Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekająca 12

oznaki porodu

Polecane posty

Gość czekająca 12

Dziewczyny mam pytanie: czy czułyście wcześniej, ze zbliża sie poród?? Jestem w terminie i nic nie czuję. I nie wiem czy zawsze sa jakies objawy czy np. w nocy nagle obudza mne skurcze. Czy organizm zawsze daje wcześije znać że cos sie zaczyna dziać?

u mnie zaczęło się na 3 dni przed terminem... skurcze co 15 min., nie były bolesne raczej taki prąd od krzyża przez podbrzusze az na uda... po 2 godz. ustępowały, po jakimś czasie znowu wracały... do tego przez 3 dni po trochu odchodził mi czop... w dzięń terminu zamiast kolejnego skurczu odeszły mi wody i pojechaliśmy na porodówkę... powodzenia życzę :)

Gość zupelnie niespodziewanie...
na 3 dni przed terminem odeszly mi wody, a za 50 minut corka byla na swiecie... cale szczescie, ze szpital mialam pod nosem, bo chyba bym w aucie urodzila...

Gość czekająca 12
baderka czop (myśle że to było to) odszedł mi juz tydzień temu. byłam na badaniu ginekologicznym i po nim pojawiła sie mocno brązowa wydzielina. i tak przez kolejne 2 dni było tylko juz kolor mnie intensywny ale nadal brązowy. od paru dni śluz normalny: biały może troszku więcej niz zwykle. Dziecko bardzo aktywne.

Gość zupelnie niespodziewanie...
ale to podobno porod gwaltowny i zdarza sie bardzo rzadko...

czekająca a co będzie chłopiec czy dziewczynka? czop może odejść nawet 2 tyg. przed...

Gość czekająca 12
prawdopodobnie chłopiec:) zawsze tak się wyginał na usg że pan 100% pewności mi nie dał :) jejku co wieczór marzy mi się że jednak w nocy nagle mnie coś obudzi i już się coś zacznie :)

chłopcy częściej niż dziewczynki bywają przenoszeni, więc albo zacznie się u Ciebie gwałtownie albo jeszcze trochę pochodzisz z brzuszkiem :)

Gość czekająca 12
baderka toś mnie pocieszyła :P

no cóż... ;) jeszcze nieraz zatęsknisz za brzuszkiem, więc ciesz się nim póki jest ;)