Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiorekkkk

Mam grzybicę skóry po wizycie w solarium-dziewczyny uwazajcie...

Polecane posty

Gość to częste niestety
sama miałam,walczyłam z tym gwnem kilka miesięcy i wydalam mase kasy, już w życiu tam nie pójdę :O

Gość to ja ja
dlatego też ja chadzajac do solarium najpierw solidnie czyszcze każdy zakamatek miejsca, który mógłby ewentualnie zetknąć się z ciałem a potem wykładam wszystko folią. Inaczej w zyciu bym z tego nie skorzystała.

Gość sokooo
i opalisz sie prze tą folie?

Gość odginekologaaaaaaa
ta folia sie nie spali????

Gość to chodzcie na stojące
a pod nogi recznik papierowy

Gość uważajcie
dziewczyny, moja koleżanka zaraziła się gronkowcem na solarium... nie będę pisała, co się z nią dzieje, ale na prawdę uważajcie. Ja sama sobie czyszczę łóżko, swoimi środkami.... jak widzę jak oni czyszczą te łóka to aż odechciewa się opalać:(

Gość frooziaaa
noz kurde, a powiedz mi uwazajcie, gdzie ta twoja kolezanka chodzila do solarium, bardzo prosze podaj mi adres, pojade i sprawdze to solarium. Juz pierdolicie takie bzdury ze zal.pl

Gość asiorekkkk
frooozia-zastanow sie troche co mowisz-tego co przezywam od marca nie zycze zadnej dziewczynie :( chodzilam na solarium bardzo rzadko wiec wiem dokladnie ktore to bylo, bo kilka dni pozniej na rmionach pojwily mi sie czerwone plamki, taka przesuszona skora jak liszaj,poszlam do dermatologa pokazalam a babka tylko sie zapytala czy bylam na solarium... przepisala mi masci,kremy,zele,tabletki... niby po jakims czasie zeszlo (wydalam mase kasy i ramiona musialam chowac :( ),ale w miejscach gdzie mialam grzyba zostaly takie biale wybarwienia :O ale juz nawet nie o to chodzi, tylko o to ze to pieronstwo wrocilo jaki miesiac temu (a nie bylam juz na solarium) i jest dokladnie w tych samych miejscach,cale ramiona znowu w tym g*wnie, jestem zalamana.pani doktor powiedziala ze niestety jak ktos sie juz zarazi raz to potem tak jest i czesto to wraca :( walcze z tym,smaruje,łykam tbletki ale bardzo ciezko to usunac :( ryczec mi sie chce, żałuje ze w ogole poszlam na to solarium :O

Gość frooziaaa
Asiorekk no bardzo mi przykro ale ja tez korzystam z solarium, aczkolwiek niechetnie, ostatnio bylam 2 razy bo weekend mam imprezowo weselny i nie chce byc blada. Kobitka w mojej obecnosci czyscila lozko, ja czasem sama to robie, zawsze jest jakis spryskiwacz i reczniki. Wiec powiedz mi prosze i w ramach przestrogi gfdzie chodzisz na ile minut, ze zarazilas sie grzybica.

Gość asiorekkkk
froozia, zawsze jak chodzilam to babka przede mna czyscila na moich oczach ale umowmy sie ze to taki pic na wode bo jak masz na lozku grzyby to taka sciereczka i jakis spray i przetarcie chwilowe nie usuna tego, teraz juz to wiem :( ja chodzilam na rozne i bylo ok, a grzybice zlapalam po tym jak poszlam na osiedlowe solarium, niby bardzo ładne,czyste... w krakowie, naprzeciwko tesco przy wielickiej... powiem Ci ze nawet chcialam tam pojsc i powiedziec tym babom ale mi sie odechcialo :( teraz po prostu chce byc zdrowa :O

Gość frooziaaa
Mialas strasznego pecha :-( Przykro mi, mialam isc jutro ale sie chyba zstanowie :-0 To fakt ze przychodza rozne osoby, nie kapia sie przed opalaniem...

Gość asiorekkkk
no wiesz jak ktos ma grzybice to mu kąpanie nie pomoze :O po prostu ktos przede mna musial byc chory i nic sobie z tego nie robil, rozni są ludzie... tak, mialam pecha bo chodze (a raczej chodzilam) naprawde rzadko a niektorzy biegaja 3 razy w tyg, ale wiesz wystarczy ten jeden raz i przechlapane :( jak chcesz isc to polecam juz predzej stojace, ja pare razy po wyleczeniu poszlam na takie bo chcialam jakos te biale plamy opalic zeby sie nie wyroznialy, ale niestety z kiepskim ksutkiem :O teraz juz bym sie w zyciu nie polozyla na lezace... :(

Gość frooziaaa
No tak stojace, a grzybica stop :-0

Gość sibi
a wiecie że te płyny dezynfekujące łózka nic nie dają,słyszałam to nieraz od lekarzy,na szczescie ja byłam tylko 2 razy w życiu na solarce i nic nie złapałam,ale panny czyszcza łózka tak dla picu,można siędowiedzieć w solarium chyba co uzywają i sprawdzić jakoś

Gość 56u754655u
a ja zawsze sciagalam folie bo mi bylo niewygodnie, przyklejaa mi sie do plecow jak sie spocilam. teraz i tak juz nie chodze na solarium ale jakbym kiedys poszla przed weselem tobede to miala na uwadze :(

Gość 56u754655u
a na stojacym jak sie umyje tma gdzie sie stoi i da folie czy recznik papierowy to mozna sie zarazic?

