Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhfydsyg cydgyfsg dhfg

co wybrać?

Polecane posty

hej, mam 16lat i chce uczęszczać do LO, tylko mam mały dylemacik... Nie wiem jaki profil wybrać, zawsze ciągnęło mnie do biologi i chemi, od dwóch lat zamierzałam wybrać ten kierunek, jednak ostatnio ( w tym roku) zaczęło pociągać mnie dziennikarstwo, są to zupełnie różne kierunki i naprawde nie wiem który wybrać. Lubie chemie i biologie, kiedy rozwiązuje jakiekolwiek zadania czy testy najmniej czasu poświęcam tym przedmiotą wiedząc, że odpowiedzi są poprawne. Jednak zawsze jest ten cień wątpliwości czy dałabym radę poświęcić im większą uwage i czy 'mam łeb jak sklep'... Nie miałabym wątpliwości co do wyboru, gdyby nie to, że lubie pisać. Pisze bardzo dobre prace, często najlepsze w całej klasie (chodzi ze mną prymus szkoły-do klasy, choć to może nie istotne). A w podstawówce zostałam wyrózniona za udział w konkursie literackim(tzn nie było drugiego miejsca:1,3 i wyróżnienie- poziom pierwszego miejsca dawał dużo do życzenia). Tyle tylko, że jeżli zdecydowałabym się na profil humanistyczny z elementami medialnymi to spotkam się również z nienawidzoną historią...;/ poza tym ponoć dziennikarstwo nie jest dobrzepłatne- chyba, że dobrze się trafi, a chemik- ponoć zawód przyszłości, czy to prawda??? co robić?- media czy chemia

nie potrafię sobie wymyślić nicka ale jestem bardzo inteligentna !

hehe śmieszny jesteś i na dodatek bardziej inteligentny ode mnie skoro się pode mnie podszywasz :|

Gość dsafdsdfd
zaraz napisze cos madrego .....

Gość dsafdsdfd
Wybierz profil matematyczny i idz na politechnike albo

Gość dsafdsdfd
akademie ekonomiczna

Gość niemądraaaaaaa
albo? no nie wiem moze jednak zalapiesz sie dobrze na dziennikarza albo i zle na chemika, a poza tym nic nie wieadomo co do przyszlosci wiec wiesz...

Gość 11293155559*
dziennikarstwo? hmmm moze sie sprawdzic piszac jakies artykuły na jakiejs stronie, np interia360, nie wiem moze am kazdy tekst opublikuja, ale ocenki wystawiaja i mozesz sprawdzic czy nie jestes najgorsza :P

Gość lalalalalghjkl
profil w LO jest bez znaczenia, dopiero studia jakos tam kierunkują :) dziennikarstwo to nie tylko pisanie, jesli myslisz o tym zawodzie jako przyszłej pracy to większe szanse są w TV - ale wiąże się to z reguły z wyjazdem do Warszawy ( a praca bynbajmniej nie polega na byciu "gwiadą" a raczej na przygotowywaniu materiałów dla Lisów, Durczoków itp typów :)