Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rudzienka24

odzywka wax nafta kosmetyczna czyli ratowanie wlosow...

Polecane posty

Gość rudzienka24

Dziewczyny wiem ze bylo juz o tym bardzo duzo tematow ale mysle ze moze ktos rowniez chcialby sie podzielic swoimi doswiadczeniami z tymi wlasnie specyfikami...Moja przygoda zaczela sie od zachcianki zejscia bardzo szybkiego z czarnego koloru wlosow do jasnego...no i sie zaczelo!Najpierw 2 razy rozjasniacz potem szmpon(kiedy wyszly rode strasznie)a potem jeszcze farba i...pasemka!O kurcze co sie stalo z moimi wlosami po ostatnim zabiegu szok kompletny!!!Ratunek przynioslo mi wlasnie eksperyment z nafta,olejkiem rycynowym i ta odzywka wax!O dziwo juz po pierwszym uzyciu juz widze poprawe!!!Czy wy tez macie takie doswiadczenia?

Gość /////////////
Wczoraj zrobiłam taka maseczkę z nafty kosmetycznej, olejku rycynowego i dodałam jakiejs odżywki, żeby było tego trochę więcej i lepiej się rozprowadzało. Po zmyciu maseczki (fakt 4 razy myłam)byłam bardzo mile zaskoczona:) Włosy błyszczące, gładkie, a przezyły już trochę, bo czesto je prostuję. Normalnie rewelacja:) Po co ja wydawałam tyle kasy na drogie odżywki i maski. Teraz tylko nafta i olejek.

Gość /////////////
Zamierzam wypróbować też taką: żółtko + nafta+ sok z cytryny lub miód (naturalny oczywiście)+żółtko+oliwa z oliwek:)

Gość rudzienka24
dokladnie!!!!!!ja nafte zostawilam na wlosach na cala noc a rano z ta odzywka wax walczylam,jeszcze podgrzalam poduszka elektryczna calosc na glowie bo ta odzywka(polecona specjalnie przez fryzjerke dla tak zniszczonych wlosow)potrzebuje ciepla!!!NO ja jestem na maxa zadowolona z tej nafty olejku i tej maski ze ojej!!!I po co czlowiek wydaje tyle kasy na jakies gornopolkowe odzywki jak pod nosem takie cuda!!!!

Gość rudzienka24
czytalam ze z ta oliwa z oliwek to szalenstwo ale w sumie to rowniez jest naturalny skladnik wiec moze pomoze!!!!Ja mialam takie piekne lsniace wlosy a teraz musze ratowac je zeby mi wszystkie sie nie pokruszyly(bo niestety zauwazylam dzis ze troche ssie pokruszylo w polowie wlosa:(

Gość fefe
a moje włosy po nafcie były okropne!!!!suche,bez połysku,śmierdzące.Od razu wyrzuciłam ją do kosza.O płukaniu już nie wspomnę...

Gość /////////////
Mam nadzieję, że jak już po jednym razie widac taki efekt to po dłuższym stosowaniu doprowadzę swoje włosy do porządku:)

Gość rudzienka24
Bo kazda z nas ma inne wloski i inaczej reaguja...no to szkoda ze u ciebie sie nie udalo...bo u mnie naprawde rewelacja

Gość /////////////
aaaa i na koniec płukałam włosy naparem z pokrzywy, wyczytałam to gdzieś tutaj na forum, maseczki zresztą też:)

Gość ekati
spróbuj mieszankę: oliwka dla niemowląt, trochę drożdży plus sok z cytryny. wymieszać dokładnie wymieszać, powinno mieć konsystencję odżywki do włosów, nie lejące ale też nie gęste nałożyć równomiernie, zawinąć w folię kosmetyczną i jakąś chustkę albo ręcznik. trzymane całą noc kilka razy z rzędu fajnie ściągą farb, np. ja jestem średnią szatynką i farbuję sie na ciemny brąz, czasem jak wyjdą za czarne nakładam raz albo dwa i wygląda dobrze, a po kilku dniach z rzędu mam prawie naturalny kolor włosów fajnie odżywia nie tylko włosy ale i skórę głowy

Gość /////////////
Mam zamiar się przemóc i pić też tą pokrzywę, tylko jak narazie nie moge się do tego zmusic:o wolę dobre herbatki:)

Gość rudzienka24
ja wogole szukalam przepisow na naturalne maseczki do wlosow bo nie chce chemia traktowac wlosow....i jest tego naprawde sporo nawet z piwa mozna maseczke robic.opinie sa bardzo pozytywne wiec i tego wyprubuje!a co do nafty to nasze babcie tego kiedys uzywaly i w szarym mydle myly tylko teraz szlenstwo z tymi szmponami odzywkami i truciem tych wlosow!!!

Wczoraj obeszłam pół miasta i nigdzie nie było nafty kosmetycznej :O Gdzie się teraz takie coś kupuje???

