Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madlenne

Akcja edukacyjna Moja pierwsza komórka

Polecane posty

Gość Madlenne

Co sądzicie o inicjatywie dokształcania dzieci i rodziców w związku z posiadaniem komórek przez coraz większą liczbę dzieciaków, młodzieży? Wszystko o akcji na stronie http://www.mojapierwszakomorka.pl Powiem szczerze,ze założenia akcji mi się podobają, polecam śmieszne filmiki, zwłaszcza dla dzieci. Mim zdaniem problem istnieje, nawet dorośli często nie potrafią się odpowiednio zachować, więc może kolejne pokolenie uda się uratować...

Gość salamandrrra
cyrk dlaczego na tej stronie nie podano linków do badań niemieckich w których udowodniono, że sperma nastolatków noszących w kieszeni telefon komórkowy jest bardzo złej jakości? dlaczego nie podano linków do badań szwajcarskich, które BARDZO POWAŻNIE wiążą częste rozmawianie przez telefon z rakiem mózgu, ucha? http://www.iddd.de/umtsno/bocian.htm Im później dzieciak dostanie komórkę i im rzadziej jej używa tym lepiej dla niego

Gość a ja znalazłam taki artykuł
Najnowsze badania amerykańskie Agarwala i inni z Cleveland z października 2006 roku potwierdzają wyniki badań uniwersytetu węgierskiego z Szeged z 2004 roku oraz badania austriackie Davoudi i inni z roku 2002. Komórki noszone przy ciele czyli w kieszeni powodują bezpłodność. Mamy wreszcie idealne rozwiązanie do kontroli urodzin, szczególnie dla Chińczyków. Na ten pomysł wpadli oni jednak już sami. Podczas Konferencji w Salzburgu w roku 2000 pani Huai Chiang informowała o napromieniowaniu Chińczyków w celu kontroli urodzin. Chronić można się Nokią. Mojego kolegę chroni Motorola. To jest to decydujące zastosowanie, której operatorzy tak długo szukali, żeby móc sprzedawać niepopularne i drogie umts. Nokia jest wprawdzie od prezerwatyw droższa ale kościół ją akceptuje..

Gość Norbertos
Ale niezaprzeczalnym jest fakt,że młodzież używa komórek wiec chyba warto ich nauczyć bezpieczeństwa korzystania z tych urządzeń? Czy będziemy szli w zaparte i tylko krytykowali, a pominiemy fakty,że dzieciaki mają telefony? Ja nie wiem jak jest naprawdę i naukowcy też nie, bo co raz są nowe badania i opinie i spory i pewnie prawdy dowiemy się za 100lat.. Na razie nie zmieni to sytuacji że prawie każdy posiada tel. komórkowy...

Gość mkzon
Tyle rzeczy teraz szkodzi, że nie jesteśmy w stanie uniknąć zagrożenia. Co do czynników wywołujących raka to jest ich bardzo dużo, część nie jest udowodniona, inne są w fazie badań. Nie kwestionuję, że nadmierne i częste używanie komórki jest szkodliwe dla naszego zdrowia, ale we wszystkim należy zachować umiar! Rozwoju techniki nie unikniemy, więc moim zdaniem taka akcja ucząca dzieci jest bardzo trafna. Tym bardziej, że jest też poradnik dla rodziców - myślę że o wiele bardziej przydatny. Z jednym musicie się zgodzić - dzieciom nie zabierzemy komórek, takie nastały czasy i trzeba się z tym pogodzić.

Gość jowitaaa
Ja podpisuję się pod słowami mkzon i Norbertosa, komórki już są w rękach dzieci i za późno na akcję pt nie używajmy telefonów. Widziałam filmiki, dobre są, spełniają podstawowe zasady edukować i bawić.

Gość jowitaa ma rację
teraz pozostaje nam edukacja. używanie telefonów przez dzieci to problem, bo nie wiedzą jak mają to robić. Akcja dobra, wydaje mi sie że trafi do ludzi

Gość Madlenne
Tak to jest czytać ze zrozumieniem:) Nie rozmawiamy o niedawaniu dzieciom telefonów tylko o wychowaniu tych, które juz mają telefony. Jak wspomniałam akcja ma ratować już młode pokolenia przez znieczulicą wychowawczą w aspekcie komórek oraz uczyć jak się zachować w przypadku zagrożenia.