Gość Doloressa
Te plyny daja owszem, ale tylko wtedy kiedy odpowiednio sie je rozciencza z woda a niestety w wielu solariach robia to na "oko" i pozniej sa takie skutki.. wiem, bo sama pracowala, ale nigdy jeszcze sie nie zdarzylo, zeby ktos sie u nas czyms zarazil, dodatkowo pod koniec dnia mialysmy obowiazek umyc lozka - całe. Wiec jesli w salonie dbaja o czystosc, to nie ma mozliwosci, aby cokolwiek złapac...

Gość sibi
pozatym ponoć do tych płynów dolewaja wodę ,a przecie liczy się stężenie płynu,noi jak ktos pisał fakt nie wszystko takie płyny zmyją,typu gronkowiec,paciorkowiec,grzyb,może zminimalizują jakoś

Gość same pozytywy to smazenie na
solarium przynosi.tak dalej trzymac! :)

Gość sibi
no są różne płyny,i gotowe do użycia i do dolewania .a to jak w publicznej toalecie czy siedzi się na desce domytej czy tak przetartej se przez sprzataczki,ja widziałam na solarce kiedys jak myją te łózka,po środku i lekko po bokach troche a tak się spieszą,zależy od pracownika

Gość zzuuzziieennkkaa
moja znajoma również złapała jakąś grzybicę na solarium :/ mimo tego, że uważała właśnie na czystość łóżek i sama za każdym razem pilnowała by pani umyła jej łóżko zanim się położy :/ po prostu większość tych środków jest do niczego... a przecież tu nie chodzi tylko o to że się kładziemy na łóżku, ale wchodząc łapiemy dłonmi uchwytów, tak samo z klamkami itd moja inna znajoma dorobiła się takiego dziadostwa na dłoniach w miejscach gdzie dokładnie trzyma klamki bądź uchwyty

Gość Doloressa
Dokladnie, wszystko zalezy od pracownika. Nie wiem jak to jest u Was w solariach, ale u mnie wszystkie panie, ktore obsluguja, to takie plastiki, tipsy itp... wiec nie ma co sie dziwic, ze wszystko robia na odwal, jeszcze paznokiec im sie zlamie... ostatnio bylam w oslarium, a tam pelno wlosow, obrzydlistwo.. od razu glowa mnie zaczela swedziec.. dlatego najlepiej jesli ma sie zamiar skorzustac to albo ze stojacego, albo samemu wyczyscic lozko...

Gość Podaj dalej
ja bylam na solarium cale dwa razy:) i nigdy wiecej nie pojde;P bleee ja nie wiem jak wy mozecie sie tam opalac;o i jeszcze skora tak smierdzi... od razu pod prysznic a i tak nadal czulam ten zapach blehh :) A to co się opalilam zeszło za chwilę. Lepiej mieć ładną porcelanową buzie..:) A w lato skorzystac troszkę z dobrodziejstwa słoneczka ( z ochroną przed UVA I UVB rzecz jasna:)) Po co na starość mieć twarz pomarszczona?

Gość lopi
zeszła ci opalenizna od razu bo conajmniej przez 2 godz.po opalaniu nie można sie kąpać bo się zmyje....ja chodzę co tydzień-dwa do solarium i jeszcze nigdy nic nie złapałam...

Gość Podaj dalej
no ale jak sie nie okapac skoro sie hm smierdzi?:d czy wy sie laski zmarszczek nie boicie;o

Gość Doloressa
Ja sie nie boje, korzystam z solarium raz w tygodniu. Nie jestem jakos przesadnie opalona, ale blada tez nie... :)

Gość Podaj dalej
poza tym po opalaniu zostaja przebariwenia i potem robia sie takze piegi na ciele;) No ale kto co lubi:)

Gość lopi
ojejku przecież 2-3 godziny można wytrzymać ''śmierdząc''...nie boję się zmarszczek...i tak kiedyś każdy będzie je miał...ja jak jestem opalona to wyglądam młodziej i wogóle lepiej...tym bardziej jesienią i zimą gdy nie jestem opalona źle wyglądam,jakbym była chora....a rzadko kto ma naturalną śliczną porcelanową,alabastrową cerę...ja takiej nie mam więc solarium mi pomaga