Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość auto moto niemoto

Zaczynamy robić prawko kat.B. Porady praktyczne.

Polecane posty

Gość auto moto niemoto

Dzis miałam pierwsza jazde. Było zarąbiście ale ja juz nic nie pamiętam:O Nawet tego jak się odpala samochód😭 Bo ja to robie tak: -zaciągam ręczny -ustawiam wajchę od biegów na środku -wciskam sprzęgło do dechy -wsadzam kluczyk do stacyjki -odblokowuję kierownice przyciskając kluczyk do stacyjki:O -przekrecam kluczyk do połowy, czekam aż mi zgasnie żółta lampka z kłódką i czymś tam jeszcze -przekręcam do końca i co teraz? -wrzucam 1 bieg? -odblokowuję ręczny i puszczam sprzęgło aż mi samochód ruszy? -wyjeżdżam z miejsca parkingowego -dodaje gazu na prostej drodze -zmieniam bieg na 2 Pytanie: co mogę pozamieniać miejscami a i tak ruszę ni psując samochodu i nie oblewając egzaminu?

Gość nio nio nio nio
co? jak wsiadasz do samochodu i chcesz jechać to zaciągasz ręczny ??? to chyba sie robi jak parkujesz i wychodzisz z samochodu ????!!

Gość nio nio nio nio
i zeby ustawić wajche zmiany biegów musisz mieć wciśnięte sprzęgło.,..

Gość nio nio nio nio
ogólnie masz coś tu nieźle nakręcone....

Gość auto moto niemoto
z tym recznym to tak jest w podręczniu i facet na jeżdzie mi kazał zaciągnąć co by się samochód przypadkiem nie stoczył wiem ze pokręcone bo kurde za dużo tego i nie mogę zapamietać