Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

damulka

Chcę zostać przedszkolanką

Polecane posty

Podjęłam decyzję o przekwalifikowwaniu się. Zgodnie z profilem wykształcenia od prawie 9 lat pracuję w obszarze HR (rekrutacje, szkolenia, systemy ocen pracy i motywacyjne) czyli z ludźmi dorosłymi i dużych firmach, ale wcześniej miałam 2-letni epizod w pracy z dziećmi w szkole muzycznej. Chciałabym wrócić do pracy z dzieciakami i jestem przekonana, że będzie to dla mnie właściwa droga... Serdecznie proszę tutejsze grono nauczycielskie o pomoc i poradę, co powinnam nadrobić, jak się doszkolić, aby mieć szansę pracować w zawodzie pedagoga? Szczególnie interesuje mnie pedagogika wczesnoszkolna...

Gość faghasm
W hr chyba lepsze pieniadze mozna zarobic :)

Gość temu konkretnemu przypadkowi
odradzam... zajmij się HR i od dzieci wara!!!

Gość mekintosz
Ale co to za praca? Opiekować się cudzymi dziećmi.

Gość mekintosz dzieci to dzieci
albo się je kocha, albo nie... nieważne, że cudze, to dzieci!

Gość kajko i kokosz
a znasz takie przeklenstwo: "Obys cudze dzieci uczyl"?

Gość ruuu
nie ma pracy dla nauczycieli przedszkola

praca jest. kwalifikacji brak. czy orientujecie się może, jakie studia trzeba skończyć? czy konieczne są 5-letnie pedagogiczne, czy wystarczą roczne studia podyplomowe? zajmowałam się już dzieciakami, niestety poza szkołą muzyczną nigdy zawodowo... a czuję takie powołanie :)

Oczywiście, że jest praca dla nauczycielek przedszkola! Przynajmniej w Krakowie - jest jej mnóstwo ;) (\"starsze\" grono pedagogiczne się wykrusza, młode nie chcą pracować za takie pieniądze i wieją po roku - tylko ja taka \"nawiedzona\" :P) Nie do końca natomiast mogę odpowiedzieć na pytnaie autorki - ja skończyłam klasyczne studia magisterskie: pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna. Niektóre koleżanki miałyu licencjat z jakiejś \"innej\" pedagogiki a potem robiły magistra z przedszkolnej. Wiem, że są też podyplomówki.... ale co do reszty - chyba najlepiej zasięgnąć informacji w kuratorium ;)

Gość ruuu
u mnie w pomorskiem nie ma pracy , wszystko po znajomosci a placa taka sobie i nie ma takich przywilejow jak w szkole

Gość pajeczara
a czemu bagno? Moze lubi te prace ja np mam taki zawod ale w nim nie pracuje , nie mubie robic z siebie idiotki, pisac durnych konspektow i nie chce by ktos mnie ciagle sprawdzal

Gość roznie to bywa
praca to praca w dobie kryzysu zostalabym przy starej pracy a jak lubisz dzieci to zacznij od wolontariatu