Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jjjaaaaa

Co nie tak z moją osobowością.

Polecane posty

Gość mitkaa
link sie nie wkleił wiec kopiuje Dorosłe dzieci alkoholików: mają trudności z przeprowadzeniem swoich zamiarów do końca, kłamią, gdy równie dobrze mogłyby powiedzieć prawdę, osądzają siebie bezlitośnie, mają kłopoty z przeżywaniem radości i z zabawą, traktują siebie bardzo poważnie, mają trudności z nawiązywaniem bliskich kontaktów i okazywaniem uczuć, przesadnie reagują na zmiany, na które nie mają wpływu, bezustannie poszukują potwierdzenia i uznania, myślą, że różnią się od wszystkich, są nadmiernie odpowiedzialne albo całkowicie nieodpowiedzialne, są lojalne, nawet gdy druga strona na to nie zasługuje, są impulsywne, czują się winne, stając w obronie własnych potrzeb, i często ustępują innym, boją się ludzi, zwłaszcza przedstawicieli wszelkiego rodzaju władzy i zwierzchników, boją się cudzego gniewu i awantur, lubią zachowywać się jak ofiary, bardzo boją się porzucenia i utraty, łatwo popadają w uzależnienia albo znajdują uzależnionych partnerów kilka cech o których wspomniałes wydało mi się podobne.

Gość nie mam McDD
Było napisane, ze osoby z zaburzeniem osobowości nawiązują dosyć dobry konytakt wzrokowy (także schizotypowe F21 i schizoidalne F60.1) więc od kiedy miałeś problem z naiązaniem kontaktu wzrokowego? Od kiedy masz problemy? ''Data ze star treku'' - to porównanie już znam... (z zaburzeniami autystycznymi, chyba je znałeś) a jak schizoidzi nawiązują kontakt wzrokowy a ty nie to możesz mieć cos poważniejszego. Przede wszystkim powinniśmy pozbyć się egoizmu ale po tym, co napisałeś toi mi się to wydaje zbyt poważne.