Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grahhhamka

lekka nadżerka

Polecane posty

Gość grahhhamka

byłam dzisiaj u ginekologa i badaj mnie powiedzial, ze mam lekką nadżęrkę - co to oznacza? pozniej juz nic o tym nie wspominala ani nie dostalam zadnych zalecen, tabletek..

Gość jolcia1965
według mnie powinna ci cos przepisać albo zrobić wypalanie nadrzerki, najlepiej idz do innego ginekologa i poradz się

Gość na sto procent ciezko ale
Lekka nadzerka to sa ranki na szyjce macicy. dopoki sa malej wielkosci nie sa grozne, ale nie leczone moga przemienic sie nawet w raka. mozna je leczyc stosujac globulki dopochwowe lub wypalajac czy zamrazajac.

Gość 30 procent kobiet
ma nadżerkę. jeżeli jest niewielka i daje żadnych niepokojących objawów to nic się z nią nie robi tylko trzeba obserwować czy się nie powiększa

Gość 30 procent kobiet
nie daje miało być

Gość grahhhamka
przeczytalam, że nadżerka czesto wystepuje u mlodych kobiet ktore dosc szybko zaczely wspolzycie noi i ja wlasciwie do takich należe, czasami po takim seksie typu wieczorem, cala noc i rano bolalo mnie wlascie, czulam ze mam taka sciagnieta pochwe u wejscie i piekło wiec to pewnie ta nadżerka, wiec co mi radzicie zrobic zeby sie nie powiekszyla? stosowal zele nawilżające?

Gość grahhhamka
napiszę jeszcze raz, bo się spieszyłam i ktoś może nie zrozumieć: chodzi o to, że dość szybko zaczęłam się kochać (16 lat) ale mam jednego partnera od tego czasu i właśnie w ostatnim czasie, kiedy się kochaliśmy tak dłużej (w sensie np, wieczorem, w nocy i rano) piekło mnie u wejścia do pochwy, jakbym miała tam ściągniętą podrażnioną skórę więc tak za pewne ta nadżerka się zaczęła. ale nie chciałabym żeby się powiększyła zwłaszcza, że nie przepisano mi żadnych lekarstw, mysliscie, że żel nawilżający przy stosunku wystarczy? dodam że biorę tabletki antykoncepcyjne i nie wiem czy to ma coś do nadżerki...

Gość jolcia1965
nić innego jak iść do ginekologa i się dać zbadac i żeby ci pobrał wymaz z pochwy , bo to się nieleczy maściami tylko wypalaniem a w najgorszym tego znaczenia wycinanie ranki a w ostateczności możesz mieć nawet raka. To nie jest nić do śmiechu tylko trzeba jak najszybciej się tego pozbyć

Gość grahhhamka
ale ja byłam właśnie dzisiaj u ginekologa i badając mi powiedziała "jest lekka nadżerka" i to wszystko gdyby to było tak poważne, jak piszesz to pewnie wspomnialaby o tym wypalaniu albo przepisalaby chociaz jakiekolwiek lekarstwo, a zmienila mi tylko tabletki antykoncepcyjne ( w ogole moze źle dobrane tabletki tez mialy w tym swoj udzial) juz sama nie wiem ;/

Gość grahhamka
podnoszę.......

Gość grahhamka
dziewczyny naprawde zadna z was tego nie miala? bardzo prosze o przeczytaniu topicu i odpowiedzi

Gość grahhamka
nie , to raczej nie jest nadżerka : D

Ja lecze sie na nadzerke. Lekarz po wykryciu jej od razu zapisal mi kuracje. Co to znaczy powiedziec masz nadzerke i nic nie dac na leczenie. lekarka po prostu niekompetentna. Nadzerka jest niegrozna gdy jest mala natomiast dlugo nieleczona i pozostawion sama sobie moze przeksztalcic sie nawet w raka.

Gość grahhamka
to co mam zrobic?:( nie chce zeby mi sie to powiekszylo ani nic..

Gość hmmmmmmmmja teżmam
Mi mój lekarz powiedział dokładnie to samo: że mam niewielką nadżerkę do obserwacji. Na razie nić z tym nie trzeba robić, mam przyjść do kontroli za 6 miesięcy.

Gość grahhamka
ja mam wizyte w nastepnym miesiacu ale chodzi mi o to, że pewnie do tego czasu bede sie kochać i nie chcialabym zeby to pogorszylo sprawe, boje sie, ze bedzie mnie bolało po stosunku

ja uslyszalam ze mam nadzerke 6 lat temu.... ale jest mala niegrozna, chodze czesto na wizyty i na razie poki nie rodzilam nic z nia nie trzeba robic!!!!!! nie martw sie!!!! skoro jest niegrozna to ok:)mozna z tym zyc:) tylko minimum raz na pol roku idz do gina!!!!!!!

Gość grahhamka
teraz mi sie przypomnialo, ze pare razy po takiej bardzo namietnej nocy z moim mezczyzna bolało mnie troche itd. wiec jestem tylko ciekawa czy teraz moge tą nadżerke powiekszyc gdy bede sie kochac?

Gość Oj Co mam robic.
Cześć moi drodzy ginekolog mi powiedział że mam lekką nadżekre i niewiem co mam robic bo teraz mnie piecze boli i mam skurcze boję się a zaczełam się kochać jak miałam 17 lat teraz mam 19 dajcie jakieś wsparcie .

Gość anettela
grahhamko ja już ok 4 lat mam lekka nadżerkę i narazie nic takiego się nie dzieje to wszystko zależy od pobranego wymazu cytologicznego, jak bd nie dobry to bd zabieg lub inne leczenie a jak bd dobry wynik to nie masz się czego martwić.pozdrawiam

Gość gość
Ja również mam nadżerkę we wczesnym stadium. Biorę leki i nie odczuwam żadnych niekomfortowych skutków tej choroby. Dodam że chodzę to tej pani doktor: http://gabinetginekologicznybialystok.pl/

Gość seiya
Wczoraj to samo usłyszałam od lekarza. Zrobił mi cytologię, nic nie przepisał z leków, bo póki nie wiadomo co i jak to nie leczy się tego, tylko obserwuje. Nie ma co sie stresowac za wczasu:d