Gość ///////////////
Ja kupiłam w aptece bez problemu, 160 ml za 5,99 zł

Gość rudzienka24
do ekati.... dziekuje za przepis:)wyprubowac mozna!A co do sciagania koloru to ja kupilam kiedys dekoloryzator elgon ale moich wlosow nie ruszyl(jak byly czarne)a tu prosze naturalny sposob:)

Gość rudzienka24
w aptece...ja zaplacilam 5zl

Gość ekati
po dekoloryzatorze kiedyś mojej ciotce pół roku włosy nie rosły, a wyglądała jak kogut bo nierównomiernie schodziło

Gość rudzienka24
o kurcze...to ladnie!Ale mi praktycznie nie ruszyl wlosow jak czarne byly tak zostaly,tylko od gory byl moj naturalny kolor.No i sie zaczelo rozjasnianie a teraz trzeba ratowac wlos!

Gość arabeska73
NAFTA KOSMETYCZNA jest naturalnym środkiem kosmetycznym do pielęgnacji włosów zniszczonych (suche ,łamliwe),oraz jako środek leczniczy zwalczający dolegliwości skóry głowy i włosów. Nafta zwiększa połysk i elastyczność. Nadaje włosom puszystość, zmniejszając ich łamliwość. Wspomaga nawet leczenie łupieżu, zapobiega wypadaniu, wzmacnia cebulki, regeneruje włosy farbowane i tlenione. Dostępna w kilku wersjach Nafta posiada właściwości silnie odżywcze: - wzmacnia cebulki włosów - wzmacnia strukturę włosa - zapobiega wypadaniu włosów - nadaje piękny połysk i puszystość włosom Wspomaga leczenie: - łojotokowe zapalenie skóry - łupież - wypadanie włosów(łysienie) Naftę kosmetyczną kupuje się w aptekach Ja zawsze używam mojej wspaniałej odżywki naturalnej -NAFTA KOSMETYCZNA Od wielu lat stosuję odżywkę raz w tygodniu , trzymam na włosach mokrych jak najdłużej i zmywam szamponem aż 3 razy(bardzo trudno się ją zmywa z włosów) Włosy są piękne ,lśniące zdrowe i odżywione ,nie wypadają mi . Naftę kosmetyczną możesz kupić w aptece , jest nie droga . NAFTA jest wzbogacona w substancje odżywcze ,witaminę A+ E , składniki mineralne Ja zawsze używam mojej wspaniałej odżywki naturalnej -NAFTA KOSMETYCZNA Od wielu lat stosuję odżywkę raz w tygodniu , trzymam na włosach mokrych jak najdłużej(kompres na głowie) i zmywam szamponem aż 3 razy(bardzo trudno się ją zmywa z włosów) Włosy są piękne ,lśniące zdrowe i odżywione ,nie wypadają mi . Naftę kosmetyczną możesz kupić w aptece , jest nie droga . NAFTA jest wzbogacona w substancje odżywcze ,witaminę A+ E , składniki mineralne NATURALNA ODŻYWKA- mój przepis Potrzebne są składniki - nafta kosmetyczna -oliwa z oliwek lub olej jadalny np. słonecznikowy -olej rycynowy -olejek kamforowy -olejek naturalny eteryczny -żółtko jajka Sposób robienia: Wszystkie składniki trzeba wymieszać razem robiąc konsystencję majonezu . Oliwa +jajko dodać pozostałe składniki i nałożyć trzeba na wilgotne włosy.Przykryć torebką foliową i pieluchą tetrową Czas trzymania maski: od 20 min do 60min. Odczucia po zabiegu: - skóra głowy lekko piecze -lekkie łuszczenie się naskórka(efekt peelingu naftą) Bardzo polecam tą maskę . Jest to moja receptura. Uratowała mi włosy przed łysieniem. Powinno się ją stosować 2 razy w tygodniu przy chorej skórze głowy, kilka miesięcy Nie każda w to uwierzy ,że NAFTA KOSMETYCZNA ma działanie lecznicze ---------------------------------------------------------------------------------- ODŻYWKA WAX HENNA TREATMENT WAX czyli leczniczy wosk do włosów i skóry głowy. Przywraca zdrowie włosom i skórze głowy.Pobudza porost włosów. WAX zalecany jest szczególnie w przypadkach: - zniszczenia włosów przez trwałą, utlenianie, farbowanie; - krychości włosów wrodzonej i spowodowanej różnymi chorobami; - przedwczesnego wypadania włosów; - łupieżu; - podczas i po skończonej chemioterapii; - gdy potrzebne jest wzmocnienie włosów. Odżywkę Wax można kupić również w aptekach lub w sklepach zielarskich Stosuję ją już 3 miesiące i naprawdę jestem z niej zadowolona. Zauważyłam ,że jest bardzo wydajna,nie uczula skóry głowy .Włosy są jedwabiste,maja bardzo ładny połysk,dobrze się układają. Pozdrawiam wszystkich Dyplomowana Kosmetyczka * www. gabinet-arnika.pl * http://arabeska-kosmetyka.bloog.pl * http://wizaz.pl/forum/group.php?groupid=85&gmid=3924#gmessage3924