Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magda0004

paluszek

Polecane posty

wita mam pytanie mam półtora roczne dziecko przed wczoraj przyczasł sobie paluszka dramą leciała mu z pod paznokcia krew przemyłam mu to woda utlenioną i dałam na to plaster i było dobrze a dzisiaj zauwarzyłam że ma spuchnięty opuszek paluszka i jest bardzo zmierzły nie wiem co robić

Gość Mój mały jeszcze nie chodzi
Piszesz trochę nie wyraźnie.Chodzi Ci o to ,że ma spuchnięty palec.tak?Po takim udeżeniu to normalne.Zrób mu okład z np płynu burowa,opuchlizna powinna zejść.

Gość Magdo.........
Szkoda mi Twojego dziecka, ale..... dziewczyno Ty powinnas do szkoly a nie za dzieci sie brac :O 10 bledow w tej Twojej krotkiej wypowiedzi... i co to jest drama?? I przyczasl??? Co to ma byc? :O przytrzasnal chyba.... No plakac sie chce.

Gość Ja znalazlam...
poltoraroczne przedwczoraj przytrzasnal spod paznokcia zauwzylam :P

Gość Ja znalazlam...
zauwazylam a co to ten zmierzly??? Pierwsze slysze... :P

Gość getgtg
wprawdzie to out topic ale lejemy tutaj przed kompem z tej "polszczyzny" a co to znaczy "zmierzły (opuszek palca" to też nie mamy pojęcia, zresztą czym jest "drama" - też nie

a ja wiem co to drama... to sposob pracy z grupa ktora polega na wchodzeniu przez czlowieka w rozne role... ale tym sobie raczej palca nie da przytrzasnac...

Gość śniadanie na trawie
choć miałam szczere chęci do pomocy to jednak ten "przyczasł" mnie rozłożył na łopatki ;) pomijam inne nowe potworki wyrazowe ;)

Gość kissss123
wiecie co dziewczyna pisze gwara poznanska.przyczasl tak moja tesciowa mowi.

Gość rwgwgw
kisss, nie mów że w Poznaniu ludzie nie wiedzą co to interpunkcja i robią błąd na błędzie gwara gwarą a błędy błędami niestety takie rażące tylko ośmieszają temat i autorkę