Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oli koli boli

jak sie robi szablony na allegro, pomocy!!!!

Polecane posty

Gość oli koli boli

prosze o pomoc bo nie wiem jak zrobic te szablony jak sie wystawia rzeczy na allegro bo normalnie jak robie to zdjecia sa brzydkie i wogole a niektorzy maja takk ładnie nie w tych osmiu ramkach tylko ogolnie tak ładnie, nie jestem w tym obeznana wiec licze na pomoc , niby jest to opisane ale ja nie wiem co to jest ten HTLM i jak go zrobic , prosze nie wymiewajcie tyl;ko pomozcie i co to ten kod? tak jest opisane ale ja nic nie kumam ::::::: Wstęp - czym są szablony wystawiania przedmiotu? Szablony to gotowy "szkielet" opisu Twojego przedmiotu - kod HTML, w który wstawiasz jedynie tekst opisu. Dzięki szablonom wystawiania przedmiotów zaoszczędzisz czas i z łatwością stworzysz opis przedmiotu. Są dwa rodzaje szablonów - szablony wystawiania przedmiotu przygotowane przez Allegro dostępne w formularzu sprzedaży oraz szablony przygotowane samodzielnie przez Użytkowników. Szablony przygotowane przez Allegro są gotowym "szkieletem" opisu przedmiotu. Podczas wystawiania przedmiotu możesz wybrać szablon spośród wielu wzorów. Nie musisz wpisywać kodu HTML, wystarczy, że wpiszesz treść opisu w przeznaczonym do tego miejscu. Szablony Allegro mają pomóc zwłaszcza tym Użytkownikom, którzy nie znają języka HTML, a chcieliby stworzyć atrakcyjny opis aukcji. Szablony Użytkowników - każdy może przygotować własny szablon opisu, tak by nie trzeba było przy każdym wystawieniu przedmiotu tworzyć strony z opisem od nowa. Opcja przydatna zwłaszcza dla tych osób, które znają język HTML i chcą wystawiać aukcje "w swoim stylu". Można przygotować 10 własnych szablonów - aby utworzyć szablon, przejdź do strony Moje Allegro > Ustawienia > Szablony. Lista opcji, z jakich możesz skorzystać, tworząc swój szablon: Możliwość stworzenia 10 własnych szablonów. Możliwość wyboru i zapamiętania niemal wszystkich opcji standardowo dostępnych w formularzu sprzedaży (tytuł aukcji, cena, opcje płatności, opcje dodatkowe itp.). Wybór i zapamiętanie kategorii dowolnego poziomu. Umieszczenie Galerii (zdjęć ładowanych podczas wystawiania przedmiotu) w dowolnym miejscu opisu przedmiotu. Nieograniczona liczba obrazków z własnego serwera dołączanych do opisu.

Gość oli koli boli
a jak juz na przyklad dam utworz swoj szablon to nie rozumiem o co chodzi z tym opis obrazek galeria i jak mam zaladowac zdjecia swoje jak to mabyc z jakiejs strony?

najlepiej sciągnij sobie jakiś program do kreowania stron www. np. pajączek. Tam normalnie "robisz " sobie stronke jak w wordzie, potem zmieniasz zakładkę na kod html, wszystko kopiujesz i wklejasz do okna na allegro,

Gość oli koli boli
ok dzieki wielkie sciaglam jakies Jalbumwin a teraz jak mam to zmienic na HTLM??????????

Gość oli koli boli
nikt nie pomoze?

Gość ocznik1986
Ja mam taki program Nvu. Na nim możesz kreować sobie strone i po wciśnięciu odpowiedniej zakładki widziz podlad HTML

Gość kamanas67
Dlatego lepiej zamiast bawić się samemu, to udać się do profesjonalnej firmy takiej jak ministerstwo reklamy i wtedy to poprosić ich o zrobienie szablonu. Zrobią to na pewno milion razy lepiej niż Ty, bo mają doświadczenie.