Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dthjk

dziewczyny pomóżcie

Polecane posty

Gość dthjk

co to może być... jak sie myłam to wyczułam akie dziwne zgrubienie kolo wargi sromowej pod skórą taką akby \"fasolkę\" jak powiększony węzeł chłonny na szyji... tak mi sie kojarzy jak to dotykam co to moze byc... martwie sie

Gość mango z bango
a jesteś pwna ze to nie jest węzeł chlonny?

Gość dthjk
no jak przy wardze sromowej węzeł chłonny :/

Gość mango z bango
chcialam dokladniej zlokalizowac miejsce:) powiedz mi czy czujesz jakikolwiek bol w okolicach intymnych lub masz jakies zaburzenia oddawania moczu? sikasz czesciej luz rzadziej? czy czujesz jaka kolwkiek nieprawidlowosc?

Gość pierdoła stara
czasem mi sie tak robi i pozniej znika ale bez powiekszenia wezłów i nic mi nie jest ale tylko tak na oko bo u lekarza nie bylam :P

Gość dthjk
no własnie nic tylko palcami to wyczułam przez przypadek jak włoże sobie palca do srodka i scisne od zewnątrz i od środka jaky tą gulkę to mnie troche boli :( jejku co to moze byc :(

Gość dthjk
pierdoła stara oby mi też znikło może to tylko taki podskurny pryszcz czy cos ?? kiedys mialam kłykciny kończyste ale to inaczej sie obiawiało...

Gość amica_84
Ja miałam właśnie takie zgrubienie nawardze sromowej - czułam przy dotyku - jakby taka gula. I okazało się, że to cysta. Dostałam jakieś leki i po tygodniu przeszło...

Gość mango z bango
podejrzewałam torbiel okolocewkowy. ale przy torbielu mialabyc inne dolegliwosci jak chocby np zaburzenia przy sikaniu. powiedz kiedy to sie pojawilo i jak twarde jest

Gość pierdoła stara
ja na szczescie nie miałam zadnych chorob :) ale czytałam na necie ze takie cos czesto sie zdaza to jest jakies zapchanie kanaliku poszukaj na necie :) raczej nic powaznego :) no chyba ze ialas jakies ryzykowne zachowania :P a gdzie zlapałas te kłyciny od faceta??

jesli to będzie cie bardzo boleć i rosnąć- to będzie stan zapalny. ale to duzy ból.Jesli nie to nic powaznego.ale w końcu po co są ginekolodzy:)

Gość mango z bango
no właśnie bo to może byc cysta:) to byla moja nastepna diagnoza:)

Gość pierdoła stara
ja sie naczytałam o takich gulach ze hoho ja k bedzie bolało to idz do gina koniecznie jak nie to dobrze by było zebys tez poszla ale wiem jak to jest :P

Gość mango z bango
nie no z tego co pisze autorka to jest cysta:) nie musiz sie przejmowac, na wardze sromowej cysta nie jest zadnym niebezpieczenstwem:)

Gość dthjk
a co to ta cysta? nie wiem jak jest twarde.... nie wiem j ak to opisac no ani twarde ani miekkie... .srednie teraz mam okres wiec do gina nie pojde

Gość mango z bango
cysta jest rodzajem torbieli, jest to taka zmiana patologiczna ktora w zaleznosci od tego gdzie jest osadzona i w jakim jest stopni rozwoju jest roznie diagnozowana. na wardze sromowej nie muszisz sie przejmowac:)

Gość pierdoła stara
a ruchome,rusza sie o kilka mm ? jest tak jak fasolka w zelu ?? heheh jak trafnie opisalam

Gość dthjk
no rusza sie... troszke;p

Gość mango z bango
to cysta:) IDZ DO GINEKOLOGA GDY BEDZIESZ JUZ PO OKRESIE:) moze zdecydowac ze nalezy przeprowadzic zabieg usuniecia cysty ale tez niekoniecznie, moze zalecic leczenie farmakologiczne

Gość pierdoła stara
ee to sie nawet nie martw :P ja smarowalam czasem mascia z antybiotykiem co by szybciej znikło :P ale znika tak samo z mascia i bez :P napewno jakis kanalik sie zablokowal :) jak masz okazje to jak ci sie @ skonczy to idz zapytaj gina co to moglo byc i daj znac bo tez jestem ciekawa :) mi sie takie cos ze 2 razy do roku robi:( ostatnio za to mialam cos innego spuchła mi cała duza wara :P tak mi sie wydaje ze to był tak powiekszony wezeł to dopiero miałam stracha :P ale zaraz znikło znaczy ze 4 dni :P

Gość dthjk
dziekuje wam bardzo... ja mam mtak ze jak jst mi cos malego to odrazu wyobrazam sobie wielka chorobe... uspokoilyście mnie troche.. a tylko jeszcze mam pytanie jak mozna ją usunąc tzn co beda mi ją wycinać skoro ona jest pod skóra?

Gość mango z bango
pierdola stara ale wiesz ze powinnas z tym isc do ginekologa prawda?:)

Gość pierdoła stara
watpie ,nic ci nie usuna , lekarz karze obserwowac i tyle albo da jakis antybiotyk :P

Gość dthjk
uf dobra... to ide spać :) akcja tymczasowo zakonczonabede pisac jesli ktoraś chce co dalej z tego było (mam nadzieje ze nic)

Gość mango z bango
o tym musi zadecydowac lekarz:) moga zdecydowac sie na usuniecie zeby nie bylo zmian patologicznych wiekszych. cysta ma to do siebie ze potrafi urosnac ale nie zniknac wbrew temu co pisze stara pierdola:) twoja cysta zmalala i nie moglas jej wyczuc ale sama piszesz ze wraca.

Gość pierdoła stara
est taka jedna choroba to sie nazywa guz jakistam :P teraz nie pamietam ale wtedy to okropnie boli az nie da sie wytrzymac no i wtedy go tna i czyszcza ale jak nie boli to dobrze :)

Gość dthjk
omatko no dobra itak musze isc do ginaa na cytologie wiec mu powiem i o domniemanej cyście czy jak to cholerstwo odmienic... jeszcze raz dziekuje

Gość mango z bango
pierdola to sie nazywa ropien gruczołu bartoliniego:)