Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nawrot

Co na poczatki grzybicy???

Polecane posty

Gość Nawrot

Mialam juz grzybice, poszlma do gina i przepisal mi tabletki doustne i dopochwowe, przeszla na nastepny dzien i mialam spokoj przez praiwe rok. A teraz znowu mnie swedzi, wczoraj zaczelo a dzisiaj juz widze pojedyncze grudki na sciankach pochwy. Czy radzicie sobie same z nawrotami czy za kazdym razem idzieice do gina po jakies tabletki?

Gość BEA7A
ja zasowam za kazdym razem do ginekologa Qrna :/ dobrym sposobem jest podmywanie sie łyżka octu na litr wody ( mniej wiecej) by zakwasic pochwe. Mi sie tez zaczęło paprac od przd wczoraj i dzis zasowam do " dow-cipnego " pana .

Gość do mycia polecam mydlo
glicerynowe. glicerol uszkadza blone komorkowa grzyba. mi pomaga czosek - posiekany dodaje do jogurtu naturalnego, troche pieprzu i soli i jem z gotowana kielbaska. albo czyms innym np pieczonym mieskiem na obiad. a no i odkad odstawilam tabsy nie mam tego problemu ale trudno to zalecac mlodym dziewczynom powodzenia

a przy okazji - jesli stosujesz tabsy to kup sobie lactovaginal i aplikuj jak juz sie wyleczysz ze 2-3 razy w tygodniu. przy tabsach organizm jest sztucznie utrzymywany w fazie nieplodnej gdzie ciagle jest mniej sluzu i naturalna ochrona jest slabsza.

Gość Nawrot
Nie biore tabsow. Do gina dopiero w poniedzialek. Slyszaam tez o jakis dopochwowych paleczkach propolisu czy jakos tak?

tego nie znam, propolis podobno czesto uczula. ja polecam czosnek, naprawde dziala bo to naturalny antybiotyk. jak sie je z jogurtem i nie rozgryza to nawet sie nim nie "pachnie" sprobuj wyludzic w aptece clotrimazol globulki. kiedys gin dal mi fluconazol i pomoglo na dluzszy czas. ale tego bez recepty nie dadza niestety. tu na kafe jest gdzies jeszcze topik o grzybicy poczytaj co laski pisza. ja nie mam innych sposobow jak ten czosnek nieszczesny. ale przynajmniej dziala.

Gość ngkjtr
Zrezygnuj ze slodyczy - cukier jest pozywka dla grzybow. Czosnek, jak radzi kolezanka wyzej. Ja kroje w drobniutka kosteczke i polykam popijajac woda. Grzybobojczo dziala tez oregano. Jogurty naturalne, maslanka - najlepiej wzbogacone w zywe kultury bakterii. Unikac wszystkiego co ma drozdze - przede wszystkim piwa i bialego pieczywa. Jak sobie cos przypomne to dopisze :)

Gość ngkjtr
I jeszcze jedno: grzybki lubia jak jest cieplo i wilgotno - to doskonale dla nich warunki do wzrostu. Dlatego trzeba unikac majtek ze sztucznego tworzywa i nosic tylko bawelniane. Po domu najlepiej zasowac np. w dlugiej spudnicy i bezmajtek, zeby sie dobrze "przewietrzyc" ;)

Gość Nawrot
A czy wkladki takie do majtek sa dobre?

Gość ngkjtr
Raczej nie - w srodku jest folia, czyli nie przepuszczaja powietrza. Stringow tez mi gin radzil nie nosic, bo sa bardzo blisko ciala i w czasie chodzenia sie przesowaja i przenosza bakterie "z tylu do przodu"

Gość Nawrot
Okej, czyli bawelniane majcioszki:)

Gość BEA7A
propolis nie działa ! mozna ( jak juz ktos wspomniał) zastosowac lACTOVAGINAL

Gość a teraz na powaznie
dp podmywania koniecznie woda zakwaszona np. cytryną kilka kropel na pół szklanko wody - po umyciu wacikiem kosmetyczny m przecieram tą płukanką i swedzenie ustaje oczywiście dieta , przewiewna bielizny itp.