Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

słonko21

Co jest najlepsze na ból ucha? Nie mam czasu pójśc do lekarza

Polecane posty

Gość lump z wersalu
kamfora wkropiona do ucha i stoper zatyczka do ucha plus Ibuprom zatoki

Gość myszko .....
otinum ktople ale lekarz mile widziany!! i spij na pol lezaco bo na plasko boli bardziej, rozgrzewaj sobie np spirytusem kamforowym ale nie olejkiem bo zatyka uszy!!

Gość najlepsze sa
krople OTINUM .Znieczulaja i dzialaja przeciwzapalnie.

Gość najlepsze sa
Nie widzialam Twojego posta>>>>>.myszko....:) Jesli chodzi o spanie to mi zawsze nalepiej bylo spac na boku ,ale tym chorym uchem do gory a zdrowym na poduszce. Tez polecam lekarza ,zapalenie ucha lubi wracac i kazde kolejne jest gorsze i bardziej bolesne i trudne do leczenia. Pozdrawiam i zdrowka.

już którys raz z koleji zalałam zapalenie, kończe prace o 16, a nie moge wziąść wolnego :( a krople nie działają. Boli mnie pół głow, i zęby z jednej strony.

nie masz czasu? super jak będziesz miała rozległe zapalenie ucha i ogłuchniesz, to Cię z roboty wywalą i wtedy będziesz miała czas chodzić po lekarzach starając się o rentę w ZUS-ie

Gość dskjfhil56
no tak, bo na siwecie nie ma juz laryngologow ktorzy pracuja po 16:o

uuu bol ucha przejebana sprawa :/ biegnij czempredzej do lekarza dziecino, jak nie pojdziesz to dopiero zobaczysz co to bol..

jakbym nawet miala zostac zwolniona w pizdu z roboty i jesc suchy chleb to nigdy wiecej nie chcialabym czuc tego bolu, gdy olalam pierwsze symptomy ;]

Gość jaka dieta
otinum-krople

Gość ffdsfdsf
popieram.ostatnio mialam ten sam problem i te krople mi pomogly

Gość nie chcesz do lekarza
woda utleniona do ucha, wlej kropelke, dwie

Gość leonek2222
kurcze mam ten sam problem ale ja nie mam ani kropli a brat był w aptece i powiedzieli że klople komphorowe są wycofane a tak pozatym ja mieszkam w Luton (Anglia) co mam zrobić żeby przeszło

przechodziłem niedawno zapalenie ucha - i lekarz przepisał mi antybiotyk - Ospamox i jakieś krople, co w aptece niby robią czy coś no i kazał brać dziennie 3-4 tabletki Scorbolamit - i włożył mi wacika nasączonego jakimiś kroplami i przeszła. A te otinum czy coś - nie pomagały mi, a wręcz pogarszały. Pozdro :)

Gość leunku
Nie znam angielskiego odpowiednika otinum . Idz do lekarza ,przepisze antybiotyk i bedzie dobrze. Rozgrzej czyms tez ucho .Moze byc przylozony cieply recznik.

Gość Jeśli do szczęścia wystarczą
Do tych kropli dodaj sobie jakiś środek przeciwbólowy. Same krople nie pomogą. Antybiotyk, antybiotyk, najprościej, najszybciej, najgorzej :O Tylko co zażywać, jak dzieje się coś naprawdę poważnego, a organizm przywyczajony do antybiotyków na nic nie reaguje? Mnie laryngolog zawsze na początku każe zaaplikować sobie otinum+ibuprom max- może przejdzie i uda się uniknąc powazniejszej kuracji

Gość roxy87
po pierwsze bez rozmoy z lekarzem nie wolno nigdy samemu wlewac sobie jakis kropli bez recepty a juz na pewno nie olejek kamforowy bo to prowadzi do tragedi jak u mojej kolezanki dostala dopiero to zapalenia z wyciekiem krwistym iw yladowalal w szpitalu mi otinum bardzo pomogl ale nie wyleczyl od tego sa antybiotyki ,ja tez bylam w angli i nie reagoali na moje zapalenie tak jak powinni zreszta nigdy z niczym mi nie pomogli jak przyjezdzalam do polski to juz bylo tylko gorzej wiec lepiej odwiedz ojczyzne mi te sprawe olali w anglii sie mecze z nawrotowym zapaleniem ucha 3miesiace nawet antybiotyk mi nie pomaga ,z uszami nie ma zartow a zaczelo sie tez od lekkiego bolu potem bol polowy twarzy zebow glowy oka itd z tym trzeba do lekarza chyba ze chcecie stracic sluch lub pogorszyc swoj stan aha ja mam straszne zawroty glowy od tego bolacego ucha wiec to jest jeden z wielu objawow ,pozdrawiam leczcie sie i zdrowiejcie to powazna sprawa nie mozna tego zanedbac tak jak zrobiono to ze mna w tej glupiej angli

Gość zolwiatek
od jakiś 3 dni mam ból ucha wczoraj w nocy nasilił się tak że nie mogłem usnąć(dostałem wycieku ropy) pojechałem rano do szpitala lekarz zajrzał mi w gardło powiedział że mam przewlekłe zapalenie migdałków. przepisał mi antybiotyk krople (Otinum) i jakieś proszki do ssania narazie nic dopiero raz je wpuściłem ale podziele się z wami jak tylko będą pierwsze efekty do tego łykam ibuprom max naprawde pomaga usnąć na jakieś 2-3 godzinki

Gość malaga23
Boli mnie ucho, nad uchem i za uchem :-( taki kłujący przeszywający ból buuuuu w aptece babka powiedziała, że nie ma nic bez recepty i, że krople otinum bez recepty nie da :-( Jutro pewnie apteki też nie będą czynne,przychodnia zamknięta, zostaje mi tylko dużur w szpitalu, ale tam kilometrowe kolejki. Biorę dalacin c na anginę i zostało mi jeszcze na dwa dni kuracji, to dlaczego nie ucho boli, cholerka .. jak moge sobie pomóc, bo że do lekarza to wiem, ale przychodnia czynna w poniedziałek dopiero.

Gość fantavier
Slonko nie pier.... bo jak cie czytam to podejzewam ze sypiasz z szefem .jestes taka slaba