czyj pies szczekal w nocy)... jestem przemeczona wstaje rano i mam sile na wszystko ale wewnetrznie jestem wyczerpana... takie dziwne uczucie jakby \"umiec a nie chciec...bo nie moc\":( nie mam wlasciwie zadnych stresow ani nic i nie mam pojecia co moze byc tego powodem... ALE BLAGAM POMOZCIE:(

Gość ty jestes noormalna
jak mozna miec takie objawy i nie isc do lekarza tylko pytac sie ludzi na forum ;/

Gość ioioioio
to mogą być węzły chłonne i zapalenie, idź do lekarza przede wszystkim

Swego czasu tez tak mialam, i strasznie panikowalam bo myslalam ze sie udusze.. i tez sie dziwilam, bo stresu nie mialam ani nic. Ale okazalo sie jednak, ze stresuje sie, i to bardzo, przez pewien czas chodzilam z tym do psychologa, ktory pomogl mi panowac nad stresem, ktorego nie czuje! To wszystko dzialo sie u mnie w podswiadomosci, i kiedy czuje ze mi sie krtan zaciska to zaczynam szukac czegos, co moglo mnie zestresowac. A lekarz zapisal mi na to Hydroxyzinum w syropie (przez ta krtan) jest to lek uspokajajacy i rozkurczowy, bezpieczny, stosowany takze u malych dzieci, choc ja mialam wieksza dawke, i musze przyznac ze po 30 minutach padalam po nim i spalam dobre 12 h (a mam problemy ze spaniem). W kazdym razie koniecznie odwiedz lekarza, a oprocz tego polecam wybrac sie do psychologa. Pozdrawiam!

Gość bejbinka
Ja miałam taki ucisk na szyi od guza na tarczycy, po operacji mi to przeszło. Ale jak masz to od tygodnia to nie sądzę żeby to było od tego, ale do lekarza trzeba iść.