Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość salamandrrra

czym to doprawić - porady kuchennej potrzebuję

Polecane posty

Gość salamandrrra

Pierwszy raz robię to danie: Włąśnie zbieram przepisy z czarnej oliwki, to się podzielę: kotlety z kaszy gryczanej Składniki: 2 torebki kaszy gryczanej, 30 dag białego sera, 3 jaja, 2-3 łyżki tłuszczu (najlepiej olej), 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki, pieprz i sól, bułka tarta do panierki, olej do smażenia Jak przyrządzić? Kaszę ugotować i wystudzić, ser rozdrobnić (można przepuścić przez maszynkę), wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Formować na porcje, tak jak to robi się przy kotletach mielonych, obtaczać w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju. I ta masa na kotleciki wyszła mi mdła. Nie mam pojęcia czym toto doprawić Może ktoś coś podszepnie?

Gość salamandrrra
może vegetą?

żeby koloru dodac to można czerwonej papryki. a tak ogólnie to dodaj vegety. mi np do wszystkiego pasuje bazylia;)

Dodaj pieprz,paprykę i 2-3 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę-napewno czosnek zaostrzy smak tych kotletów.

Gość dodaj przesmażonej cebulki
tu będzie idealna

Gość dodaj przesmażonej cebulki
spróbujcie zroić pierogi lub nalesniki z takim farszem jak ta msa na kotlety. mmmmmmmmmmmmmm

Gość salamandrrra
dodałam vegety i pieprzu, ale chyba jeszcze podsmażę cebulkę do tego. Będzie takie trochę pod ruskie pierogi - ser z cebulką :)

Gość salamandrrra
ok, kotleciki na patelni się już smażą. Dzięki za pomysł z cebulką 🌻