Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak uzyskac kredyt

Kredyt..warto??

Polecane posty

Gość jak uzyskac kredyt

jestem mloda i chce otworzyc swoj wlasny interes..ale potrzebny jest mi kredyt mianowicie jakis milon zlotych lub troszke wiecej nie wiem tylko czy ja dostane taki kredyt.najlepiej hipoteczny ale jakos marne szanse wydaje mi sie a mniejszy kredyt nic mi nie da.warto zaryzykowac?(ja tego interesu jestem pewna w 10000 % ) tylko pieniazki mi sa potrzebne

Gość jak uzyskac kredyt
ogolnie potrzeba by mi bylo 3 miliony ale wiem ze jest to nie mozliwe do uzyskania.jednak nie uwazam zeby ten milion to byla jakas zawrotna suma

Gość moj znajomy dostal
okolo 3 milionow kredyto ale on ma wlasna firme dobrze prosperujaca wiec nie wiem czy dostaniesz tak odrazu.jesli to twoja pierwsza firma to mozesz sie starac o jakies dotacje tylko musisz miec dobry biznesplan.sprobowac zawsze warto!powodzenia zycze

Gość ted__
jezeli masz srodki trwale ktore mozesz postawic pod kredyt to mozesz, kredyt inwestycyjny o ile nie masz historii dzialnosci i zdolnosci finansowania czesci nie dostaniesz. Zostaje Ci szukania aniola biznesu do spolki, ale uwazaj na umowy co by nie przywlaszczyl w calosci twojej wlasnosci intelektualnej :) Przejdz sie na spotkania BCC, izby regionalnych lub spotkania inwestorow.

Gość jak uzyskac kredyt
ogolnie mam cos co moglabym dac w zastaw o wartosci okolo miliona.ale chcialam taki kredyt na dzialanosc i zeby ta dzialalnosc byla pod zastaw zarobek na tym bym miala okolo 50 tys na czysto wiec mysle ze jakies 15 tys chcialabym przeznaczyc w miesiacy na splate kredytu

Gość przy 10 tys mozesz ryzykowac
ale przy 1 milionie to sie zasnatow jesli jestes pewna to sie staraj ale jesli bierzesz i sama nie wiesz na co czy po co to nie bierz schrzanisz sobie zycie

Gość taa a ile teraz masz kasy
?

Gość może trafisz na kretyna
w banku który udzieli ci kredytu :D:D:D może nawet umorzy ci odsetki? :D

Gość jak uzyskac kredyt
narazie nie mam zadnych pieniedzy ale jesli mam zaczac cos robic w tym kierubnku to jestem w stanie zalatwic jakies 100-150 tys swoich pieniedzy.wiem ze niewiele dlatego potrzebuje tego kredytu.i nie licze ze ktos mi umozy odsetki tak jak ktos napisal wczesniej

Faktycznie jak masz biznesplan możesz dostać siano od Unii Europejskiej, ale nie wiem czy tak dużo też.. Mojej Babci ktoś tam z rodziny napisał i dostał 15tys. na taką maszynę, kompa i może coś tam jeszcze, nie znam szczegółow, w kazdym razie na wszytsko co bylo potrzbne do tego biznesu i nie musi zwracać tych pieniędzy. No ale milion to co innego...

3 miliony - to jakiś spory biznes, może lepiej zacząć od czegoś mniejszego, za mniejszą kasę a potem to rozwijać. żeby dostać 3 miliony to trzeba mieć niezłe zabespieczenie, jeszcze terez gdy takie sa problemy na giełdach, nie bedzie łatwo

Gość jak uzyskac kredyt
ekskluzywny dom spokojnej starosci.a tak na marginesie to na cetrum handlowe to nawet 30 milionow by nie starczylo.sama dzialka w dobrym miejscy najlepiej kolo lasu czy jeziorka kosztuje okolo 700 tys.

Gość jak uzyskac kredyt
no wlasnie jest ich stac znaczy niektorych i na takie miejsca sa zapotrzebowania.ogolnie niektorzy maja po 1500 emerytury a drugie tyle dokladaja dzieci ktore maja kase.niektorzy mlodzi ludzie robia kariere zawodowa i nie maja czasu opiekowac sie rodzicami co wychodzi na to ze musza ich wyslac do takich miejsc.a normalne ze chca zeby mieli tam jak najlepiej.

Gość pomysl jest dobry zarobek tez
tylko zeby zalapalo.warto miec marzenia wiec mylse ze psrobuj.ale idz do jakis doradcow czy poradz sie kogos kto ma cos w tym stylu.powodzenia!!!

Gość funfactoryman
kurde az sie zdziwilem ze dziewczyna to pewnie jakies bzudry fryzjer kosmetyczka czy solarium chce otworzyc a tu taka niespodzanka jesli jestes mloda i teraz maz takie pomysly to pewno bedziesz kase kosic pozniej tylko taka zone se wiazsc zeby utzymywala a tak na powarznie to rob ten biznes plan i staraj sie o kredyt

Gość ted__
z UE mozesz dostac max 50% dofinansowania a raczej refinansowania w takim wypadku, tylko ze przy takiej inwestycji musisalabys w cashflow wykazac przynajmniej 200 tys got w kasie + aktywa na kwote inwestycji. Wiec jezeli masz firme pod MSP (nie pod mikro) to mozesz sprobowac.

Gość rebekka
za milion to można sobie dom 150 m2 postawić coś ty zgłupiała ? takie obiekty ? milion i twoje 150 tys -ty nienormalna jesteś he he he najpierw trzeba stworzyć konsorcjum,spółkę, przetarki to jest inwestycja na minimum 100 milionów

Gość jak uzyskac kredyt
ja napisalam wczesniej ze ogolny koszt jest okolo 3 milionow i to wiem napewno ale chcialam chociaz milion bo mialam z kims wejsc w spolke tylko ten ktos nie ma mozliwosc wziasc kredytu.100 milonow to lekka przesada.myslmy realnie.nie powiedzialam ze bedzie latwo najwyzej mi sie nie uda ale jestem dobrej mysli

Gość rebekka
sama zaznaczyłaś ma być luksus , dla bogatych dziadków, jak na zdjęciu to są lekarze, masażyści, leki, pokoje,urządzenia typu kroplówki itp pielęgniarki, utrzymanie ogrodu, żywność,prąd,pralnia, kuchnia,wszystko dostosowane do wymogów UE ,opieka całodobowa,pomieszczenia rehabilitacyjne, urządzenia rehabilitacyjne, specjaliści od gimnastyki, basenik - to jest tylko 5% wszystkiego - twierdzisz że milion starczy ? to nie znasz kosztów za zbudowanie specjalistycznej łazienki niedużej dla starszej osoby to koszt ROBOCIZNY tylko - 15 tysięcy a materiały ?, uchwyty, podjazdy -jedna łazienka z materiałami wychodzi ok 150 tysięcy

chyba sie zgadzam z rebecca, nie starczy ci milion czy 3 milony. chyba ze chcesz zbudowac domeczek dla pieciu staruszkow. ale generalnie pomysl superowy. ja mieszkam w uk i widzialam nieadwno w majej miejscowosci takie domy, wlasciwie wygladalo to jak apartamentowiec. super! dla takich ludzi to wlasnie piekna starosc w luksus. nie wiem jak z polskimi dziadkami, ale mysle ze oprocz tych biednych sa tez i bogaci. ale co do zalozenie czegos takiego to powinnas udac sie do jakiegos fachowca, nie na kafeterie. i lepiej nie rozpowiadaj ile masz kasy. rozni ludzie tu sa. powodzenia. :)