Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czuprynka_na_teraz

Bardzo ZNISZCZONE włoski - PORADY

Polecane posty

Gość czuprynka_na_teraz

Mam strasznie zniszczone włoy. Nie farbuje, nie używam lakieru ani pianek. Myje włosy co dzień i to je bardzo osłabiło. Moim problemem jest przetłuszczanie się włosów u nasady i suchosc, matowośc na całych włosach. Do tego włosy mi wypadają i sa cienkie choc bardzo jest ich dużo. Od niedawna zauważyłam strasznie rozdrojone końcówki. :( Stosuje szampon "Czarna rzepa" i jedwab w płynie dzieki czemu włosy są bardziej lsniace. Co jeszcze robic i stosowac aby przywrócic włosą ich dawny (dziecięcy) blask?

Gość czuprynka_na_teraz

Gość nie kupuj chleba

Gość moze chora jestes

Gość czuprynka_na_teraz
Własnie nie... jestem zdrowa i w ogóle.

Gość blackcat
może myjesz włosy w za ciepłej wodzie? Płucz je w chłodnej wodzie po umyciu. Kup dobry szampon NAWILZAJACY i odżywkę. Ja też od lat myje włosy co dzień, rozjaśniam i są ładne :o

ma tak samo..wrecz identycznie.. z ta roznica ze ja jestem chora, i stale biore rozne leki... ale tez bym chciala poznac jakies rady co do skutecznej kuracji dla wlosow.. moze w salonach fryzjerskich sa takie kuracje?

ja tez mam bardzo suche wlosy :/ czesto farbowalam (teraz juz nie) i codzinnie prostuje :/ ale znalazlam sposob :) otoz do szamponu dodaje kilka kropli olejku rycynowego! moje wlosy sa lepiej nawilzone i lsniace:) do tego od czasu do czasu stosuje odzywke do wlosow perfect care-krem odzywczo regenerujacy do wlosow -midollo & placenta wzbogacony proteinami z jedwabiu na zmiane z http://www.allegro.pl/item442849898_crema_midollo_placenta_odzywka_1000ml.html -polecam!! bardzo dobre odzywki :) aaaa i jeszcze codzinnie przed prostowaniem uzywam serum na zniszczone koncowkifirmy avon :) naprawde rewelacja!!! wlosy sie tak nie niszcza a do tego lepiej prostuja :)

Gość ulenkaaaa
mysle, ze wizyta u fryzjera pomoze :) zaproponuje jakies zabiegi np. nawilzanie wlosow mysle, ze to rozdwojone i zniszczone koncowki trzeba podciac co do odzywek takich nie od fryzjera ( sa cholernie drogie) polecam takie w sprayu gliss kur :)

aaa no i mam zamiar wyprobowac nafte kosmetyczna do wlosow :) podobno z zoltkiem moze zdzialac cuda :) slyszalam tez ze odzywki i zsampony gliss kur sa tez dobre

Gość czuprynka_na_teraz
A jak stosujecie ten olejek i nafte?

nie wolno stosowac na raz nafty i olejku!! ja tez dodoaje kilka kropel olejku do szamponu, myje wlosy i pozostawaim na kilka minut :) pozniej trzeba bardzo dobrze splukac zeby wlosy nie byly tluste

Gość czuprynka_na_teraz
a czemu razem nie?

ja stosuje tak samo i musze przyznac ze moje wlosy wygladaja lepiej ale sadze ze oljek nadaje sie do naprawde tlustych wlosow bo mocno je nawilza

Gość lililiu
to chyba cos ci zle powiedzila bo ja zakupilam w aptece za namowa pani aptekarki i wizazanek nafte kosmetyczna z dodatkiem olejku rycynowego,uzywam jej od 4mc i nic mi sie nie stalo:o te wasze rady :o stosuje ja razme z zoltkiem i sokiem z cytryny i nie pamietam co to znaczy miec zniszczone koncowki

Gość czuprynka_na_teraz
To dziś spróbuje maseczki z zółtka, olejku i nafty bo to akurat mam.