Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aullee

co dajecie 5 miesiecznym dzieciom oprocz mleka

Polecane posty

Gość aullee

moj ma 4,5 miesiaca karmie mlekiem modyfikowanym co moge jeszcze mu podac

Gość aullee
martwie sie bo mój mały brzdac łyka brokuły i je kapuśniaczek,,,czy wasze dzieci śpią w ocy,bo mój płacze cała noc nie wiem dla dlaczego

Gość aullee
ale ktos jest chory ze tak pisze za mnie idiota

Gość ja mojemu synkowi ___________
zupe badz obiad (ze sloiczka-narazie je jedynie pol, wiecej nie chce), deser (owoce, uwielbia mus bananowo-jablkowy)no i herbate, wode, soki. Kaszek, kleikow nie toleruje.... zaczynalam od marchewki, pozniej marchew jablko, marchewkowa z ryzem itp (na szczescie nie ma na nic alergii) 🖐️

Gość ja mojemu synkowi ___________
zapomnialam dodac, moj ma skonczone 5 miesiecy (co drugi dzien daje mu miesko, uwielbia kurczaka, krolika i indyka-sloiczki) 🖐️

Gość kaninka
Mój dostaje tylko jabłuszko Gerbera. Za jakieś 2 dni podam mu marchewkę z jabłuszkiem

Gość mejka
ja dalam brokułki (też gerbera)

Gość a ja daje kurczaczeka
idyczka, inne miesko, jabluszko, marcheweczke, ziemniaczeczek, zupeczek jeszcze nie daje... czy wy kurde nie mozecie nazywac produktow normalnie????

ja mojej corce dawalam od poczatku piatego miesiaca sloiczki od 5 miesiaca moja coreczka wszystkie uwielbia......a obecnie sama jej gotuje zupke z ziemniaka brokula marchewki piersi z kurczaka ryzu......czasem ryz z jablkami,starte jablko banany

Gość mój mały
skonczyl pare dni temu 5 miesiecy. od czwartego miesiaca je wszelkiego rodzaju zupki, zaczynalam od warzywnych, teraz zjada wszystkie rodzaje dan z miesem, ze sloikow najrozniejszych firm. Sama czasem tez mu ucieram zupke - marchew ziemniak kawalek pietruszki pora, do ktorej dodaje ugotowane na twardo zoltko co kilka dni, albo miesko z kurczaka. Kaszki na noc- zeby spal spokojnie, wszystkie zalecane po 4 miesiacu przez producentow. najlepiej lubi bananowa. Tydzien temu przestawilam go na Nan 2, dodoam ze byl karmiony sztucznie od 2 miesiaca. Oczywiscie zaczynalam podawac wszystko powoli najpier jednego dnia jedna lyzeczke drugiego 2 tej samej zupki itd. teraz wprowadzilam mu owoce. Dodam ze nigdy nie mial kolki. Biegunek tez nie. Uwazam wiec ze nic nie stoi u mnie na przeszkodzie aby wprowadzac dalej, gdyz mojego dziecka ukad pokarmowy juz dawno dobrze sie rozwinal. Takze to indywidualna sprawa dziecka. Zaczelam wczesnie podawac, bo zauwazylam ze mleko juz zaczyna niewystarczac, nie najadal sie po prostu a cogodzine karmienie bylo udreka.

Gość kosia3
moja córcia ostatnio poznała smak zupy krem jarzynowy z indykiem z gerbera i bardzo jej smakowała.

Gość Mamaizy
Można już podać taką zupkę 5 miesięczniakowi? A co ona ma w składzie?

Gość agripla
ja też raczej słoiczkowe jedzenie podaję, bo to wygodnie i sprawdzone. No i raczej jednoskładnikowe jak jabłko, marchewka, brokuły, a ostatnio też pychotkowate śliwki suszone gerbera.

Gość urszulka_be
A po tych śliwkach to sensacji żadnych nie ma?

Gość halusiaa
moja córcia dostaje na razie jabłuszko i marchewkę gerbera, no i soczek jabłkowy na początku wprowadziłam - jeszcze przed zupkami.

Gość zemla
myśmy ostatnio tez testowali te śliwki suszone - rzeczywiście pycha. A oprócz tego starłam małej trochę jabłuszka, ale chyba też będę ze sloiczków dawać.

Gość oj oj oj niedobrze
a mnie mój pediatra bardzo ostrzegał przed tymi pysznościami : jabłuszko, śliweczki , mus bananowy...dzieciak się rozsmakuje w słodkościach i potem ani rusz dać zupki czy mięska, pluje na wszystkie strony przy drugim dziecku już nie popełnię tego błędu, od razu zacznę dawać warzywa i mięsko, a owoce na końcu

Gość liliby
e, to chyba zależy od dziecka. Mój Staś dostawał normalnie jednodaniowe gerberki, a nie miałam żadnych problemów z wprowadzaniem mięska. A dzięki temu w przeciwieństwie do wielu dzieci, które znam, teraz bardzo chętnie jada warzywa i owoce.

Gość prefixka
ja na razie podałam mojej Jagódce bobo fruta jabłkowego, bo 5 miesięcy skończy za 8 dni. słoiczki wprowadzę ok. 6 miesiąca.

eeee, takie gadanie z tymi owocami. Obie moje córki zaczynały rozszerzanie diety od soku jabłkowego Gerbera, potem jadły jabłko, jabłko + marchew, a dopiero potem zupę. I jakoś nie mam problemu z jedzeniem: starsza uwielbia warzywa, młodsza mięso, obie jedzą wszystko. Trzecie dziecko będę karmić w ten sam sposób