Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość rycho 123

witam i pozdro wszystkim artroskopowiczom

Polecane posty

Gość rycho 123

-proszę o radę i opinię 6.10.08 mam miec artroskopię pr.kolana w Sosnowcu i jeszcze dzisiaj mam wątpliwości czy iśc.Mam 57 lat -kolano miałem stłuczone 30 lat temu.Pierwsze bóle wystapiły 3 lata temu,później występowały tygodniowe opuchnięcia i bóle.W ubiegłym roku kilkakrotnie po zgięciu kolana do pozycji klęczącej nie mogłem wyprostowa nogi (występowała blokada z ostrym bólem,która po ponownym mocnym ugięciu w tył pozwalała ją wyprostowa).Kolano "ucieka" trochę na boki "strzela" i "chrumka" przy stawianiu nogi.W stryczniu 2008 miałem RM opis: w obrębie rogu tylnego łąkotki przyśrodkowej zmiany degeracyjne i szczelina pęknięcia przechodząca przez powierzchnię stawową dolną.Łąkotka boczna prawidłowa.Aparat wiązadłowy ma zachowaną ciągłoś.Nierównosci obrysów ze ścieńczeniami chrząstki powowierzchni stawowej w przedniej części przedziału przyśrodkowego.Zaburzenia sygnału w chrząstce pow.stawowej rzepki .Boję się tej operacji i mam wątpliwości czy jej się poddac z uwagi na wiek, przeraża mnie też zbyt długi okres rehabilitacji agdyż jestem osobą pracującą i obawiam się konsekwencji.Ponadto lekarze (trzy osoby) używali określenia "powinno lub wypadałoby zrobic artroskopie"i nie umieli wydac opinii czy na pewno będzie zdecydowana poprawa.Mam mało czasu do poniedziałku i bardzo proszę o opinię.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować