Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasi83

Kiedy należy zrobić test ciążowy o czułości 10mlu?

Polecane posty

Gość kasi83

Kiedy należy zrobić test ciążowy o czułości 10mlu? Termin @ mam 7 paźniernika, kiedy mogę zrobić test ? testy kupowane w aptece mają czułość 25mlu, ja mam testy o czułości 10mlu i nie wiem kiedy mogę je wykonać :(

Gość Ja na swoje
o tej czułości czekam - maja mi dopiero przysłać. Też mam termin @ na 7 października. Dziś zrobiłam bobo-test ale nic nie wykazał:-( Mam nadzieję, że za wcześnie..... Jeśli masz tak czuły test to możesz spróbować zrobić. Ale nie jestem pewna czy jeśli jesteś w ciąży to test już pokaże.

Gość Ja na swoje
jeśli zrobisz, daj proszę znać co ci wyszło:-)

na testach o czułości 25 mIU jest napisane, że umożliwiają wykrycie hCG w moczu już około tygodnia po zapłodnieniu. Normalnie stężenie HCG w moczu tydzień po zapłodnieniu wynosi około 50 mlU/ml, w dniu spodziewanej miesiączki osiąga wartość około100 mlU/ml. i taki test ja robiłam 3 dni przed terminem @ i wyszła blada II kreska... myslę, że możesz zrobić na koniec tygodnia...

Gość kasi83
dzięki za odpowiedzi, mysle że poczekam do poniedziałku i wtedy zrobie test, żeby mieć większą pewność że nie jest za wcześnie :) Oczywiście o wyniku testu was poinformuje pierwsze :D