Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duszyczka_w_przestrzeni

KTO WIERZY W ZYCIE PO SMIERCI?????????

Polecane posty

Gość podrzucam temat bo jest ciekaw
y .

Gość TruskawaXD
jestem chrześcijanką, ale w życie po śmierci nie wierzyłam i nie wierzę. dlaczego ? bo po śmierci świadomość człowieka zanika - tak jak podczas snu. a śmierć kliniczna i te wszystkie magiczne tunele, światełka itp. powstają podczas nadaktywności mózgu, więc w żaden sposób nie mogą być dowodem na istnienie afterlife'u. a te wszystkie opowieści o życiu pozagrobowym ? to tylko bajka wymyślona przez ludzi dla ludzi, którzy boją się śmierci. spójrzcie wstecz - od czasów prehistorycznych ludzie tworzyli obrazy pośmiertnych losów człowieka. ale wszystko to tylko wytwór naszej bujnej wyobraźni. carpe diem ! :) TruskawaXD

Gość gość
Wierzyć, nie wierzyć? Tylko kto przesuwał małe przedmioty po śmierci taty i to kilkukrotnie, w obecności mojej a potem w obecności mojej i mamy? Przeczytajcie książki zakonnika Francois Brune.

Gość gość
do Truskawki z chwila smierci cialo idzie do ziemii,,a swiadomosc czyli inaczej dusza ,energia zostaje..Osoby jasnowidzace Krzysztof Jackowski i jemu podobne, dzieki psychometrii moga sie porozumiewac z tymi ktorzy odeszli,

Gość TruskawaXD
ale jak to, nie da się nie mieć ciała i mieć świadomość ! to niemożliwe !!!

Gość gość
ja uwazam, ze rodzimy sie w innym wymiarze, czasie itp

Gość gość
trudny temat, ale ja jednak wierzę. Szczególnie, że miałam okazję czytać książkę B.J. Eadie Po schodach do nieba w tej książce znajdziecie odpowiedź na pytanie co się dzieje z nami kiedy umieramy.