Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarnulkaania

chrzest

Polecane posty

Gość czarnulkaania

Potrzebuje rady W przyszłym miesiącu mój syn bedzie podawał dziecko do chrztu mojej siostry Syn jest jeszcze niepełnoletni i zupełnie nie wiem jak sie w tej sytuacji zachowac tj czy mam przygotowac dwa prezenty, jeden od syna jako chrzestnego a drugi od nas z męzem i córka? czy to ma być kasa i w jakiej kwocie/kwotach? Czy może coś kupić od siebie? Doradźcie cos bo nie mam kompletnie pomysłu

Gość czarnulkaania
wypowie się ktoś?

Gość jak byłam niepełnoletnia
i podawałam u brata. rodzice moi płacili za ciuszki itd. dla maluszka i to było traktowane jako wspolny prezent. myslę, że jak dziecko nie zarabia to nie daje się oddzielnego prezentu.

Ja bym kupiła jakis łańcuszek, medalik lub łyżeczkę - w sensie coś trwałego co zostanie na pamiątkę i potraktowała to jako prezent od syna natomiast ogólnie od całej rodziny dała kasę :) w koncu wiadomo, ze jak syn niepełnoletni to wszystko sponsorują rodzice :)

Gość czarnulkaania
dzięki za rady Może synowi uszykuję kopertę z kasą bo to taki zwyczaj żeby chrzestny włożył "w bet żeby dziecko potem nie biedowalo tylko nie wiem czy w tej sytuacji od siebie drugą kopertę z kasą czy jakiś np spiworek na zimę wystarczy? Ciuszki do chrztu kupi chrzestna co nawet jej nie znam a ja za syna musze w kościele za chrzest zapłacic no i może jakąs pamiątkę dokupic jak ktos wyzej radził