Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kajkakajka

cv, rozmowa kwalifikacyjna.proszę o odp

Polecane posty

Gość Kajkakajka

Mam takie pytanko: pracowałam za granicą przez 4 miesiące czy warto ujmować to w CV? To dość krótki okres, poza tym nei mam dokumentow tego potwierdzających. Dodam, że to była moja pierwsza praca , a teraz szukam w Polsce kolejnej. dzis mam romowe kwalifikacyjną, może jakieś wskazówki? A poproszono mnie żebym wzięła ze sobą CV i co mam z nim zrobić, dać rekrutującemu mnie? Na początku rozmowy? Proszę o odp. Z góry dziękuję.

Gość Kajkakajka
Jestem po szkole średniej, praca w restauracji. Teraz rozpoczynam studia.

jak to byla pierwsza praca to wpisz.cv miej przy sobie w teczuszce czy w czym wy kobiety nosicie graty i jak zostaniesz poproszona to dasz rekruterowi

Gość dsafdsdfd
Wazne zebys powiedziala czego sie nauczylas w tej pracy--ze jezyka, pracy w grupie i czego tam jeszcze

Gość dsafdsdfd
Idziesz na zaoczne? Co to za praca ma byc????????????

jak średnie to możesz napisać że pracowałaś w restauracji, gorzej jak byś to robiła po studiach, po prostu chciałaś sobie zarobić na studia...

Gość dfvxdc
A ja powiem tak, też szukam pracy i byłam u doradcy zawodowego który pomagał mi pisać cv i powiedział, żeby bron boże nie wpisywać do doświadczenia zawodowego pracy której nie możesz udowodnić!! bo potem pracodawca poprosi o świadectwo pracy i wyjdzie się na kłamcę... można to wpisać to innych umiejętności(oczywiście to co się nabyło podczas tej pracy), ale to nie może być w doświadczeniu, kwalifikacjach, bo na te rzeczy to trzeba miec papierki

Gość Kajkakajka
dziękuję ślicznie za podpowiedzi :) Praca biurowa, papierkowa. takie tam :)

"A ja powiem tak, też szukam pracy i byłam u doradcy zawodowego który pomagał mi pisać cv i powiedział, żeby bron boże nie wpisywać do doświadczenia zawodowego pracy której nie możesz udowodnić" słaby ten doradca zawodowy był :D

Gość dfvxdc
a czemu wpisywać sobie cos czego nie można udowodnić? gdyby tak można było robić to każdy by sobie powpisywał, że za granicą był tym, tym i tym...

Gość Kajkakajka
Tzn. się gdyby chodziło o jakąś super poważną pracę w znanej firmie to na pewno powinno się móc to udowodnić, a taka praca za granicą to raczej przygoda połączona z nowo zdobytym doświadczeniem. :)

"czemu wpisywać sobie cos czego nie można udowodnić" czemu nie mozna udowodnic? przeciez moze podac telefon tam i rekruter moze zadzwonic jak mu sie bedzie chcialo

Gość dfvxdc
byłam ostatnio na rozmowie o staż i poprosili nas o wszystkie dokumenty na potwierdzenie naszego doświadczenia (czyli wpisane inne staże, praktyki, pracaa) i nie interesowała ich czy to było wielkie firmy czy wręcz malutkie, czy praca była jako kelnerka czy jako pracownik biurowy, tylko żeby udowodnić, że naprawdę się pracowało tam, a nie że ot tak sobie to wpisaliśmy...

Gość dfvxdc
_Kwiatek to nie chodzi o to, by Twój przyszły pracodawca musiał się starać sprawdzać to czy napewno Twoje doświadczenie jest prawdziwe, to Ty masz mu to udowodnić zamieszczonymi dokumentami...

dfvxdc - ale tu chodzi o to ze ona sie moze zaprezentowac pozytywnie ze pracowala za granica - to punktuje w kwestii zaradnosci kandydatki. poza tym to byla jej pierwsza praca i nic innego nie moze wpisac do cv wiec niech wpisze chociaz to

dfvxdc - oj ty od razu zakladasz ze jak nie ma swiadectwa pracy to jej nie uwierza. coz za optymizm :P

Gość Kajkakajka
heh. Wpiszę sobie, nie sądzę żeby chciał jakiegoś potwierdzenia. :) pozdrawiam